Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 20. století Amerika přemýšlela o své budoucnosti – a vzhlížela k nebi. Správná posádka natočená podle knihy Toma Wolfa je příběh o tom, jak začala budoucnost. Vypráví o neohroženém testovacím pilotu Chuckovi Yeagerovi a sedmi průkopnických astronautech vesmírného programu Projekt Merkur. Philip Kaufman napsal scénář a režíroval svou filmařskou bravurou výcvik, hrdinství... a náhlou slávu, pro níž žádný výcvik neexistuje. Ed Harris, Barbara Hershey, Sam Shepard, Dennis Quaid a Fred Ward tvoří obsazení filmu, který získal 4 ceny Akademie. Vzhůru k nebesům, chlapci! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh takzvaných "Mercury Seven", legendární první party amerických astronautů, je sice pojatý trošku zdlouhavě (věřím, že se celá první hodina mohla značně useknout), jinak ale příjemně, se srdcem a humorně. Z velké části díky hercům - baví zejména Quiad, Harris a Glenn. THE RIGHT STUFF je pěknou chlapáckou poctou nejen zmíněné sedmičce, ale i s tím související tradici testovacích pilotů; tehdejším střelcům v boření všech vzdušných limitů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $21,192,102Tržby Celosvetovo $21,600,000║ až neskôr som si uvedomil že to akosi nemá konca kraja a že to vlastne trvá až 3hodiny, určite by stačili pekné 2hodinky a malo by to určite svižnejšiu údernosť, lebo téma bola zaujímavá, podaná s prekvapivo triezvym pohľadom na produkciu USA, k tomu aj strhujúca kamera hrala prim,... ale postupom času to už len uspávalo /55%/ ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se bál toho, jak je film dlouhý, ale on je prostě tak dobře natočený, že si mě získal a já jsem jenom zíral, jak moc je to dobré a jak moc mě to baví. Jsou zde skvělé scény na uvolnění, ale stejně tak jsou zde naprosto úchvatné scény ze vzduchu. Nepotřebuje to nějakou silnou gradaci z hlediska akčního, je to prostě dobré v tom, jak obratně je to natočeno a nasnímáno. Trikově skvělé. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

190 minut koncentrované nudy, je to vůbec možné? Takový příběhový potenciál a nakonec z toho byl jen divný sestřih medailonků několika osob bez nějakého skutečného příběhu. Začátek ještě jde, ale od chvíle, kdy se chlapci v šatně domluví, že musí táhnout za jeden provaz to působí jak nějaká nesestříhaná pracovní verze filmu, ve které plno scén přebývá a další hromada ještě nebyla natočena - a pak to někdo vzal, udělal z dostupného materiálu skrumáž a vydal to jako hotový film. Pokud bych to porovnal s Gagarinem, kterého jsem viděl nedávno (film na stejné téma z ruského pohledu), tak bych tomuhle prostě tři a více hvězdiček s klidným srdcem dát prostě nemohl - ten ruský film má totiž hlavu a patu. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Snímek P.Kaufmana se snaží být, co do věrohodnosti, realisticky natočenou filmovou poctou americkému vesmírnému programu. Mapuje ho od jeho prvopočátků, přes sérii nezdarů, obtíží, malé řadové úspěchy, až konečně po první slavné lety kosmických lodí s lidskou posádkou. Film je také pochopitelně dle očekávání zářnou oslavou věčné lidské touhy dokázat něco nového, mimořádného, být první a nejlepší, která celé lidstvo žene neustále dál a dál. Nikdy ale nesklouzává do laciného patetismu! Jako červená nit se ale celým příběhem táhne připomínka nikdy nekončící lidské přirozenosti hledat si mezi sebou své vlastní nové vzory a opěvované hrdiny. Ve 40 letech minulého století jimi byli piloti vysokorychlostních nadzvukových letadel. Postupem času, s příchodem kosmického věku, svou výsadní pozici ale museli chtě-nechtě nedobrovolně přenechat novým miláčkům vrtkavé společnosti. Astronauti se stali národními hrdiny, a kdysi tolik obdivovaní letci upadli do nezáviděníhodného ústraní. Přízeň davu je ovšem nestálá, a jaké míry publicity se těší současní astronauti, ví každý z nás ..... musí vybuchnout raketoplán, aby si vůbec někdo ještě vzpoměl, že mezi námi jsou stále lidé snažící se překonávat lidské možnosti a hranice ..... teď už mají lidé ovšem své nové hrdiny ... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (38)

  • Svetlušky, ktoré videl John Glenn (Ed Harris) pri svojom oblete zeme, sa ukázali ako zmrznuté pary z výparníku na trupe lodi. (rexino)
  • Film se inspiroval skutečnými událostmi programu Mercury 7. (ČSFD)
  • Role Annie Glenn byla první filmovou rolí pro Mary Jo Deschanel, ženu kameramana Caleba Deschanela. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno