Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek

  • Česko Hřbitov domácích zvířat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Se snem o lepším životě se mladý lékař Louis Creed se svou rodinou – manželkou Rachel, dcerou Ellie a tříletým synkem Gagem – přestěhují do nového domova ve venkovské městečku Ludlow ve státě Maine, znepokojivě blízko rušné dálnice. Když Rachel přijde při nehodě o milovaného kocoura, zoufalý Louis neochotně poslechne radu svého přátelského souseda, aby kocoura pohřbil na starém mikmackém hřbitově – tajemném pohřebišti s oživující mocí. Navzdory hrozným výsledkům a neustálým varováním od nedávno zesnulých se Louis zasažený tragédií musí na indiánský hřbitov vrátit a doufá, že tentokrát to bude jiné. Ale mohou se mrtví opravdu vrátit z hrobu? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě by Mikmacké pohřebiště nezískalo takovou moc, kdyby mu ji Stephen King sám nepřisoudil. Jen King si dokáže s takovým mistrovstvím pohrávat se slovíčky. A proto jsou jeho knihy tak přitažlivým námětem pro film. S jak velkou úspěšností, to už je jiná.. Někdy s horším, jindy s lepším výsledkem, ale nikdy se nevyrovnají knižní předloze. Poté, co jsem zhltla „Řbitov zvířátek“, bylo pochopitelné, že okamžitě sáhnu po Hřbitovu domácích zvířátek s utvrzením, že: Stephen King tu „moc“ má. Přála jsem si: opětovné setkání s Wendigem; stínem nic netušícího Dr. Louise Creeda, obětavou Rachel, duchem-průvodcem Victorem Pascowem, Zeldou s míšní meningitidou hluboce vepsanou ve tváři, lovcem bez zábran Churchem, citlivou Ellie s nelehkým údělem: poodkrýt budoucnost, roztomilým Gagem s ostrým skalpelem svírajícím v drobné dlani i dobráckým Judem, jenž s úmyslem za každou cenu být prospěšným, zapříčiní mnohé.. Jenže, kdo z nás pozná tu pravou chvíli. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečítal som predlohu. Neviem čo znamenal ten zjavujúci sa duch obom hlavným predstaviteľom chlapca čo na začiatku zomrel ani manželkine spomienky na nejakú monštróznu ženu a vo výsledku tohto filmu to bolo aj zbytočné, ale napríklad cintorín bol pekný, pohrebisko fantastické, oživená mačka správne nepríjemná ale inak prvé 2/3 nič moc. Až od návratu chlapca ako nemŕtveho to dostalo tie správne hororové grády, tzn. atmosféru a napätie. Fajn song od Ramones priamo k filmu „I dont want be buried in pet semetary...“. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

morbídna polozombícka adaptácia kinga so všetkým, čo od tohto bestselleristu máme radi - divné deti, divé zvieratá, pochmúrne miesta, zabijácke kamióny, mentorský starček, (spoiler>) antihappyend . . . chýba už len náboženský fanatizmus a bolo by to všetko po kope; adaptácie kinga majú rôznu no poväčšine nie veľmi kladnú povesť, v rámci tohto je preto Pat Sematary tou lepšou (priznám sa, že keď som ju videl prvý krát, vzala ma viac - možno kvôli môjmu veku), je ich niekoľko vydarenejších a kopec menej vydarených, každopádne táto je jedna z tých špeciálnejších, pretože scenár k nej napísal sám autor predlohy, ktorý si tu zahral aj drobné cameo - kňaz na pohrebe Missy (čo je trochu sporná vec, pretože Missy spáchala samovraždu, preto by - aspoň v našich končinách a mimo filmu - bol mierny problém s kresťanským pohrebom); film má miestami dosť dusnú atmosféru (znetvorená sestra, záver) a keby sa toho chopili trošku lepší herci (najelpší výkon podľa mňa podal ten zlatý malý chlapček) tak by to bolo ešte silnejšie - ale to už by asi nebola (hororová) kingovská adaptácia, k tým patrí okatá béčkovosť (kontrastujúca so samotným námetom, ktorý je častokrát originálny a v knižnej podobe skrýva aj hlbšiu podstatu - no nie vždy), neznámi poloherci s prehnanými výkonmi a občas silene (až nelogicky silene) hororový efekt; ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

(Na tu dobu) perfektně zfilmovaná Kingovka. Mile mě překvapilo až do jakých detailů se film držel knihy. Někdy až slovo od slova. Opravdu příjemná podívaná a ten prďola si býval zasloužil Oscara za nejlepšího dětského herce. Takové rozpětí emočních grimas nemají dnes ti nejlepší herci. Moc jsem si to užila. 5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil hned asi dvě hodiny po dočtení knihy. Film, který jsem si v hlavě promítal během četby, byl úžasný psychologický horor s atmosférou Kubrickova Osvícení. Skutečná adaptace ja místo toho pouze příjemné béčko, na němž musím vyloženě vypíchnout jedno negativum - strašně špatně hrající hlavní postavu Louise, který nemá s tím knižním snad nic společného. Ona ta kniha věnuje představení postav opravdu hodně prostoru, což ve filmu logicky nejde (při zachování stopáže) a už jenom proto nemůže mít takový dopad. Když se stala ta klíčová událost hrdinům v knize, opravdu jsem s nimi soucítil a bylo mi jich hrozně líto, ve filmo jsem to bral pouze jako vítaný posun děje. Což celkovému dojmu dost ubere. A další věc - úplně se změnila podstata zla. Ve filmu jsou ti vzkříšení jenom pouhými zlými polozombíky, kdežto kniha operuje s jakýmsi vševědoucím a skoro všemocným inteligentním zlem (jako třeba v knižním It), což je mnohem působivější. Když ale člověk odhlédne od lepší předlohy, musí uznat, že je Pet Sematary velmi slušný horor (zvlášť ve finále).Horror movie of the year ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Nenápadnou súčasťou v príbehu Stephena Kinga "Pet Sematary" je aj jeho obľúbená punkrocková skupina Ramones. Do románu zakomponoval nejednu narážku na túto kapelu a ich pokrik "Hey Ho Let´s Go" je pre knihu povestný. Vo filmovej adaptácii sú použité dve ich skladby. "Sheena Is A Punkrocker" a pieseň "Pet Sematary", ktorá bola urobená špeciálne pre tento horror a úzko sa týka témy. Jej plná verzia odoznie počas záverečných titulkov. (MM_Ramone)
  • Stephen King si zde zahrál cameo kněze na pohřbu. (-Bomba-)
  • Nabídku na režírování tohoto filmu dostal původně Tom Savini, ten však tuto možnost odmítl. (TheRaven)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama