Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (436)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Udělali jste chybu, že jste zabili Susan, takže vás teď jednoho po druhém zabiju a bude mě mrzet jen to, že to nemohu udělat podruhé." Jak řekl, tak udělal, ale mě to zase tak moc nebavilo. Nicméně mám slabost pro zabijáky páchající dobro a beru na vědomí, že mi McCall sdělil, že kdo mu nedá pět hvězdiček, tomu prořízne hrdlo kreditkou. Až začnou mizet zdejší odpadáři, tak možná to hodnocení zvednu. Nebo se mu hrdě postavím ... a trapně zemřu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: 190,4 miliónov $ | Pre mňa oveľa podarenejšie, než jednička. Paradoxne, malé dejové linky ma zaujali viac, než ta hlavná - prišli mi duchaplnejšie a vývojaschopnejšie. Denzel je na svoj vek v prekvapivo dobrej forme - v lepšej, než napríklad pred desiatimi rokmi. I napriek tomu už trošku začína plniť v Hollywoode rolu, ako Liam Neeson. Ale mne to vôbec nevadí. Faqua mal lepší materiál pod rukami s Olympusom a Southpaw, tak dúfam, že niečo podobné opäť prinesie. Ps: Na Pedra Pascala sa teším v každom filme, ale scenáristi mu veľa hĺbky tentokrát nedopriali. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(54%) Viděno v kině. Nejdřív bych chtěl napsat něco málo o prvním Equalizeru. První shlédnutí mě až tak nechytlo, ale po čase se z toho stala má srdcovka, kterou si pouštím opakovaně. Ze 70% jsem navýšil na 90% - 5*. Na toto pokračování jsem se nesmírně těšil. Samozřejmě jsem se držel radši při zemi, nedávný šestý MI mě docela zklamal a ve finále jsem i lehce zklamaný z tohoto snímku. U první Equalizera oceňuji silný příběh, který se netočil jen okolo postavy D.Washingtona, ale měl kvalitní, nezapomenutelnou akci, epické finále, skvělou hudbu, záporáky atd – zde je máme vlastně vše, ale tak o 70% v menším měřítku. A to je docela problém. Film nechci moc kritizovat, je to točeno tak neškodným způsobem, že nemůžu být nějak víc naštvaný. Denzel je skvělý jako vždy, jeho role McCalla je opět skvělá, ale to nevytrhne celý film. Akce je zde o dost méně a ani moc neoslní. Úvod ve vlaku je dost krátký, potěší, ale ani se v té rychlé vyvraždovačce nemohu orientovat. Druhá vyvraždovačka v hotelu je dost povedená. Nechybí ani slušná akce v autě, ale to je celé. Finále je krátké, pár zneškodní a podání hlavního záporáka, které bylo slušně krvavé, ale dost přehranné a násilně vhozené do soundtracku, který mapoval finále předchozího filmu. Celkově zabití Denzelovi bývalé kolegyně bylo smutné, ale debilně nasnímané ve dvou scénách, což nakonec smysl dává, ale i tak. Nějaké dějové posuny zde nečekejte, vše je tak jednoduché, přímočaré a Washington je tu zcela nesmrtelný. Čím víc píšu tento koment, tím víc jsem zklamanější, ani na nadprůměr to nemůžu zařadit. Na tohle se už nikdy nepodívám. Jako jednohubka je to fakt neškodné, ale nevěřím tomu, že to točil Fuqua. Jak to mám sakra tedy shrnout ? Pár slušných akčních scén se tu najde, ale nezaujaly mě moc. Příběh je slabý, Washington je ale skvělý, stejně jako jeho postava. Kamera je nasnímána dobře i v obyčejných záběrech, to jako jo. No, takže pouhopouhý průměr, víc NE. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie ako prvý diel, ale stále dosť dobré. Nemá to už tu atmosféru prvého filmu, pretože príbeh je (pochopiteľne) trošku iný, ale stále sa to nesie v tom duchu, že Denzel je za frajera, ktorých všetkých vystrieľa, rozreže, preboda a rozpára. A mňa to bavilo. Nie lne kvôli Denzelovi, ktorý je znovu presvedčivý a dosť mu to sekne, ale aj Fuqua a jeho réžia ma čím zaujať. Tie akcie skratka dýchajú troškou napätia a nie je to len tak narýchlo odbité. Hudba, či kamera všetko tu sedí a ma svoje miesto, trošku zamrzí x krát videní príbeh, ale Washington svojou charizmou to ťahá trošku vyššie, čo iným hercom dnešnej doby by sa to nepodarilo. 75% - 4* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice už tak dobrá jako jednička nebyla, ale pořád šlo o slušnou akční průměrnou podívanou. Denzel sekl s prací v obchoďáku a teď fušuje do taxikařiny. Místo štětky mladý gansta umělec a na scéně se objeví i jeho bývalí parťáci. Nu tentokrát tu nemáme tolik mrtvých ani zajímavých soubojů/přestřelek – takže to je asi tím největším mínusem na tomto pokračování. Bude-li někdy ještě trojka, tak prosím pořádně přitvrdit!50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly puška M-110, M-4, MAC-10 a pistole Glock 19. (K98)
  • Když McCall (Denzel Washington) přijíždí do opuštěného městečka na závěrečnou konfrontaci, je možné si všimnout, že nefunguje tachometr. (Guilemot)
  • Po zbavení se důkazů po souboji v autě následuje pohled na Yorka (Pedro Pascal), jak vynáší odpadky a je přitom sledován. V průhledu je přitom vidět kamera a kameraman, který natáčí opačný pohled (na vůz, ze kterého byl ten předchozí). (polabecak)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama