Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 6

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (794)

liskam 

všechny recenze uživatele

Fascinující jak může zaujmout Animovaný film (tento) a nezaujmout hraný film (Aquaman). Oba vychází ze stejných komixových kořenů. Jeden ale potenciál komixu oslavuje, zdokonaluje a rozšiřuje, zejména svou stylizací nápaditostí a hravostí. Druhý se primárně snaží o Whooou efekt a vše ostatní zanedbává nebo na to prostě kašle. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který Petera Parkera převrací naruby, a rovnou do toho ještě servíruje Milese Moralese, jehož proměna v hrdinu je stejně tak efektivní a převratná, jako je dojemná. Slzy, smích, radost, zkrátka jedny z nejhezčích pocitů v kině, jaké jsem kdy zažil. A to se počítá. Spider-Man: Into the Spider-Verse - 100 % ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

K úplné dokonalosti tomu ještě něco málo chybělo (možná trochu větší prostor ostatních Spider-manů nebo celkový interakce a vztahy v jejich multi-dimenzionálním týmu), nic to ovšem nemění na tom, že i tak je to jeden z nejlepších animáků poslední doby a jeden z mála animáků, o kterým hned po skouknutí můžu říct, že bych se na něj v blízký době podíval klidně znova. Což je u mě win jak prase. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální náhul. Potřeboval jsem mozek do režimu stand-by, namísto toho jsem se dvě hodiny nechal válcovat naprosto nekompromisní palbou okázalého vizuálu, v jejímž jádru ale tepe neokázalá story, která nerdovská srdíčka zasypává odkazy, vtípky a pomrkáváním, přičemž ale nenechává bezradného nečtenáře komiksů za sebou a pere do něj změť plnotučných a sympatických postav, které si umí dojít pro nabubřelé osobní výstupy a zaseknout pavučinu do diváckého srdce, které mi v tomhle případě tepalo tak na sto padesát procent, protože tohle je čirá filmařská exhibice, na kterou někdo dal hrozně moc peněz a ještě víc tvůrčí svobody, ale výsledek, ač přetéká běžná pravidla a žánrové normy, nakonec musí uspokojit i toho nejkonformnějšího diváka, který ve finále chtě nechtě sezná, že Sony zamázli dekádu marvelovského univerza ve 111 minutách bez jakýchkoliv servítek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne, není to klasický animovaný boj dobra se zlem, ze kterého budou mít radost osmiletí klučinové. Kvůli jistému experimentu se propojilo několik světů a mezi žlutými newyorskými taxíky pobíhá hned několik Spider-Manů. Peter Parker je na vedlejší koleji, hlavním hrdinou je teenager z Brooklynu, který skončil ve škole, do které chodí samý suchar, navíc se prohlubuje propast mezi ním a vlastním otcem. Radioaktivní pavouk si na něho ale pochopitelně počíhá. Vzápětí přeřadíme na vyšší rychlost a odpálíme velmi sebevědomý comicsový příběh. Tvůrci si dělají, co se jim zlíbí, jedou hodně zběsile, hodně agresivně i hodně hravě. A skutečně naplno využívají potenciál animace. Všechny ty střihy, úhly, vizuální stylizace. Velká pochvala. Ač tedy neříkám, že jsem z otevření brány do alternativních realit úplně skákal radostí. Upřímně bych byl raději pro klasičtější prostředí a pojetí, protože v druhé polovině toho bylo už zkrátka moc. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Když na začátku představuje Peter Parker sebe jako Spider-Mana, jsou ukázány zanimované scény z předchozích tří hraných filmů se Spider-Manem s Tobeym Maguirem. Zejména scéna s Mary Jane v kavárně, kdy jí zachrání. Poté záchrana cestujících v metru. A polibek v uličce. (Gardis)
  • Ve filmu vidíme postavu Spider-Ham, vlastním jménem Peter Porker. Tvůrci Tom DeFalco a Mark Armstrong tuto postavu poprvé představili v „Marvel Tails Starring Peter Porker, the Spectacular Spider-Ham #1“ v roce 1983. Spider-Ham sloužil jalo inspirace pro Spider-Vepře ze snímku Simpsonovi ve filmu (2007). (3T)
  • Označení vesmírů, odkud jednotliví pavoučí hrdinové pocházejí, jsou: Earth 616 (Spider-Man: Peter Benjamin Parker), Earth 65 (Spider-Gwen), Earth 1610 (Spider-Man: Miles Morales), Earth 8311 (Spider-Ham), Earth 90214 (Spider-Man Noir), Earth 14512 (Peni Parker). (UncleMorty)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama