Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Katji se otřese v základech, když při bombovém útoku přichází o syna a manžela. Rodina a přátelé se jí snaží být v těžkých chvílích oporou, Katja ovšem nemůže jít dál s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě. V hlavní roli thrilleru Fatiha Akina o pomstě a spravedlnosti exceluje Diane Kruger. (Aerofilms)

Recenze (246)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Fatih Akim opět točí v důvěrně známém prostředí turecké menšiny v Německu, avšak tentokrát sáhl po dramatické látce. Ve snímku Odnikud skvěle vykresluje matku zasaženou tragédií, její vyrovnání se s touto tragédií i se sebou samotnou. Zejména v druhé polovině filmu režisér důmyslně vrší napětí až do silného závěru. Rovněž chci zmínit výborný výkon Diane Kruger v hlavní roli, výkon oceněný v Cannes 2017 zlatým Céasarem. Z mého pohledu ohromná škoda posledních psaných vět snímku, které úplně zabíjí jeho dopad a sklouzávají od angažovaného filmového umění k politické propagandě. Místo hraničních pěti dávám pouze silné tři hvězdy. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Samostatnej scénář není nijak zajímavej, ale to v jaké náladě to natočený je a kdo je v hlavní roli, to tomu dává mnohem víc a tím se nebojím film označit pěti hvězdičkama. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

V dobe ked nemeckymi mestami lietaju turecke macety od kebabov na dennom poriadku, a vo Francuzsku sa valaju desiatky mrtvol od zabludeneho kamionu mi pride natocit film o utociacich neonacistoch na tureckych agnostikov /haha/ jemne zvlastne. Iste, natocit atentat v opacnom garde by vyvolalo obrovske znepokojenie ale na uveritelnosti by mu to urcite pridalo, pretoze prave kvoli tomu u mna Dianka v tejto dobre stavanej drame straca. Viac vygradovat koniec by tiez neuskodilo. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Aktuálna téma terorizmu a dlhodobejší záujem režiséra o spoločenské a sociálne konflikty vykresľuje nielen problémy života prisťahovalcov, cez zistenie, že človek môže zmeniť svoje správanie, nie ale rasovú príslušnosť, ale aj reakcie človeka v hraničných situáciách a vysporiadavanie sa s tragédiou, kde si hrdinka prechádza rôznymi štádiami smútku až k holej bezútešnej existencii. Následná túžba po spravodlivosti a pomste aspoň čiastočne zvíťazí. Vyzdvihnúť musím predovšetkým okrem šarmu a krásy aj perfektný výkon Diane Kruger, ktorú sprevádzame takmer v každom zábere a aj vďaka nej film drží a pôsobí celkovo fajn. Nájde sa aj pár scénaristických chybičiek, dojem a zážitok to však výrazne neovplyvní. Vo výsledku pôsobí In the Fade ako tiaživá a emotívna dráma, kde od prvých minút Fatih Akin rozhodne nič neuľahčuje ani hrdinke, ani divákovi... 75% ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Nehledě na dělení filmu na kapitoly, můžu říct, že od počátku až do konce je každé části příběhu věnován ideální čas na dostatečné emocionální proniknutí do situace. Ať už se jedná o seznámení, vyrovnání se, soud i mstu. Téma samo o sobě je natolik silné, že ani není třeba jej nijak uměle přikrášlovat. To zde ví scenárista, režisér, kameraman. Nikdo se nesnaží příliš obohacovat podívanou, ale každý se o svoji část díla postaral precizně. Jednotlivé scény jsou přesně řazeny za sebe, jedna doplňuje další a posouvají děj ne rychle, přesto jistě kupředu. Příběh je ze života, je podmanivý, je zničující. Pokud jste normální člověk, cítíte, ač v poněkud menší míře, to samé, co hlavní hrdinka. O té na závěr musím říct, že takovéhle syrové, zároveň i emocionální, herectví je naprosto srovnatelné se Zuzanou Stivínovou v Pustině. Úžasná Diane Kruger. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Standardně vynikající výkon Diane Kruger, scénář však poněkud vlahý. Jako apel málo úderné, jako drama málo zapeklité. Postavy nicméně dobře propracované, uvěřitelně formulované i výborně zahrané. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vyborne sfilmovane a spolu so vybornou Kruger mi film sadol. Nenudil som sa. Sudny proces bol dynamicky, hoci neverim, ze nejaky, a zvlast v Nemecku, byva tak plny emocii medzi obhajcom a zalobcom. Zaver som tusil. Drsne. . Nechava vnimaveho divaka s mnohymi rezonujucimi myslienkami. Odporucam ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Vcelku milé překvapení. I když se jedná o překvapení poněkud temné a depresivní. Film vypráví (ne)tradiční příběh o pomstě, který je napojen na současné dění v Německu. Vedlejší větu z předchozího souvětí ani nemusím rozepisovat, neboť její náplň vypovídá sama o sobě. I když je toto téma podáváno přesvědčivě a důsledně, občas vytryskne určitá naivita. Ale s tím problém nemám. Je zde totiž zobrazena perspektiva, kterou je možno zcela respektovat. Ale rád bych se zbavil určitého "ideologického" balastu a přesunul se k samotnému filmu. Líbilo se mi rozdělení děje do tří aktů. Každý z těchto aktů je vygradován a tématicky ucelen. S hlavní hrdinkou lze sympatizovat, díky čemuž je zajištěno napětí v průběhu sledování. Velkou roli ovšem hrají šokující momenty, respektive dráždivé myšlenky, které dostatečně udrží pozornost. Na závěr je třeba vyznamenat Diane Kruger, jež filmem provází velice důstojně. Zasloužené čtyři hvězdičky! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Silná a dojímavá dráma o strate rodiny, o strate zmyslu života. To všetko na Európskej úrovni, kde je jasne vidieť, že podobné Hollywoodské filmy vypadajú inak. D. Kruger a jej citom zahraná osoba Katja Sekerci nenechajú suchým ani srdce, ani oči. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Černý muž pod bičem otrokáře žil.Čímž chci říct,že bez bílého muže by byla zřejmě pohoda.Apropos, televize o"white power"bomberech zarytě,až sluníčkářsky,příliš neinformuje. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mi všechno přišlo naprosto uvěřitelné, což mi přijde dost neuvěřitelné a klobouk dolů. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Film jsem si užil, udělané to bylo dobře, co mi tam ale vadilo byla ta naučná linka v pozadí, která mně místy poněkud tlačila. ()

Sarinka.luc 

všechny recenze uživatele

Myslela som si, ze budem pocas filmu stale rolovat ocami, pretoze sa zasa raz vytahovala victim card a to hlavne v case, ked europske mesta celili jednemu utoku za druhym a tento film tak posobil dost mimo misu. No aj napriek tomu je velmi dobre a putavo natoceny a nemala som ani raz chut ho znechutene vypnut. Diane Kruger je vazne skvela a cely film doslova taha. Len by ma zaujimalo, akej reakcie a bojkotovania by sa dockal napriklad film o bombovom utoku v Manchesteri, kde bola pouzita prave bomba s klincami. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Diane Kruger hraje skvěle, jenže já se prostě pořád zadrhával v přijímání konstrukcí postav a vlastně celého dramatu. NEVĚROHODNÉ - to je to slovo. Taťka dýluje a pak mu narostou křídla a točí se synkem jedno roztomilý homevideo za druhým. Obhájce nacistů vyskočil z nějakýho temnýho pohádkovýho lesa. Soud neuzná rekognici jako přímý důkaz. Dopsaný údaj do knihy hostů a náckovská fotka nezpochybní svědka. Podivný příběh s podivnými postavami a jedním mimořádným hereckým výkonem. Nesedlo mi to vůbec. ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Nějak nevěřím, že by soud při takových důkazech pachatele osvobodil. A jestli byl člověk v zahraničí se dá snad zjistit i jinak, než věřit zápisu v hotelové knize. Ale nejzajímavější část byla i tak ta ze soudní síně. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už delší dobu. Po všech ukázkách a recenzích, co jsem měl možnost vidět, tak ve mě nakonec převažuje lehký zklamání. Film se dá rozložit na tři části. První část útok a vyšetřování, druhá soudní proces a osvobození a třetí pomsta. První dvě části byly úplně v pohodě, shánění důkazů, vyobrazení psychiky člověka, kterej přišel o rodinu (v tomhle excelovala Diane Krug), dobrej soudní proces s dvěma excelentníma právníkama. Před tou poslední částí jsem si říkal, iže konečně přijde něco, co tenhle film pro mě posune do nadprůměru. Bohužel, ta poslední část byla jasně nejslabší a nejnudnější, čekal jsem něco jinýho. Hodnocení za části podle hvězd 3,3,2, takže celkově za tři. ()

Související novinky

Co chystá režisér Odnikud?

Co chystá režisér Odnikud?

25.09.2018

Držitel Zlatého glóbu za drama Odnikud v hlavní roli s Diane Kruger (Hanebný pancharti) Fatih Akin připravuje svůj další projekt. Německý režisér chystá hororový thriller The Golden Glove inspirovaný… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

16.10.2017

Bláznivá špiónská komedie, thriller o pomstě a spravedlnosti, ponurá dystopie nabízející neutěšený obraz naší budoucnosti, film o slavném spisovateli Stefanu Zweigovi nebo fascinující příběh dvou… (více)

Reklama

Reklama