Reklama

Reklama

Troufalky

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2021), 36 h 29 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Sarah Watson

Hudba:

Lyle Workman

Hrají:

Aisha Dee, Meghann Fahy, Sam Page, Katie Stevens, Matt Ward, Melora Hardin, Emily Chang, Nikohl Boosheri, Elisa Moolecherry, Dawn Ford, Angela Galuppo (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Tři mileniálky z redakce newyorského ženského časopisu se snaží zvládat práci, vztahy i tempo velkoměsta – a nezabloudit při tom na vlastní cestě životem. (Netflix)

Recenze uživatele Amalberga k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2017) (S01) 

Seriál se mi líbí, i když je trochu povrchní. Jistou podobnost mezi ním a Sexem ve městě vidím, Jane mi svou prudérností a upjatostí připomíná Charlotte. Seriál protlačuje Girl Boss mentalitu, hlavní postavy v práci prakticky žijí a velkou část večerů tráví přesčasy. Idol kapitalistické Girl Boss představuje šéfredaktorka, která má na svoje zaměstnance pořád čas, udílí jim pořád rady do života a její trpělivost snad nemá hranic. Stylingem připomíná Meryl Streep z Devil Wears Prada. Na seriálu oceňuju jasný feministický podtón a věnování se ženským tématům (zápletka s Adenou je super). Seriál je stále plný New Yorského pozlátka, ale občas v něm zahlédneme realistické momenty (štěnice v bytě, potíže Sutton vyjít s příjmem asistentky). Těším se na další řady. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Seriál servíruje těžká témata s velkou dávkou odlehčení. Na tom není nic špatného, když se děj točí kolem časopisu, který na light news stojí. Jane je v některých epizodách skoro nesnesitelná a chová se neprofesionálně a její zápletka s milostným trojúhelníkem je dost otřepaná. Naštěstí seriál není jen o Jane, ale o přátelství tří dívek. Vztahu Kat s Adenou hodně fandím, tak doufám, že vydrží i v další sérii. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Jane se dál chová neprofesionálně a píše články podle svých emocí. Sutton se snaží přijít na kloub tomu, co chce vlastně dělat, a tak sledujeme slepou uličku do módního návrhářství. Kat neúspěšně kandiduje v okresních volbách. Zápletka ve stylu: jdu zkusit něco nového a opustím Scarlet a svoje nejlepší kámošky -> nakonec se mi to nepodaří / rozmyslím si to a ve Scarlet zůstanu mě začíná unavovat. Těšila jsem se, že Sutton bude v návrhářství pokračovat. Kdyby Kat volby vyhrála, bylo by zajímavé sledovat její snahu uskutečnit volební sliby a dělat liberální a feministickou politiku. Seriál si pořád stěžuje na nerovnosti a kritizuje současnou společnost, ale nic moc se měnit nepokouší, zůstává v bezpečných vodách. Na druhou stranu oceňuju, že Kat dostala další rozměr. Prohrané volby odhalily její problém vyrovnat se selhnáním a na nějakou chvíli ji stáhly k randění zároveň s Adenou i Tiou. Kat se však rychle otřepala a ze dvou možností zvolila tu třetí - sebe. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Jane se vypracovala na vlastní sloupek a na vlastní tým, Kat zkouší štěstí jinde a Sutton dostala přesně takový pohádkový konec, jaký si zasloužila. Richard jí vždy ustupoval a byl vůči ní nekonečně trpělivý a ohleduplný, zatímco Sutton se chovala jako nesnesitelná kariéristka, myslící jen na sebe a svou práci. A tak po čtyřech sériích sklidila plody svého úsilí. Na druhou stranu nesympatická Jane se vypracovala a prošla mnoha výzvami. Náročný rozchod s přítelem, vyrovnávání se s mastektomií...tuhlé sérii pro mě byla nejsnesitelnější. Také Kat musela opustit pohodlí rodičovského bytečku, přijmout méně placenou práci a naučit se naslouchat i názorům druhé strany. ()

To Peg or Not to Peg (2020) (S04E06) 

Jane se chovala v celé epizodě absolutně směšně. Kdyby každá žena měla kvůli vaginální infekci dělat takové scény jako ona, kam bychom to asi dopracovali? Taky mě překvapila její neznalost ohledně vaginální hygieny, která se omílá rok co rok v ženských magazínech. Když mají tolik vzorků vibrátorů a dalších "hraček pro dospělé", to skutečně nemají intimní mydlíčka a podobně? ()

Série 5 (2021) (S05) 

Konec mě poněkud zklamal. Každá dostala, co chtěla. Richard se opět všeho vzdal pro Sutton, Kat se stala šéfredaktorkou a Jane se rozhodla cestovat po světě. Každá z nich se dopustila spousty chyb, ale nemám pocit, že by za chybu následoval nějaký trvalejší následek nebo poučení. Hlavní postavy jsou odměňovány už jen za to, že udělají jeden krok k nápravě, jestli dojdou do cíle už nikdo neřeší. ()

Reklama

Reklama