Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 14

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (793)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem k filmu skeptický a nejvíce jsem se obával formální stránky, která není vyloženě oslnivá, ale ve výsledku jsem se nečekaně příjemně bavil a vizuál mi až tak nevadil (krom Kingpina, ten vypadal otřesně). Má to spád, pěkné soundtracky, občas zafunguje i humor a objeví se nějaký ten zvrat. Trošku mě iritovala Japonka a prase, to mi přišlo trochu přes čáru, ale dalo se překousnout. Očekával jsem 2*, nakonec slušné 4*. 75% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mnohem méně dětské, než to vypadalo, a o nic více než MCU filmy. Jenže strašně mě mrzí, že se pavoučí postavy nemohly podělit o děj à la Infinity War, všichni hrají druhé housle Milesovi. Skvělé vtípky a narážky, neokoukaný (!) styl, ale odvaha posunout to ještě dál - anime Peni, Spider-Noir - chybí a promarňuje šanci o potenciální revoluci. I tak v paměti zůstane mnohem víc, než klasický příběh jednoho amerického (no jo, afroamericko-portorického) teenagera. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $190,241,310Tržby Celosvetovo $384,256,930 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,652,794║ Tržby za predaj DVD v USA $11,184,906║ Konečne na záver roka niečo podarené a nadmieru. Išiel som do kolien! Dokonca to schová s prehľadom aj tohto ročné (2018) komiksovky. Ale poďme pekne poporiadku: Veru keď som videl pôvodne ukážku, tak som doslova mávol rokou, pomyslel čo im šibe??!!! zase ďalší Spider-man, to už sa nedá a ešte v takej ošuntelej grafike, ani náhodou som nemal v pláne to vidieť, očakávania pre mňa žiadne. Lenže prišlo nakoniec k veci, ospevujúce kritiky ma nenechali na pochybách, obrátili moju nedôveru na ruby a nakoniec som tomu dal šancu. A teda, tvorcovia mi vytreli zrak a asi väčšine, tých čo obľubujú komiksové filmy, prípadne tohto hrdinu, o ktorom som videl zatiaľ všetky kino filmy práve v prítmí kinosály na striebornom plátne. Takže ak dobre rátam v poradí 7 kino film o tomto hrdinovi je aj najlepší. Využíva naplno potenciál, údernosť. Aj keď mi na začiatok sekajúca grafika - vizuál asi prvých 15minút aj troška vydala ale zvykol som si, po úvode keď sa nám v spleti scénok zhrnie čo bolo, ako hrdina funguje a kto je jeho nástupca, to naberie na razancii a zabáva a udivuje nápaditosťou, či poctami stvoriteľom predlohy až do konca. Kvitujem dobrý nápad s ponúknutou výtvarnou stránkou animáku, rovnako tak zlúčenie komisovej biografie hrdinu v rôznych podobách - dimenziách. Pre mňa úplne jasný adept na Oscara za animovaný film. /videl v kine: 100%/ ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá origin story v dechberoucím a technicky unikátním provedení s kupou velmi sympatických a neokoukaných postav. Při prvním zhlédnutí jsem se nebyl schopen plně naladit na fanouškovskou vlnu, ale po druhé projekci jsem nejnovějšímu Spideymu propadl a mohu s klidným svědomím prohlásit, že se skutečně jedná o výjimečné (nebál bych se říct doslova revoluční) animované dílo, které otevírá pomyslná dvířka do Hollywoodu dalším audiovizuálně odvážným divočinám, které si užijí jak prckové, tak i odroustlejší generace. Nejlepším Spider-Man pro mě však zůstává Raimiho druhé pavoučí dobrodružství, které považuji za jeden z pomyslných vrcholů komiksových adaptací na stříbrném plátně. 9/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Miles Morales byl obyčejný student a puberťák, než ho kousl radioaktivní pavouk. Teď se musí naučit ovládat své schopnosti a stát se hrdinou dřív, než podivný experiment zničí celý New York. Naštěstí mu ale pomůžou pavoučí hrdinové z jiných dimenzí… a je to super. Animovaný Spidey je agresivně, svižně a moderně pojatá jízda, na kterou se díky skvělé comicsové stylizaci výborně kouká, má výtečnou akci a funguje v ní humor i drama. Navíc chytře využívá toho, že v animované podobě lze vymýšlet šílenosti, které by v té hrané nemohly fungovat. Jedna z nejlepších comicsovek posledních let. A dost možná vůbec nejlepší Spider-Man. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Po prvním protnutí dimenzí se jeden z občanů města při pohledu na dimenzionální anomálii zeptá, zda toto je od Banksyho? Naráží tím na streetového umělce s pseudonymem Banksy, který je známý svými šablonovými „graffiti“ s často politickým a společensky kritickým přesahem. (LucasAbelle)
  • Několik týdnů před premiérou bylo oznámeno započetí prací na pokračování společně se spin-offem s ženskými hrdinkami. (Sydonai)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama