Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvy smutných mužů přiblíží příběhy úspěšných chlapů, kteří se přes dno lahve dostali na samotné dno života. Na dno, odkud vede už jen cesta vzhůru. Na válečné stezce s chlastem potkává Josef třeba Honzu, bývalého reprezentanta v triatlonu a účastníka nejtěžšího závodu světa – Ironmana. Úředník a geniální matematik Milan zase věří, že je vyslancem z vesmíru. Někoho zradila žena, někdo hrál v německém gay pornu a svůj příběh má i Tomáš, který zašel ve vztahu se svou nevlastní dcerou až příliš daleko. Všichni z různých důvodů chlastali ve velkém stylu první ligu, někdo sám doma jiný jako tahoun v hospodě. Pod dohledem přísné primářky a v pevném režimu teď společně poznávají, jak lehké bylo opojnému alkoholu propadnout a jak naopak těžká je cesta ze závislosti ven. Ze závislosti už ale cesta ven nevede, jediná šance je nahradit alkohol něčím jiným. Co takhle uběhnout maraton? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (409)

honzic 

všechny recenze uživatele

Film trochu nudný, ale jinak celkem dobrý, zajímavý tím, jaké stavy může způsobit alkohol i některými příběhy. Hodnocení: 75 % ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tentokrát som celkom prekvapený, čo Dan Svátek dokázal vyprodukovať a akou formou sa chytil kontroverznej a bolestivej témy nielen v Česku. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktorý sa nebojí zaťať do živého, vierohodne zobraziť mentalitu, psychické a fyzické stavy alkoholikov a na pozadí rôznych príbehov poukázať, čo viedlo týchto ľudí až do stavu, v akom sa ocitli. Určite veľmi hodnotný snímok natočený emočne aj výpravne veľmi pútavo a s jasným a čitateľným cieľom ukázať krutú realitu, ktorú môže alkohol spôsobiť. 75 % ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

tenhle film, by měli vidět a zamyslet se nad ním všichni,co měli kdy dočinění s alkoholiky nebo s abstinujícími alkoholiky..žádné omluvy, jen si uvědomit,jak strašně těžké to je a ti lidi jsou na to sami..můžete mít zázemí a pochopení a nikde není psáno,že to zvládnete- nenapít se... a jak lehké je odsoudit.. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to, byla to kvalitní depka. Hodnotím tak, protože se mi nelíbily herecké výkony (až teda na Jarmila - ten byl výborný) a první polovina. Ta nebyla totiž rozpracována a to co by na mělo přivodit pocit, že se koukáme na člověka s problémem s alkoholem, tady nebylo, bylo to prostě lusknutím prstu. Navíc jsem se s ním nezžil tak kvalitně, jak bylo potřeba. Pak už jen natahování. Jinak byly postavy a druhá část výborná 6/10 ()

Howard72 

všechny recenze uživatele

Film byl herecky dobre obsazeny, ale dohromady pro me nefungoval. Bylo v nem prilis mnoho postav a hlavni dejova linka proplouvala mimo. V prvni pulce bylo tezke byt uvnitr pribehu, clovek se nemel kde chytit, s cim se identifikovat, coz je skoda. Asi bych se vice venoval hlavni postave a jeho rodine a k tomu "jen mimochodem" vypichl nekolik dalsich pribehu, ktere byly vazne zajimave, viz vyborne zpracovany ironman nebo vetsi pozornost si zasluhujici "nevlastni otec". Zato Dusek mi tam prisel uplne mimo, nadbytecny a zbytecne rozvlacneny a personal ustavu "bezpohlavni". ()

Toman 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, zejména na zamyšlenou, jak chlast dokáže zničit životy. Výborné herecké obsazení, hlavně Švehlíkové, to je perfektní tah. Subjektivně jsem však toho názoru, že to je dobré pro ty, co alkoholu moc neholdují, a ty ty vystraší – chvilkově, než aby to ty, co pijí a nepřiznají si to, odnaučilo. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím napsat, že jsem četl knihu, ještě než jsem slyšel, že vznikne nějaký film. Pro Formánka mám slabost, mám ráda jeho styl. Já byl nadšený. Ten film odpovídá knize. Není to Viewegh =) Jeho styl je jiný a pro někoho může být trošku zmatený a bez vysvětlení a jasných dějových linek. David Švehlík byl perfektní. Jediný kdo mně tam neseděl je Babčáková (nevím proč ji každý chce za každou cenu nacpat všude). Celkově příjemné překvapení. Bál jsem se, že to spadne do trapné "komedie". díky ()

anti.rybka 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně podařilo jít do kina a odcházet spokojená. Snímek se na české poměry opravdu povedl. Syrově vylíčený alkoholismus ve mně zanechal smíšené pocity a radost, že nejsem alkoholik. Slyšela jsem, že někteří vyléčení alkoholici, kteří film viděli byli v šoku z autentičnosti filmu. Proto rozhodně dávám pět hvězdiček a těším se až si přečtu i knihu Josefa Formánka. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Na český film si do kina obvykle nevyjdu, ale Úsměvy smutných mužů jsou důkazem, že se mi i může líbit, i když jsem na něj zašel jen kvůli sympatickým hercům. Pro mě tento film dobře funguje jako klasické blázinecké drama, u kterého se člověk uvolní a pak je baven převážně příběhy postav a jejich výjvoji. David Švehlík a spol. navíc předvádějí úctyhodné výkony, takže i v tomto smyslu hodnotím Úsměvy smutných mužů pozitivně. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Po nadšených recenzích jsem čekal asi přece jen o něco víc. Je to vážně super zahrané a je to šílená depka. Ale zároveň je to takové až moc útržkovité, bez vývoje, některé scény dost nepovedené (rádoby umělecké zrychlovačky smíchané s beatboxem byly IMHO velkým šlápnutím vedle). Spása českého filmu to nejspíš není, i když je mi jasné, že to určitě dostane spoustu Lvů. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a vůbec ne špatný pokus o ztvárnění velmi složitého tématu. Ale film mi moc neseděl , i když měl silné herecké obsazení a některé výborné scény, bylo to spíš jako vyprávění, něco jako dokument nebo naučný film. Kdyby to promítali ve školách, asi by to studenty moc nezajímalo, alkoholik se na to dívat nebude a tak to zbývá nám, zvídavým divákům, nebo příbuzným alkoholiků. Možná, kdybych neviděla Rok ďábla, tak bych přidala jednu hvězdu. Ale já ho viděla a je to můj oblíbený film. A bohužel mi některé scény tento film připomínaly ( Dušek x Plíhal ). . Oceňuji realistický závěr, který měl v sobě jakési kouzlo. Doporučuju mnohem lepší film o alkoholikovi My name is Joe. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, ale může to být zajímavé čtení. S největší pravděpodobností funguje lépe než podle knížky natočený film. Dobří holubi měli aspoň jednoznačné poselství podpořené silnými osudy a příběhem. V tomto případě se jedná o smutný osud, který se může změnit v pozitivní závěr. Ale jinak je to i na devadesát minut nedostačující. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený príbeh rôznych "druhov" ľudí, ktorých spája jediné - alkohol. Svojou témou podobné filmom ako Dobří holubi se vracejí alebo Ikarův pád / Tažní ptáci. Musím vyzdvyhnúť hlavne skvele padnúcu hudbu v tomto filme. Za mňa 76% ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Nemám k chlastu žádnej vztah. Znám pár lidí, co takhle extrémně chlastaj a jsou to trosky, ano je to humus ...ale nelituju je, každý svého štěstí strůjcem. Důvod mých 3 hvězd je ten, že jsem před nedávnem viděla polský film U strážnýho anděla ...a ten na mě zapůsobil o něco víc...no a přiznám se, i ta moje skoro abstinence. Já to chlastání zkrátka nechápu. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

NĚJAK jsem čekal od ,, hvězdné " trojky daleko něco více . Dušek se rozplynul u brány , nechápu . Chybí tomu filmu opravdovost a osudy rodinných příslušníků . No Dobří holubi .... jsou stále na špici . ()

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele

David Švehlík opět dokázal, že je jedním z nejlepších českých herců současnosti. Film je zmatený a nejasný. Na úroveň výsměchu se ho pokusil srazit šílenec Dušek, naštěstí se mu to úplně nepovedlo. ()

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

14.09.2018

Snímek Všechno bude režiséra Olma Omerzua (Rodinný film) byl vyslán za Českou republiku do bojů o nominaci na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek. O nominaci rozhodlo hlasování členů České filmové… (více)

Reklama

Reklama