Reklama

Reklama

Pomsta

Trailer 2

Obsahy(1)

Bohatí milující tatínkové od rodin se jako každý rok sejdou uprostřed pouště, aby posílili své mužství a vybili stres pořádným lovem. Tentokrát si ale jeden z nich přiveze milenku, neuvěřitelně sexy lolitu, o níž se rychle začnou zajímat i ostatní... Věci se vymknou kontrole a oni nechají umírající dívku uprostřed pouště... Té se však podaří sebrat poslední síly a chlapský výlet se změní na nemilosrdný lov... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (279)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mladistvá verze Furiosy, v hyper-stylovém kabátku ala Drive. Nechybí spousta násilí, mraky krve, brutality a hypnotického soundtracku. Jestli Gosling nosil cool bundu ve znaku škořpióna, zde hlavní hrdinka pro změnu vyznává orlici na těle. Samozřejmě spousta scén nehýří zrovna realistickým podtónem, ale pro fandy splatterů, drsných ženských hrdinek a specifické formální stylizace to možná bude zábavná festivalová jednohubka. Docela odvaz, ale taky docela hovadina. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Název mluví za vše. Mladá kost je znásilněna buranským kámošem svého přítele a ten jí za to na oplátku shodí z útesu. Zachrání jí strom, na který se napíchne a rozhodne se té partě hovad pomstít. "Revenge" je jednoduchým filmem o pomstě, který pobaví hlavně příznivce explicitně krvavých scén, kterých má film požehnaně a účelně krví nešetří, což není na škodu, ale film tím sklouzává spíše k parodii, než temnému thrilleru. Scény, kdy se v detailu vyndavá sklo z nohy nebo z břicha větev jsou pro fajnšmerky, opravdovou lahůdkou, ale bohužel film, vyjma těchto a ještě pár jiných scén, nenabízí nic jiného. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ze subžánru rape and revenge už tu byly lepší filmy, ale Pomsta se jim v mnoha ohledech vymyká. Nejen tím, že se do takového filmu pustila sama žena, takže na oplátku mnoha obnaženým ženským postavám to jsou tentokrát chlapi, co jsou během finále komplet nazí. Rozdíl je taky ve vrstvení jednotlivých symbolů, barev a náznaků, někdy okatých (jablko s mravenci, močení na pavouka), jindy nenápadných (Bohorodička v závěru mě dostala) nebo peyotlových. Především kvůli barevné symbolice je třeba být opatrný ve výtkách, které určitě přijdou, tedy že sled scén a střídání dne a noci nemusí dávat vždy smysl. Právě v tom mi Pomsta přijde nejsilnější, takže jsem ochoten odpouštět i chyby, kterých je dost (včetně natolik triviálních, jako je záběr do údajně prázdné pouště, ale kdesi daleko projíždí auto, které tam rozhodně nemá co dělat - to nemohlo být ani jako symbol). Včetně toho, s čím obvykle mívám problém - že by postavy mohly to všechno přežít nebo ještě před smrtí třeba rozhýbat. Taková ztráta krve nebo už jenom napíchnutí Jennifer na ten pahýl stromu... No, to ne. Z pohledu formalit subžánru ale film splňuje vše, včetně hodně brutálních krvavých scén, gore jak se patří. A Matilda Lutzová je jednoduše nádherná, a to nejen jako vypucovaná lolitka, ale i když je špinavá a od krve. Tenhle film je nutné chápat především symbolicky. A jako takový stojí za to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sotva zletilá dívka odolná praktikám Vlada Naražeče vs. trio brzy krvavých frantíků.. Když jsem viděl, že jejími jedinými zájmy jsou sladit nehty s barvou iPodu a ve vhodnou chvíli pokleknout před druhým mozkem mecenáše, nevěřil jsem v nějaký významnější přerod, ale od kauterizace sofistikovanější, než je ta mečem Dartha Vadera, jsem prozřel. Přistoupil jsem na pravidla hry Coralie a jejího světa za tajemnými dveřmi nadsázky a exploatace a užíval si přitažlivost formy, perfektní hudební podkres, guilty pleasure potenciál i práci s detaily vyprahlé krajiny ala Stoneovo U-Turn. Divím se jen dvěma věcem. Proč u poslední scény před příletem vrtulníku nehrála Silvestriho Goodbye z Predátora a proč ten atraktivní flusanec na místo jejich posledního odpočinku neprodukoval Harvey „Dáš mi, dám ti roli“ Weinstein? U soudu by to mohli brát jako polehčující okolnost.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od samotného úvodu, až do úplne úplného konca, hlúpotou posiaty snímok, ktorého vyvolané dojmy u diváka, by sa nepodarilo vystihnúť ani za pomoci trilógie kníh "vulgarizmov". Pred pár dňami spatril svetlo sveta "Downrange", ktorý inteligenciou taktiež neprekvital, no to čo predviedol "Revenge", to doslova vyvoláva pochyby o zdravom rozume "Coralie Fargeat-a". Skutočne netuším, čo si o ňom myslieť. Či je to všetko iba "vydarený zlý žart", alebo je naozaj tak "prostou" osobnosťou, no jedno viem na 100% (!), tou zábavnosťou a odľahčenosťou, akou to pobral, to je kurva-FIX na "Oscara". Keď k tomu prirátam tie umelecky poňaté, kamerové zábery, plus čisto "splaterovský" záver, ktorý v tomto "Rape and Revenge" kúsku, pôsobí ako afrodiziakum, JA SKUTOČNE BOJUJEM SÁM SO SEBOU, AKÉ HODNOTENIE UDELIŤ. Toto je totiž jeden z mála filmov, pri ktorom sa dá pochopiť čokoľvek od 1 do 5, okrem "odpadu". P.S.: Predtým, ako sa ho rozhodnete vzhliadnuť - VYPNÚŤ MOZOG, zaobstarať pukance, VYPNÚŤ MOZOG, otvoriť Coca Kolu, no hlavne - VYPNÚŤ MOZOG! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Maroku. (ČSFD)

Reklama

Reklama