Reklama

Reklama

Zlatý podraz

  • Slovensko Zlatý podraz (více)
Trailer 2
Drama / Romantický / Sportovní
Česko / Slovensko, 2018, 106 min (Alternativní 103 min)

Režie:

Radim Špaček

Hrají:

Filip Březina, Patrycja Volny, Zdeněk Piškula, Ondřej Malý, Alena Mihulová, Jan Hartl, Stanislav Majer, Jiří Roskot, Jan Mansfeld, Jiří Vojta, Martin Klapil (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh o vášnivé lásce, basketbalu a životě ve stínu politiky. Film začíná v roce 1938. Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty (Filip Březina) k tanečnici Michelle (Patricia Volny), s kterou se seznámí na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženevě. Michelle je osudem pronásledovaná dívka, která prchla z vlasti před Stalinem i Hitlerem. Jejich příběh, který kromě politiky ovlivní i dva protikladní jedinci trenér Valenta (Stanislav Majer) a funkcionář Hrabal (Ondřej Malý), vrcholí v roce 1951, kdy Evropu už na mnoho let rozdělila železná opona. (Falcon)

(více)

Diskuze

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Hezký sportovní film. Klobouk dolů před dokonalou francouzštinou hlavního představitele.

Jablkohruska

Jablkohruska (hodnocení, recenze)

Prosím vás, byl jsem sám, komu vadilo, že k francouzsky mluveným scénám nejsou doplněny české titulky? Kdyby tam těch dialogů ve francouzštině bylo jen pár, dá se to akceptovat a ději se dá porozumět bez problémů i tak. Ale ono jich tam bylo plno a od začátku až do konce jsem bohužel nerozuměl tomu, jak vlastně vzniká a jak se vyvíjí vztah mezi Frantou a Michelle. Nebo vy ostatní jste to viděli s titulky? Překvapuje mě totiž, že to nikdo nezmiňuje, přitom ne každý umí francouzsky. Já jsem film viděl v O2 Videotéce a tam titulky nebyly.

na příspěvěk reagoval Wimpy

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama