Reklama

Reklama

Příšerákovi

  • Německo Happy Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Wishbonovi nejsou právě šťastná rodinka. Máma Emma má knihkupectví, které je před krachem, táta Frank je přepracovaný a každý den trpí pod tyranským šéfem. Dcera Fay je nešťastná, stydlivá teenagerka a syn Max je sice matematický genius, ale ve škole ho ostatní šikanují. Jenže ty opravdové trable Wishbonovy teprve čekají. Mámu Emmu si totiž jako svou budoucí partnerku vyhlédnul samotný hrabě Dracula. Pošle zlou čarodějnici Babu Yagu, aby Emmu proměnila v upírku. Yaga však nedopatřením změní i zbytek rodiny v příšery. Frank se stává Frankensteinovým monstrem, Fay se promění v mumii a malý Max v mocného vlkodlaka. Rodina monster se vydává po stopách čarodějnice s jediným cílem: přinutit ji, aby odčarovala prokletí a vrátila jim lidskou podobu. Cesta za rodinným štěstím je však plná úskalí a ostrých špičatých zubů... (Bioscop)

(více)

Recenze (68)

elimS 

všechny recenze uživatele

20% - komentář 20ti slovy: Animáky mám rád, ale tohle jsem málem nedokoukal. Nějaký mix žánrů a náhodných lokací, trapné "vtipy", příběhový bordel a nudné. ()

karolina.val 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, nudné, a to zbožňuju upíry, vlkodlaky, a tak dále. Scény s čarodějnicí raději ani nekomentuji. Ani dokoukávat se mi to nechtělo, protože jsem tušila, že bych o nic nepřišla. Tušila jsem správně. Díky bohu, že jsem na to nešla do kina. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dosť otravný animák. Animácie nič moc, vykráda to množstvo filmových hitov či už animovaných alebo hraných, a navyše dejovo je to ozaj chabé a nudné. Jednoducho ničím zaujímavý snímok, ktorý je len zbytočným prepieraním peňazí a tvárením sa na úspešný animovaný hit. Ja osobne som sa dosť nudil. 40 % ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Po úspechu animovaného filmu Hotel Transylvania sa nemecká konkurencia rozhodla, že si spraví vlastný animák s príšerami. Síce ani animák od spoločnosti Sony moc nemusím, ale aspoň tam nebol nechutný humor. Tu je ho bohužiaľ viac, než je zdravé množstvo. Síce dominuje humor typu vrážanie do niečoho a utekanie, s ktorým ja osobne problém nemám, no tie zelené vetry, páchnuce ústa či konzumácia ušného mazu strháva animák dolu, a tých pár celkom vydarených vtipov animák nezachráni. Čo tiež neprospelo animáku, je až na predposledné a posledné scény furt rozhádaná rodina. Nemám nič proti ponaučeniu, že rodina je na prvom mieste, no dá sa to spraviť aj inak, vtipnejšie a menej neznesiteľne. Tých ponaučení je tam viac, okrem rodiny tiež “Nezáleží na kráse, ale na tom, aká si vo vnútri” a “Byť netvorom nie je zábava, pretože si osamelý”. Čo sa teda ešte týka deja, je tam nasilu daná téma šikany. Inak dej by až taký problém nebol, dá sa to označiť ako rozcestovanie, no postavy sú na tom horšie. Najlepšie zo samotnej rodiny obstál Frank, a to hodnotením “neutrál”. Na neutrálku obstál ešte Max, keď má na striedačku sympatické a nesympatické scény. Emma svojím celkom panovačným chovaním v štýle Marge Simpsonovej nesympatická. Fay tiež obstála zle, totiž postave, ktorá šikanuje svojho bratra sa moc fandiť nedá a jej kecy sa nedajú počúvať. Vedľajšie postavy na tom boli lepšie, najlepšia, respektíve najzaujímavejšia bola Baba Yaga, ale prečo hovorila ako Yoda? Potom je tu ešte jedna postava múmie staroegyptského faraóna Imhotepa (čítate dobre), ktorý chce vládnuť svetu (lebo je múmia) a zamiluje sa do Fay. Aj keď, okrem mena to nejak extra zaujímavá postava nie je. Drákula bol celkom dobrý, ale ten plán na zničenie Slnka sa do filmu moc nehodí, toto hold nie je sci-fi. A nakoniec tu máme troch netopierov, ktorí zrejme mali zabávať publikum, tunajšia obdoba mimoňov. Niekedy im to šlo, niekedy nie. Animácia bola celkom dobrá, hudba až tak moc nie. Pred záverom ešte jedna astronomická perla: “Za 5 miliárd rokov Slnko zhasne a na Zemi nastane doba ľadová”. Scenárista si zrejme nenaštudoval, že ešte predtým bude na zemi okolo 1600 stupňov nad nulou, ak teda nebude Zem pohltena Slnkom. pretože sa Slnko premení na červeného obra. A to už Drákulu nezachráni ani ten jeho superoblek. Aby som to zhrnul, toto malo potenciál byť celkom zábavným rodinným animákom aj napriek existencií Hotelu. Ale keď tu máme rozhádanú rodinu s celkom nesympatickými členmi a plno zelených plynov, nedá sa nič iné robiť, než dať 45%. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Tak jsem přišel s Honzíkem(7 let) do kina, uvelebil jsem se, zachumlal do mikiny a čekal kdy přijde spánek. Ten se překvapivě nedostavil. Zato se mi dostalo celkem příjemné akce na jejíž konci zjistíte, že rodina je základ státu a basta! Jediné co mě neskutečně iritovalo byla Baba Jaga co mluví jako Mistr Yoda. A co mě bavilo? Sexistické vystupování Emy upírky.... :-) ()

Kajman26 odpad!

všechny recenze uživatele

Název by spíš měl být pozměněn na Bullshit Family. Každý by totiž věděl, co od filmu čekat. Trapnější animák se totiž těžko hledá. To vidíme i podle hodnocení. Animované filmy jsou totiž vždy hodnoceny s nadhledem. U některých nemusíme. (Spider-man: Into The Spiderverse, Up, The Simpsons Movie, Madagaskar...). Hodně lidí však hodnotí tyto filmy/seriály jako: Dětem se to líbilo. 4*. Syn říká že za 4*. Ale o tom to není. Každý by měl hodnotit za sebe. Zpět k filmu. Trapnější vtipy jsem čekat snad ani nemohl. Prdění, krkání... 0* ()

Izmo123 odpad!

všechny recenze uživatele

Pořád si myslíte že je Emoji ve filmu ten nejhorší animovaní film, tak to jste neviděli tenhle film, příběh je nezajímavý k tomu ještě zároveň i nechutný, postavy ploché a nesimpatycké, akce mizerná, jinak hodnotím: Animace 7/10 Postavy 0/10 Příběh 0/10 ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Základní příběh, sympatické postavičky, pěkná grafika a emoce bez náročnosti. To málokdy zklame a i zde jsme jako rodina byly spokojeni. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém tohto príbehu je asi tlak na humor. Z každej situácie sa snažia za každú cenu vytlačiť fór až sa to miestami mení na lacnú grotesku. ()

aarber 

všechny recenze uživatele

Animovaný příběh milfky v krizi středního věku se spoustou zbytečných odboček, které zdržují od rozuzlení, zda se oddá fešnému Drákulovi, nebo se smíří s životem po boku nudného a neustále prdícího otce svých otravných dětí. Takový prequel Zoufalých manželek ()

Baru.No1 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka se rozhodně nepovedla. Byla to jedna velká nuda! Co ještě víc sráží tuhle pohádku je snaha o napodobení Hotelu Transilvanie, které se teda taky moc nepovedlo :( ()

Alisce 

všechny recenze uživatele

Animák přirovnávaný často k Hotelu Transylvánie. Pro mě tedy určitě o dost lepší. S filmem Příšerákovi za mnou přišel devítiletý brácha s tím, že je to teď jeho nejoblíbenější film. Byla jsem upřímně trochu skeptická, ale pak jsem s ním nadšeně koukala od začátku až do konce. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

Prekvapivá pohodička. Základ filmu je taká rozprávková klasika ale spracovanie a samotný dej je super, vtipy sa vydarili, úprimne nechápem to nízke hodnotenie, za mňa 75%. ()

Domineus 

všechny recenze uživatele

Po grafickej stránke sa mi to páčilo, ale celkovo to pôsobilo tak nemastno, neslano a trochu chaoticky. Bolo to zamerané skôr na menších divákov a tým väčším to zas tak veľa nemalo čo ponúknuť. Vtipov bolo tiež pomenej, pritom príležitostí na to bolo myslím pomerne dosť. 50% ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Dle ukázek to vypadalo na skvělý film plný gagů a legrácek. Ty tam byly, ale spíše v prvních 15 minutách. Pak jakoby tvůrci vystříleli munici a sklouzl film ke klasické až trochu temnému dospěláckému scénáři. Na několika místech jsem si říkal, že to snad ani děti nemohou pochopit o co jde, případně to působí až hororově. Na to že jsem čekal vtipnou oddechovku typu Hotel Transylvanie, jsem se těžce spletl. Mě se film celkem líbil, ale rozhodně to není vyloženě komedie pro děti. ()

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama