Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (481)

Torpid 

všechny recenze uživatele

Nenápadná filmová lahůdka, pro mne zcela jistě v TOP 10 roku 2016. Vše, co jsem chtěl napsat, napsal už DaViD'82. Snad jen, že od teď začínám sledovat Mackenzieho a hlavně Sheridana, protože dialogy co tu byly - to se jen tak neslyší. ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Tento film přinesl svěží vítr do kriminálního žánru, zápletka je jednoduchá na stokrát omleté téma vyloupení banky, ale nepůsobí to těžkopádně a vyzní to moderním dojmem. Jinak Jeff Bridges je snad nejpohodovější herec, kterého znám, hraje tak ležérně, čiší z něho, jak si to hraní užívá. ()

Romi1010 

všechny recenze uživatele

Moderný western o ľuďoch v bezvýchodiskovej situácii. Trochu mi to pripomínalo východné Slovensko, kde takisto nie je práca a ľudia často žiadnu nemajú, alebo robia za minimálnu mzdu, príbeh o ocovi, ktorý sa pokúsi dostať svojich synov zo špíraly, kedy sa narodíme chudobnými a aj tak zomrieme a tak to pokračuje s ďalšími generáciami. Výkon ústredneho tria bol úžasný a scénare kvalitné. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Možná, že to není na plný počet, ale mě to opravdu chytlo. Je to jeden z těch filmů, u kterého máte neustále úsměv na rtech (tedy až na tu závěrečnou část), přestože je to drama. Perfektní dialogy, s ironickými a nekorektními vtípky a to hlavně z Bridgesových úst. Trochu mi vadilo, že za všechno zlo na světě mohou banky. Ale co, určitě tam nějací gauneři jsou, ne? Vím, že tento novodobý western nemá šanci získat Oscara, ale budu mu fandit. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Taký moderný western, výborne zrežírovaný. Ešte som nevidel aby mali takí amatérsky lupiči tak prepracovaný plán, ktorý aj fungoval. Herecké trio to tu rozbaľuje vo veľkom a korenie tomu dodáva aj dej, prostredie a hudba. Film s jednou myšlienkou, ktorá bola podaná priamočiaro, bez omáčok. Postupným plinutím deja sa oboznamujeme s motívmi hlavných „ hrdinov ”, ktorá sú koniec-koncov nesebecké a spravodlivé. Pomalími krokmi zisťujeme viac a viac z ich minulosti, prítomného plánu a konca ich dobrodružstva. Páčilo sa mi, že nevytvárali zbytočnú interakciu medzi lupičmi a maršálom a nechali to až na úplný koniec. Bratia Howardovci vyťažili z toho, že je Texas, prepáčte za výraz, jeden z najzaostalejších štátov v USA. 80 %. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Nemám většinou problém s takovými filmy, kdy policajt celý film hledá zločince, ale v tomto případě to nebylo moc zajímavé. Chris Pine hraje toho hodného zloděje, Ben Foster toho zlého, ale prakticky jsem si nenašel cestu ani k jednomu. Příběh tak nějak sám plyne, jedna loupež střídá druhou a dva rangeři většinou jen bezmyšlenkovitě kecají a nedostávají se zlodějům na stopu. Zlepšení přijde až v samotném závěru filmu, kdy dojde na akci a konečně setkání zlodějů a rangerů. Jeden překvapivý moment rozhodně ve filmu je, ale podle mě ho pokazí samotný závěr, který mi přijde nedotažený a až moc gentlemanský. Až si příště budu chtít pustit podobný žánr z Texasu, určitě šáhnu po „Nočních zvířatech“ s Jakem Gyllenhaalem. Ten film je o dvě třídy výš. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý svižně ubíhající film ze života obyvatel Texasu. Právě výborné vykreslení postav, jejich reakcí v aktuálních situacích, jejich plány a sny ... to vše je podle mě nejsilnější kredit filmu. Hrdinové nejsou černobílí, mají obyčejné lidské potřeby, touhy, reakce - výborně nadstandardně vykresleno. Do toho jsou zakomponovány i prvky přesahující - táta myslí víc na své kluky než na riziko, chce je vyvést z letité rodinné chudoby, starý ranger si v práci taky počíná spíše jako stařešina rodu daného kraje, než jako formální státní úředník. Série loupeží tvoří pouze spojující linii příběhu. Autor se pokouší vystihnout i něco více o Texasu jako takovém s tím, že Texas jsou v jeho očích hlavně Texasané. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Herecký obsazení, výprava a hudební doprovod se většinu času staraj o slušnou atmosféru. Škoda skromnějšího počtu dramatičtějších scén (proč je konfronatcí s bankovníma úředníkama nebo Tobyho rodinou tak málo?), několika zbytečnějších dialogů a hlavně pomalýho tempa vyprávění, díky čemuž bych neřek, že má stopáž jen málo přes hodinu a půl. Sympatická žánrovka, která ale měla navíc, než zustat v kategorii "jednohubek". ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca práca. Človeku sa až nechce veriť, že toto je tá istá Amerika v ktorej existuje New York. V rámci žánru vybrúsený klenot s parádne napísanými a zahranými postavami. Fakt neviem čo by som vytkol - scenár ponúka vyvážený mix sociálneho komentára a prestreliek, dialógy sú pomalé, no všetci majú čo povedať a atmosféra Texasu, kde má každý zbraň po ruke, je tiež skvelá. Skrátka najchlapáckejší film roka s výborným záverom. 9-/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Moderní western o dvou bratrech, kteří jsou bankovní lupiči. Stáhl jsem si tenhle film jen kvůli tomu, že k němu napsal scénář Taylor Sheridan, kterej udělal svým scénářem ze Sicaria a Wind Riveru něco, co mě káplo do noty. Neprohloupil jsem, má to všechno, dobrej příběh, super hudbu, vtip, výborný finále. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář, poetická kamera, schopní herci, tvůrci se nijak neobtěžují s vysvětlováním motivu, spíš je mírně naznačí a zbytek nechají na divákově představivosti. Solidní "požitková" podívaná, rád se někdy podívám znovu. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Texas, prdel světa, dva bratři, jeden je chytrý a druhý spíš ranař, a dva šerifové, skoro důchodce a Indián, a oba jsou vtipní. A zajímavý byl motiv loupeží i závěr, a hlavně líbivá hudba. Film jsem si vybrala podle názvu a o to víc mě překvapilo, že se nejedná jen o bezduchou střílečku. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Taková oddechová pohodová kriminálka kde mi bylo skoro až líto texasanů a indiánů. Jedni v chudé zemi bez pořádného živobytí trpí skoro hlady, druzí zas musejí neustále snášet rasistické urážky bílého muže a to, že jim jeho předci ukradli zem. Mimo tuhle linku táhnoucí se celým filmem je to ale celkem sympatický neowestern (jak ho tu někteří nazývají) s charismatickou hlavní dvojicí na obou stranách barikády. Nějakou hlubší myšlenku, kterou se film sice trochu snaží vyřknout, tu však nečekejte. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele

Wow. Tohle byla parádní naháněčka napříč Texasem. Obě dvě dvojice jsou suprové, film má úžasnou kameru s hudbou a i dialogy, které dokážou být mega chytlavé, emočně silné a i vtipné(stará číšnice mě svou obsluhou a vysvětlováním proč si rangeři dají steak totálně odrovnala). Zkrátka tohle byl senzační venkovanskej/texasskej zážitek a já jsem maximálně spokojený. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Pohodové krimi s opět perfektním J.Bridgesem a dvěma bratry zloději..Kdy tihle zlodějíčkové vykrádají banky a jim je v patách právě ranger Bridges. Vubec se neví proč vykrádají banky, to se zjistí až po nějakém čase. Jinak prostředí západního Texasu, krásně vykresleno.. Na jedno odpoledne či podvečer, dobrá volba! 7,5/10 ()

ER 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film s prvky Bonny a Clide či Tahle země není pro starý,ale na rozdíl od těchto filmů to nemá takový dramatický drive,jenž by dokázal pohltit. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama