Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 2

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Turistika po anglickém venkově má jistě něco do sebe. Ovšem, musíte se držet vyznačených cest a hlavně se venku nesmíte zdržovat za úplňku. Klidně by se totiž mohlo stát, že vás napadne vlkodlak lačníci po krvi. To se stalo i našim dvěma kamarádům, kterým se příjemný výlet změnil v noční můru. Přeměna ve zvíře byla velmi působivě natočená a povedená. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak se mi do rukou dostala knížka 101 hororů které musíte vidět než zemřete. Beru ji jako takovou inspiraci a věřil jsem, že v ní najdu horory, který jsem zatím neviděl a který budou stát za to. Ale hned první film (tento), kterej jsem si dopřál mě zrovna moc neohromil. Částečně je to možná i tím, že filmy o vlkodlacích zrovna nevyhledávám. Na druhou stranu jsem si říkal, že když je v knize uveden tak je tam z nějakýho důvodu. Důvodem je přeměna ve vlkodlaka, která je na svou dobu opravdu povedená. Ocenit se dá i pár dalších efektů. Jako celek mě to ale ani v nejmenším neoslovilo. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí filmy mě svým způsobem vždy dost přitahovali, ovšem s vyjímkou atmosférického Johnstonova VLKODLAKA to byla pokaždé naprostá ztráta času. Až tento horor mi nabídl přesně to pravé ořechové. Má to výbornou a skutečně mrazivou atmosféru, dobrý příběh, dostatečné množství krve a jako bonus opravdu vydařené děsivé triky. Na film jsem se díval večer za tmy a po ulehnutí do postele jsem měl stále před očima ty napínavé scény v opuštěném parku a metru nebo dnes již kultovní záběry na proměnu ve vlkodlaka, ze kterých doslova naskakuje husí kůže. Komediální stránky filmu se pak netřeba obávat, humor je tu obsažen v odpovídající míře a podle mě celkový spád vůbec nenarušuje. Dovolil bych si dokonce nesouhlasit s J*A*S*M a říkám, že Americký vlkodlak v Londýně je VŮBEC NEJLEPŠÍ vlkodlačí film! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poprvé, co se mi na hororové komedii líbila jak horová tak i komediální stránka (a to se mi obvykle hororové komedie nelíbí vůbec). Hlavně se mi líbí ten nápad vlkodlaka v Londýně jako takový. Ano, sice to už bylo částečně v původním Wolfmanovi, ale tady je to na úplně jiné úrovni a také jinak myšleno. Začátek filmu vytvoří atmosféru tajemna, kterou mám v těchto filmech vždycky tak rád. Dále děj pokračuje svou docela originální cestou a i když je koncept docela jednoduchý, autoři si s filmem dost vyhráli, ale to prostě musíte nejdříve vidět. Dále mě zaujaly masky, které působili celkem realisticky a není divu, že kvůli nim založili filmovou cenu speciálně za ně. Herci tu jsou dobří, ale žádn extra výkony tu od nich ani třeba nejsou. Můžu říct, že film je pro mně hodně milým překvapením. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Prvý diel tochto skvelého vtipného hororu sa vynikajúco nesie 80-tymi rokmi a vynikajúceho režiséra Landisa ktorý to režíroval a ktorý nám ukázal ako má vyzerať dobrá maska vlkodlaka. Samotná scénka, kedy sa David mení na vlkodlaka je dobré spravená no a metro je fantastické až strašidelné 80 percent. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (33)

  • Rozpočet filmu byl 10 mil. dolarů a značná část padla na triky za které Rick Baker dostal Oscara. (mahler)
  • Humphrey Bogart se ve filmu objeví na dvou plakátech v Alexově bytě. Plakát k filmu Casablanca je v obývacím pokoji a černobílá Bogartova fotografie je v na zdi kuchyni. (FilmFan24)
  • Speciální jednotka na konci filmu používá zbraň British L1A1 SLR ráže 7.62x51mm. (dc125)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama