Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (436)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhoďka s představováním postav šablonovitá, následný rozjezd slušný a od vyložení karet na stůl velice slibné. Finální lokace atmosfericky parádní, ale nenaplní vysoké očekávání katarzního zúčtování. Zajímavému záporakovi i jeho všem končetinám to chtělo věnovat více prostoru, dodat jim individuální rozměry. Na úkor toho zbytečného půlhodinového rozjezdu. Pak by to byla pecka a nevadilo by ani nevysvětlení důvodu pro zákrok v Bruselu, který to všechno rozjel. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Akční scény srovnatelně dobré s jedničkou, ale ten zbytek již mírně pokulhává. Vyzdvyhl bych především rvačku agentky proti batůžkářkům a Denzela Washingtona s partou nevychovanců, zbytek však jen taková klasika, která byť neurazí je úplně zapomenutelná. Nebylo to sice špatné, ale tornádo ve finále dosti přehnané a uveřitelnost závěru spíše kazilo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Akční stránka je slušná. Nejedná se sice o nic, co by mě vystřelilo z ponožek, ale Denzelovi to krosení s tváří pokerové hráče sedí a třeba závěrečný vichřicový souboj měl něco do sebe. Nijak neurážela ani omletá zápletka či kýčovité vedlejší linky, ačkoliv ten stařecký závěr si mohl Fuqua odpustit. Co mi ale lezlo nebetyčně na nervy byla Washingtonova snaha dělat tátu floutkovi od vedle. Tahle postava tu byla naprosto zbytečná a sloužila jen k natahování stopáže. A v mém případě i k pokaženému celkovému dojmu. 60% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ono by to nebylo tak špatné nebýt toho naprosto "nečekaného" a "velice originálního" rozhodnutí ohledně záporáka. To je prostě scénáristická lenost v praxi, postokurvapadesátý opsat tuhle změnu charakteru (tady ještě o to horší, že ta postava se jako klaďas chová i v momentech, kdy nemusí) a myslet, že jsme na to vyzráli - poďte, kucí, high-five, bomby, dvě tři packy, jsme pašáci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si všichni utahovali ve stylu, že je Denzel zabijákem z OBI a vlastně si z toho celého kromě Grace Moretz příliš nepamatuji, i z toho mála mi ale přijde, že je Equalizer 2 o dost jiný film. A díky stylu 96ti hodin i lepší, ačkoliv [Fuka ] točí stále na stejné brdo. Ano, příběh nestrhne, přesně víte, kdo je tu jen aby zemřel, zradil nebo měl být zachráněn, ale strašně mě bavilo, jak to celé odsýpá a za ty dvě hodiny téměř nepřišla nudná pasáž. Naopak akční sekvence perfektně vytěžují erkový rating a Washington, ač se stále oblíká jak neškodný stařík, možná i tím spíš dokazuje, že na to má a uvěřitelně masakruje či znemožňuje všechny, co mu stojí v cestě. Tu trojku si za pár let rád dám, pokud bude víc ve stylu dvojky než dílu prvního. PS : Je neuvěřitelné, jaký přísun rolí dostává Pedro Pascal, snad to bude pokračovat. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 62 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V úvodní akční scéně ve vlaku, kde Robert McCall (Denzel Washington) vyřídí celou skupinu tureckých gangsterů, si jednoho z nich zahrál Andrei Arlovski, bývalý šampion v těžké váze organizace UFC. (coffeeblack)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama