Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (867)

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Tohle už tak dobrý nebylo, scénář vázl, zápletka sice na první pohled fajn, ale to provedení? Díky drogám a bojům mezi kartely o kousíček trhu, se vraždí mraky lidí, představa, že někdo tenhle trh někdy ovládne, je naprosto utopická... Ale prezident byl paradoxně rozumný a i jiné momenty pobavily, drogy jsou špatné ÁNO :-D ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Začátek hodně tuctový odvar z jedničky, to snad není ani odvar ale výluh původního špagátu od čaje. Konec to trochu zachránil ale ta amerikanizace vše totálně poslala do Valhally. I ty tři hvězdy jsou moc. ()

reccal 

všechny recenze uživatele

Odsejpajici, hlučná, vtipná a povedená řežba. Skvělá role Eltona a ikonická chvíle Marka Stronga. Jen mi nesedely Halle Berry (tragický účes a chování třídního matematického šprta), a Julienne Moore, která má za sebou podobnou psychopatku už v trilogii Divergence. 80% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nějak to nesplňuje obvyklý požadavek na nabušenější a svižnější dvojku, ale to není nutně na škodu. Tempem to připomíná spíše další jedničku, takže to lze hodnotit i jako plnohodnotný soběstačný film, tedy další skvělou bondovku bez Bonda. A vůbec... kam se hrabe Bond? Tohle je daleko lepší nářez. V akčních scénách a špičkově přehledné kameře to v podstatě nemá konkurenci a navíc je to i vynikající oddechová komedie s několika opravdu silnými momenty, kdy prostě musíte vyprsknout smíchy. Prostě to samé co jednička. Julianne Moore perfektní, prezident vás odrovná (to tu ještě nebylo - absolutní popření klasického hollywoodského prezidentského schématu), Jeff Bridges potěší a jako flitrová buzi třešínka na dortíčku naprosto trapný úchyl Elton John v roli sebe sama. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Vaughn sa so svojou druhou záchrannou misiou sveta v podaní excentrickej tajnej organizácie jednoducho pohral. Zachoval si štýlovosť jednotky, pridal ďalšie skvele natočené, predvedené a s miliónom nových vychytávok doplnené akčné sekvencie (mohlo ich byť aj viac), ktoré miestami pôsobia rozpačito, nelogicky a proti fyzikálnym zákonom, ale sú efektné natočené, zábavné a čo je hlavné, sú aj efektívne. Cool pokračovanie, ktoré síce recykluje, je mierne dlhšie než by sa možno patrilo, ale výsledný produkt nasiaknutý whiskey a martini je skrátka potešujúci. Zábava nad ktorou je zbytočné filozofovať. ()

LucillaP 

všechny recenze uživatele

Byla to jízda, mělo to vtip, pořád mě to bavilo, ale za mě tenhle film trpěl tradiční nemocí druhých dílů. Americká verze Kingsmana mě prostě nechytla. Potěšila Julianne Moore v roli záporačky (konečně!), ale za jedničkou to trošku zaostává. Nicméně i tak jsem zvědavá na třetí díl, Kingsman určitě ještě neřekl poslední slovo. ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele

Druhý Kingman plynule nadväzuje tam, kde skončil prvý film, Mathew Vaughn sa tentokrát zameriava na rozšírenie vlastného sveta s tajnými organizáciami a nehorázymi megalomanmi. No zatiaľčo prvý film Kingsman: Secret Service bol po všetkých stránkach inovativny, dynamický počin s pre mňa dnes už niekoľkými kultovými scénami ci hláškami, bez jedinej chyby, druhý film série už viazne na cyklikalite mnohých scén a replík, ktoré už na druhý krát jednoducho nemôžu vyraziť dych. V globálne ide po každej stránke o celý level slabší film ako jednotka, no keďže tam sa nastavila latka mimoriadne vysoko, stále ide o nadštandard vrámci akčných sekvencií, hudby ci kamery. Za najväčší deficit považujem niektoré postavy, menovite Elton John a jeho scény boli fakt zle, nechápem prečo sa tieto celebrity nevenujú tomu na čo talent majú. Zbytočne pretláčanie a hrotenie aj pri iných prvkov (kovové psy) len aby sa dalo divákovi viac, paradoxne skôr spôsobuje väčší guláš aj v deji. Niekedy je menej viac, ale stále platí skvelý film (s výborným americkým prezidentom, radosť takého mat) s kvalitnými hudobnými variáciami na Country road + villain song pre Poppy je majstrovský kúsok. 73% ()

tynulep 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, plný skvělých scén, jako je třeba Merlinovo zpívání “Country road take me home”,odpočívej v pokoji Merline. Já jsem se prostě platonicky zamilovala do hlavní postavy alias Eggsy a díky tomu mě ten film více baví. Miluju akční filmy a jsem ráda, že jsem tuto sérii 3 dílů objevila. ()

grangerova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ale velká slátanina! Po zdařilém prvním dílu nám Vaughn naservíroval totální sešup dolů, který nezachránila ani plejáda slavných (a zoufale nevyužitých) známých herců - zdravíme Channinga Tatuma a Michaela Gambona (u kterého je to obvzlášť trestuhodné). Chtěla bych hodnotit líp, ale není co, bohužel, takže jedna hvězda za mopsíka a to druhé štěně. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od zdejších ohlasů, mě se dvojka líbila víc, než jednička. Měla pomalejší začátek, ale s návratem Harryho se vše vrátilo do starých dobrých kolejí. Super oddechová podívaná, která uteče jako voda. ()

Matussk 

všechny recenze uživatele

Tak som pozrel aj dvojku Kingsmanov a výsledok sa mi veľmi nepáči. Jeden z dôvodov prečo mám prvý diel tak rád je, že mal úžasne urobenú akciu. V tejto snímke je stalé dobrá, no pre mňa nie tak výborná ako v jednotke. Už nie je tak kreatívna a dychberúca, aj keď stále napr. sekvenciu v lese považujem za top tier. Ďalšia vec v ktorej prví Kingsmani excelovali boli kreatívne nápady zbraní, našťastie aj tu sú nejaké (bič Whiskyho, malý kondóm...), no tiež ich tu mierne ubudlo. Mohol by som pokračovať ďalej vo vymenovávaní vačsiny filmových kvalít a písať, že jednotka v tom bola lepšia a tu toho bolo viac atď., no je to strata času. A to, že nejaký film je lepší ako ten druhý, nerobí z toho druhého snímok zlý. No aj ako samostatný film sú druhí Kingsmani len mierne nadpriemerný. Napríklad zábavné mi to prišlo iba v niektorých častiach, na konci som skoro zaspal, čo je dosť blbé pre akčnú-komédiu, ktorej hlavnou úlohou je rozveseliť diváka. Nie je to vtipné ani temné a nevyvoláva to vo mne žiadnu emóciu, maximálne sklamanie. Aký je potom dôvod pozrieť ten film znova? Žiadny. Nech nehovorím len o negatívach, tak zmienim pre mňa najväčsie pozitívum tohto filmu, a to je vybudovanie Statesmanov. Celý nový tým bol super cool, dávanie mien agentov podľa mien alkoholu mi prišlo dosť originálne, najviac mi sadol Whisky hraný Pedrom Pascalom. To ale bohužial nedokázalo zachrániť zbytočné pokračovanie tejto série. Ale aj tak tretí diel určite pozriem, aj keď sa bojím aký bude, keďže to má ešte o 8% menej. Lepších 6/10. ()

Bixbi 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím co si o tomhle mám myslet. První díl byl něco pro mě, neskutečně bavil, oslovila mne i hlavní postava v podobě Egertona, kreativita, kamera a samozřejmě Jackson, ten byl už tradičně hodně nahoře. V druhém díle mě zaujali akční scény, jsou neskutečně dobře natočené, sestříhané, prostě dokonalost (až na drifting tága), ale to je asi tak nějak všechno. Příběh je v podstatě kopie jedničky, chybí originalita asi ve všech směrech v kterých mě oslovila jednička a navíc jsem doufal, že přeobsadí princeznu, bohužel. Dávám 60% jelikož jsem byl zklamán, možná jsem se přehnaně těšil do toho zpropadeného kina, uvidím po druhém shlédnutí, třeba změním názor. ()

karelhura 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je to dost slabší ale přiznejme si že ta byla opravdu kulervoucí. Hodit to do průměru by bylo dost nefér. Největší problém vidím v záporácích (to už nemohli přivést k životu i Samuel L. Jacksona a jeho krájející kolegyni). Jenom doufám že už nebude 3. ()

Kalor1 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že po prvom Kingsmanovi som čakal trochu viac. Film má síce zopár múch v podobe high tech vecičiek, ktoré niekedy nedávajú zmysel alebo až prehnanej sociopatii hlavnej záporáčky. Napriek tomu som si film rád pozrel a niekedy ho iste pozriem znovu. Prečo? Výborne napísaná hlavná zápletka. Nečakajte žiadne absurdne nelogické požiadavky od nepriateľov či skákanie na autách po ľadových kryhách na letných gumách. Legalizácia drog a ich zdanenie zvýšenie ekonomickej stability / zbaviť sa feťákov a priniesť peniaze do štátnej kasy a byť hrdinom čo všetko zachránil to sú hlavné túžby záporákov žiadna svetovláda či podobné srandy. Film má zopár silných momentov nad niektorými sa človek pozastaví iné mu preletia hlavou v každom prípade tento film je drsnejšia (a trošku slabšia) verzia jednotky ktorá pre mňa osobne patrí medzi jeden z filmových vrcholov roka. Superhrdinovia máte sa čo učiť. ()

jatnar 

všechny recenze uživatele

Po osvěžujícím prvním díle, který sice nemusím adorovat zrovna do nebes, ale vcelku mě bavil, přichází od Vaughna poněkud sešup směrem dolů. Filmu ubližuje přehnaná délka, která jde poznat hlavně ve druhé polovině, ačkoliv akce slušně odsýpá a nová záporačka v podání Julianne Moore je i vcelku fajn - jen škoda že toho sama v nadupaném finálním střetu moc nepředvede a prostě jen obligátně natáhne bačkory. Vedlejších postav je zbytečně moc ( Elton John = WTF??!! ), potěší tak jen návrat Colina Firtha, který celý film vytahuje o třídu výš. Ale jo, pár fórků je vážně vydařených (domov důchodců s lanovkou), jinak se jedná se o příjemnou oddechovku, nad kterou je raději lépe moc nepřemýšlet a jen se nechat ukolébat bláznivými nápady a stylizovaným násilím. Přesto ale budete postrádat nějakou silnější zapamatovatelnou scénu z jedničky, laťka byla holt nastavena až proklatě vysoko. Mohlo to být lepší, ale ani tak se o průšvih nejedná. Trojku bych si klidně dal. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama