Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (Cinemart)

(více)

Recenze (525)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Film má jednu zásadní a velkou chybu a tou je casting. Zatímco začátek má fenomenální rozjezd, tak objevením neherckého dřeva z filmů pro domácí pipky Dakoty počínaje přes fešného, ovšem v této roli zcela koženého Chrise konče jde úroveň sešupem dolů. Nevím kde je to mystično, thriller možná. za mne spíše poutavě natočená nuda. Ale abych jen nehaněla, nápad s hotelem dobrý a znám v tomto duchu mnohem větší hrůzy. Takže za mne dvě a půl hvězdy. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Stačí asi říct jen Drew Goddard (Cabin in the woods, World War Z, Martian)...dalo by se volně asociovat ve stylu Four rooms, From dusk till dawn nebo The Hateful Eight, ale tohle je jeden z těch filmů, kde je tak krásná výprava a scénografie, že i kdyby se tam nedělo nic, tak se kocháte architekturou a designem interiérů. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Určitě kvalitní film, který se hodně inspiruje rukopisem Quentina Tarantina. Většina postav je dobře napsaná i zahraná (Hemsworth je uplný živel), ale narozdíl od Tarantina nenabízí Goddardovi Zlý časy v El Royale moment překvapení nebo svěží a zároveň geniální dialogy. Bohužel Goddard jěště na Quentina nemá a tento snímek je tedy ,,jenom,, velmi kvalitní podívanou, od které jsem čekal (hlavně po extrémně podařeném traileru) trochu více. Škoda. Goddard musí ještě trochu vyrůst a věřím, že s dobrým materiálem se mu to brzy podaří, protože potenciál tam je. Hodnocení: 70%. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Mě to teda hodně bavilo. Teda až na toho Hemswortha, kterýmu nikdy nemůžu přijít na jméno, ten tam přišel pouze prezentovat svou horní půlku, jinak jsem mu nevěřila ani nos mezi očima. Bez něj to mohlo pokračovat stejně mysteriózním stylem jako dosud a bylo by to naprosto dokonalý. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vlastně super ... atmosféra, docela částečně nepředvídatelný děj, kostýmy a prostředí. Proč ne ... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská řada nešťastných příhod. K Tarantinovi to má ještě kus cesty ale i tak to není vůbec špatná záležitost. Všichni dostanou, co si zasloužili a navrch i pěknou písničku. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Flm bol v celku sklamanie, prvá polovica filma bola absolútna nuda, len málokedy nejaká zaujímavá scéna. Postupom času sa to lepšilo. Páčilo sa mi ako to bolo rozdelené na různe miestnostia ich vlastné príbehy. Za tento nápad a ukončenie si to zaslúži 2 hviezdičky. Edit. Chtel jsem napsat Budget Hateful Eight, pak jsem si ale uvedomil, ze budget to mohlo mit velmi podobnej a ze bych velmi ublizil Tarantinovi a jeho skvostu, tohle byl jeden velkej pomalej joke. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Goddard si prostě po zhlédnutí Tarantinových Osmi hrozných řekl, že to zkusí trochu po svém a i když to Tarantino zvládl líp, Goddard se rozhodně stydět nemusí. Perfektní herci, jimž bez pochyby kraluje Hemssworth, který si svého magora neuvěřitelně užívá a předvádí zatím nejlepší výkon svojí kariéry, efektivní režie, která dává vzniknout řadě úžasných momentů (odhalení funkce zrcadel vládne) a samozřejmě přesný scénář, který sice nechrlí tolik zvratů jak slibuje distributorský text, ale překvapit určitě umí. To vše doplňuje dobový soundtrack, který sem sedne jako prdel na hrnec. Zkrátka trefa do černého a i když jsem si Chatu v horách užil o něco víc, těch 140 minut (které utekly jako voda) rozhodně nelituju. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem strašně chtěl mít rád, ale... prostě to nejde. Goddard se rozhodl natočit něco ve stylu Tarantina/Ritchieho. Tak to natočil. Ale nemá tak vyšperkované dialogy jako Tarantino (ale zase jeho dialogy posunují děj, takže to je plus), ani tak osobitý styl jako Ritchie. Přitom zápletka je fajn a nelineární struktura děje (vyjma zakolísání, když se v první půlce jedna pasáž opakuje z více pohledů a i napotřetí se snaží vás přesvědčit, že je napínavá) taky. Postavy jsou od sebe velmi odlišné a snadno zapamatovatelné, stejně jako jejich motivace. Jeff Bridges, Jon Hamm a Chris Hemsworth si film kradou pro sebe a vizuálně je to slušná onanie. Ale taky je to zbytečně dlouhé a trpí to unylými hudebními čísly a tempo to nabere až v závěru. Ve skvělém závěru, ale až v závěru. A taky tomu nikdy neodpustím frustrující nedostatek Nicka Offermana. Škoda, že si Goddard po The Cabin in the Woods nepřizval Whedona i k tomuhle. Mohlo to být něco výjimečného. Takhle bych radši viděl devadesátiminutovou verzi Bridgesova flashbacku. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Co do první půle vypadalo jako slušně okopírovaná Tarantinovka - s dobrými herci, dobrými dialogy a zajímavou zpočátku nejasnou zápletkou - se v druhé půli změnilo v nudnou střílečku bez nápadu s trapným happy endem ... Co se týče mě, tak si myslím, že za tu zkaženou druhou půli může, bohužel, Hemsworth - i když je to třeba "fešák", herec je pro mě podřadný a i když se velmi snažil a v roli "sexy" Charlese Mansona byl celkem koukatelný, je to pořád poleno, které nemá ten dar a herectví musí ze sebe tlačit ... ale chápu, že v porovnání s takovým hereckým esem jako je J. Bridges jsem nejspíš zbytečně tvrdý ... Celkově vzato ale o ničem a zbytečně dlouhé ... vlastně mi to přišlo zcestné od chvíle, kdy se odporoučel Jon Hamm, jeden z těch kvalitních herců v tomto filmu ... nepotěšilo ... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná tarantinovka s prepálenou stopážou. Hemsworth by chcel byť ako Pitt, no chýba mu charizma. Atmosféra aj hudba skvelé.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Inspirace "velkým Tarantinem" je očividná. I on staví své spletité příběhy v různých časových rovinách a jednu událost přibližuje z pohledu několika osob. Právě toto mě v El Royale bavilo. Nechybí ani závěrečný, nelítostný masakr, takže fakt vůbec nevadí, že u nápisu Directed je jiné jméno, než bychom čekali. ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov ktory si pozriete lebo ste zvedavy ale druhyrat ak sa s nim stretnete tak radsej prepnete. Na jedno pozretie fajn ale inak je to muka. Dibre hodnotenie ale po filme sklamanie. Herecke obsadenie nic moc a cely film bol vlastne slaby a nuda. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý. Tajemná a temná atmosféra, zajímavé zápletky, spousta napětí (a krve) a celkově je to tak krásně přitažené za vlasy. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Hmmm, velká paráda na malém prostoru, za což film vděčí skvělým postavám s perfektním obsazením. Za pozvolným rozjezdem se ukrývá pořádná nálož překvapení završená opojným finále. Místy je to dobré psycho, což je další důvod, proč z tohle filmu mám takovou radost. Není to bez chyb, ale co dnes je? Lehce přes 80% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sedm cizinců, každý se svým vlastním tajemstvím, se setká v hotelu El Royale, který má v jádru věci velice temnou minulost a hned jak se všichni ubytují, začnou se dít věci vskutku podivné. Každý má svůj osud, každý jde svoji životní cestou, ale v tomto hotelu se jejich dráhy setsakramentsky začnou prolínat. A aby došlo po divácké stránce k lepšímu uchopení dané věci, jsou určité části děje odvyprávěny vždy z několika úhlů pohledu, což znamená, z pohledu osob, kteří mají v tu chvíli s danou událostí co do činění. Vcelku složitá skládačka, která skutečně v tématu a pojmu čerpá inspiraci ze stylu Quentina Tarantina, jehož umělecká povaha překrývající posloupnost událostí, je sice nezaměnitelná, ale v tomto snímku naprosto okázalá. Příběh se tedy odehrává přes svou dlouhou stopáž na jednom místě a stále si dokáže udržet diváckou pozornost. V srdci celého dějství dostáváme dojemný příběh o víře a vykoupení a co to vlastně může znamenat pro člověka. Tento motiv je pro diváka skutečně nezaměnitelný, pokud je ochoten se dívat do hloubky a číst mezi řádky. Příběh totiž obsahuje mnoho faktorů, které mnohý nedokáže správně pojmout k pochopení celé věci. Svou složitostí, dlouhou stopáží a jednoduše řečeno, svou žánrovou náladovostí, může spoustu diváků od sledování až do samotného konce odradit, ale byla by to ohromná škoda. Za pozornost tento snímek rozhodně stojí. ()

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama