Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (438)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jedničku si úplně přesně nepamatuju, tak nechci zas tak úplně srovnavat, ale tohle byla hodně slušná jízda a líbila se mi více než jednička. Denzel na to, že je mu 65 hraje docela slušně a je radost se na něj v akci dívat. První taková úvodní půlhoďka se mi z celého filmu lilbila úplně nejvíc, počínaje solidní scénou ve vlaku a končící jeho taxikářováním a řešením krizí jeho zákazníků (seřezání kluků, co znásilnili jednu holku, bylo úžasné). Pak přišla na řadu zápletka, ve které víceméně o nic nešlo, ale i tak to bylo hodně slušné podané a v půlce filmu skvělý zvrat. Samotné finále ve městečku s vichřicí bylo atmosfericky i vizuálně super a rozparovací vraždy na závěr nápadité a dobře provedené. Čekal jsem průměr a on to je hodně dobrý nadprůměr, pecka film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua s Denzelem Washingtonem opět spolu. První díl je u mne hodně vysoko mezi oblíbenými filmy, takže druhý díl to měl v hodně ohledech těžké a samozřejmě na jedničku nemá, ale pořád se jedná o obstojný oldschool akční thriller. Denzel je pořád stejný, téměř nezestárnul, pořád v kondici, hraje bezvadně a jeho nepředvídatelné vychytávky patří k tomu nejlepšímu, co se zde dá najít. Akce je překvapivě méně, krom menších krátkých likvidací je tu jen velká finální akce, kde je skvěle zvoleno prostředí ( přesto OBI je nepřekonáno). Tempo byť je pomalejší, film nenudí, utíká rychle, zaujmou i vedlejší linie a místy je film i hezky napínavý. Co zamrzí, že Rko není příliš využito, záporák Marton Csokas z jedničky je nepřekonaný a naštvalo mě, že scéna z vlaku v traileru byla z filmu vystřihnuta. Ve výsledku menší zklamání, ale kina určitě nelituji. PS: Jsem rád, že Pedro Pascal po Narcos dostává čím dál tím víc prostoru ( Kingsman i zde) a do budoucna to také vypadá nadějně. 75%. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington se opět vrací k postavě Roberta McCalla, avšak činí tak ve filmu, který mu ve většině případů neslušně podráží nohy. The Equalizer 2 je totiž jedním z těch filmů, které by raději neměli vůbec vzniknout, protože zde vyjma charismatu hlavní postavy skoro nic nefunguje. Příběh je velmi nešikovně sestavený a hlavní záporná postava k smíchu, což jde také ruku v ruce s otřesnou kamerou a šíleným střihem. Sice se zde najde pár velkorysých akčních scén, nicméně ani ty snímek The Equalizer 2 nezachrání před potupným odchodem mezi další průměrné, potažmo i podprůměrné snímky. Škoda. „There are two kinds of pain in this world. The pain that hurts, the pain that alters.“ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po solidní jedničce slušný propad. Stejní tvůrci a výsledek se sotva doplazí na průměr. Prostě nepochopitelný odklon od předchozího kvalitního zpracování. A to Denzel Washington má vůli hrát, ale je vržen do situací, které diváky nemohou zajímat ani bavit. Jednu chvíli vykonává taxikařinu, pak převychovává černého mladíka ze sousedství, aby se příliš neumazal od drogového odéru, u něhož si následně objedná venkovní i domácí malířské práce, ze svých akčních schopností toho moc neukáže, akce je co by se pod jeho čepici vlezlo. První hodinu provází absolutní nepřehlednost, kupí se žánrové odnože a dlouho jsem neměl jasno, o co ve filmu jde především. Antoine Fuqua vytasil unavenou režii, která ožije ve finální části, kdy se náš ultrasprávňácký hrdina konečně akčně rozjede na víc než minutu a ve slotě likviduje své dřívější kamarády ve zbrani, kteří se dali na temnou stranu. Washington už dávno není nijaký velký kino tahoun, tudíž by měl zvažovat, zda diváky tahat na výchovné až filozofické koncerty. Akce vypadá krvavě dobře, technické známky plní své standardy. Vedlejší role jsou naprosto průhledné - záporného protivníka a strůjce všeho zlého identifikujete po vteřině jeho zjevení se na scéně, ačkoliv film jej nemíní odhalit hned, všechny ostatní, v jádru hodné postavy získají své sociální jistoty. Docela se divím, že pokračování se vydalo tímto málo zábavným a vesměs rutinním směrem, kde je přemíra rozkouskovaných scén, co jsou střídavě napínavé a nudné, zasazené do levných, omšelých a neatraktivně působících lokací, dojde i na Belgii. Do kina si nechte zajít chuť. Jednička zůstává neochvějně nepřekonána ve všech ohledech. Vznik trojky jen v tom případě, pokud se obnoví původní chválihodný koncept. Tohle vyznělo málem trapně. 5/10 ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte neporazitelného McCalla, tak přesně toho taky dostane, ale teď se snaží hrát více na dramatickou strunu než na tu akční. Samozřejmě nemějte strach akce je přiměřeně, na skoro 2 hodiny filmu, ale nečekejte tolik perfektních killu jako v prvním díle. Jednička je svižnější, přímočařejší a taky se v ní méně mysli. Na své si přijdou i fanoušci GoT. PS: Oberyne, ty oči jsou tvoje slabina. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Po zbavení se důkazů po souboji v autě následuje pohled na Yorka (Pedro Pascal), jak vynáší odpadky a je přitom sledován. V průhledu je přitom vidět kamera a kameraman, který natáčí opačný pohled (na vůz, ze kterého byl ten předchozí). (polabecak)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly puška M-110, M-4, MAC-10 a pistole Glock 19. (K98)
  • Když se Robert McCall (Denzel Washington) pere v autě s pasažérem, tak v čase 1:09:35 těsně mine černý Nissan Altima (pátá generace 2013–2018). V následujícím záběru v 1:09:39 jej opět předjíždí a v čase 1:09:44 se totožné auto mihne ve spolujezdcově okénku. (DBlitz)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama