Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

petra8619 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem další český pokus o dobrou komedii. Tady to ale vyšlo na 100% Smála jsem se od začátku do konce. Stejně jako celé kino :-D Film je dle mého názoru spíše pro ženský. Chlapy se tomu smát nebudou, protože to asi nepochopí :-) Jen kdyby se trochu do toho vžili a představili si sebe na místě hlavního hrdiny/ky, tak se možná budou smát také. Je to komedie. Ne nějaký akčňák, tak bych neřešila, jak je možné, že ji/ho zaměstnali bez smlouvy apod... Je to jen komedie... To by potom každý dobrý akční film, musel mít označení odpad!, kdybychom řešili, jak je možné, že hlavní hrdina roztřílí své protivníky, kteří jsou v jednoznačné přesile... Prostě je to dobrá komedie a já si to užila ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká komedie, která neurazí, ani nenadchne. Pochybuji, že muži, kteří se k ženám chovají jako ke služkám se po zhlédnutí změní, ale tenhle film se o nějakou výchovu ani nesnaží. Naštěstí. Je to prostě čistá komedie na jedno odpoledne / večer. Vidět ji znovu nepotřebuji, ale místy jsem se zasmál opravdu hodně. 3* ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych se nezasmál (pár hlášek mne dokonce rozchechtalo). Na druhou stranu film je velkou přehlídkou klišé v nahlížení muž vs. žena (v čele se šminkami a podpatky). Bohužel s nimi ale nijak nepracuje, nesnaží se je nikam posunout, nijak změnit ani aspoň nějak jinak nahlížet, takže z nich vytváří jedno další velké klišé "jak se sexistické prase změní v chápavého gentlemana" (mám z toho stejně rozpačitý pocit jako z někdejší dikobrazí satiry "dělník opřený o lopatu"). ()

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Sla jsem na to jako doprovod mamci, pac normalne na Ceske filmy casto nechodim a takoveto komedie mne celkove moc neberou. Cekala jsem, ze to mozna bude trapne, a plne klise. Tak klise zde jsou, ale rekla bych, ze vkusne zasazene, nadsazky take davaji v kontextu scenare smysl a celkove film neurazi. Docela jsem se i bavila - rekla jsem si, ze obcas film na pohodu neuskodi. Plus na Ceske pomery (asi, nemam zas tak s cim srovnavat z posledni doby) celkem pekna kamera, hudba a strih. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Proc plny pocet? Protoze jestli si chci hrat na intouse, tak na tohle nepujdu do kina, abych to mohla hejtovat a davat odpad. Po cem muzi touzi stoji na skvelem vykonu Anicky Polivkove, ktera mela take kliku, ze nemusela tahnout blby scenar - ten se totiz take povedl. Cely film ma spad, nema zbytecna hlucha mista a co vic, neni prospikovany trapno-sprostym humorem ala americke teenage komedie. V tomhle se kazdy zarucene najde a nektere hlasky mozna i zlidovi. Pet hvezdicek zkratka proto, ze zanr a kategorie tehle komedie maximalne splnuje svuj ucel a jeste jednou - Anicka hraje skvele! Ona fakt nehraje chlapa.. ona opravdu hraje Langmajera. A paradne! (Mala skoda zaveru, nabizela se tam pekna scenka aby se probudil jako zena otravny typek z hospody..) ()

ttoommaakk 

všechny recenze uživatele

Svolil jsem s návštěvou kina a shlédnutím tohoto filmu, protože jsme měli dva volňásky, které měli platnost do konce září. Nicméně názor vyvstihuje toto: Šel jsem na to, protože jsem do kina jít musel. Kdybych za to měl dát peníze před tím, než jsem film viděl, tak bych asi ty peníze na to nedal, ale po shlédnutí by mě to neštvalo. Příjemná, oddychová komedia a Anna Polívková výborná. ()

Apeiron71 

všechny recenze uživatele

Mě ten film nepřipadal zase tak špatný, a docela jsem se u něj bavil.Samozřejmě je tam patrná gender agenda a hlavní hrdina je zde vykreslen jako sexista a šovinista,který následně v ženském těle procitl a pochopil jak se k ženám chovat správně a pokrokově,v duchu v současnosti propagovaného genderismu. Celkově bych řekl,že patří tento film k tomu lepšímu z české produkce co jsem letos viděl,bylo to vtipné, i lidé v kině se bavili,takže jsem odcházel s docela dobrým dojmem, na rozdíl od hrůz typu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci nebo Věčně tvá nevěrná což byla naprostá katastrofa a přehlídka trapnosti nemající s komedií nic společného. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Scenár tejto komédie je prvoplanový a jednoduchý. Gagy a jednoduché repliky tejto satiry sú umelo vytvorené a asi by nefungovali. Ale to by v tejto komédii nemohla hrať Anna Polívková. Anna tento film zachraňuje. Proste na scenách ako si ako premenený chlap na ženu oblieka pančuchy na chlapské spodky, alebo ako nesie kávu na podpätkoch, som vybuchla v smiech. Vďaka Anne je táto nová Česká komédia filmom, ktorým si môžete spríjemniť večer, alebo víkend. Bez nej by to bol odpad. P.S. Vedľa mňa v kine sedel chlap a ten sa rehotal najviac z celého kina a to ukazuje, že film je to skôr film šovinistický, ako film pre ženy (čo si asi ženy mysleli, keďže tvorili 90% návštevníkov kina). ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Absolutně super komedie roku 2018 a k tomu Made in CZech... po strašně dlouhé době člověk řval smíchy... vivat Havlík... ()

MyPupa 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí traileru jsem si říkal, že je to další česká pitomost. Pak jsem se s podivem díval na hodnocení na ČSFD a poslechl si doporučení kolegy. Na film jsme vyrazili a udělali dobře. Pokud se jdete dobře pobavit a nebudete se zabývat smyslem děje, tak jste zvolili dobře. Velmi vyzdvihuji herecký výkon Anny Polívkové, role je na ní jako dělaná. Také jsou velmi trefně vystiženy rozdíly mezi ženami a muži, je zvolena taková forma, že se smějí obě pohlaví. Dávám 75%. ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Naprosta oddychovka! A mozna vice urcena zenam nez muzum, myslim, ze vetsina z nich ty jemne nyance opravdu neodhali natoz aby se jim zasmali. Idealni pro partu holek, dobre prosecco a nedelni posmourne odpoledne. Kdo ocekava humor v huchu Pelisku nebo Wericha bude jiste zklaman (a ze toho "odpadu" tu vidim nejak hodne...), ale to jsou ocekavani zcela nerealna a dost mimo misu. Takze kdo se jde v klidu bavit, zazit par dobrych hlasek (vysoce nad uroven Babovresku nebo Kamenaku..), znovu si zamilovat Annicku Polivkovou je srdecne vitan a nebude rozhodne litovat. ba naopak bude odchazet z kina dobre naladen a bohatsi o nekolik hlasek, ktere bude pouzivat i dale. (my uz s holkama nejsme ani na hlavni... my uz jsme rovnou na kruhaci...). Za posledni dobu fakt dobra komedie a opet potvrzeni - pokud v tom hraje Annicka Polivkova, nebudete litovat.Davam 4**** a vubec se za to nestydim. Mozna me za to Prazska kavarna vypiska, ale jinak se budou normalni lidi dobre bavit! ()

hazik 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom co od filmu divák čeká, ale jako nenáročné pobavení, které nenadchne ani neurazí to docela ujde. ()

Nessak 

všechny recenze uživatele

Řval jsem smíchy. Jasných 5. Kdo dává Odpad... tak asi tuším to budou Ti, co zase dávají 5 za všechny ty Slámoviny, Nellisoviny, které zase nemůžu já. Aničku Polívkovic jsem dodnes nemusel. Tak dnes složila maturitu s vyznamenáním. Polívková/Langmajer - DĚKUJU. Mám ale i jedno - mínus - opět nezbytný product placement, za který bych shodil hodnocení o 20%, ale, ale product placement není ten ortodoxní lopatou přes hubu milý diváku čum a koukej koupit, není ho zase tak moc a ... A to že jsem se smál až do konce - díky. 100% A teď se jdu mrknout na pana režiséra - tohle byla elegantní práce. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se skvěle pobavil,s tématem se dá pracovat a děj byl rozběhnutý solidně, bezmyšlenkovitý konec ale ubral jednu hvězdu z mého hodnocení. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Poněkud povrchní, ale zábavná jednohubka. Pobavil jsem se a vypnul svůj chlapský mozek, takže účel splněn :-) 65% ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se něčemu českému pořádně zasmála. Díky patří Aničce Polívkové. Utáhla to celé skoro sama. Klobouk dolů. Hodně jsem v ní viděla Bolka Polívku :-). ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Tématika, že se muž změní v ženu nebo naopak nebo slyší co si myslí už tady byla několikrát, přesto jsou si tyto dva světy stále tak odcizené, že si myslím, že tahle tématika má smysl. :) Jistě, film má mnohé faktografické nedostatky (Noc talentů ve dne apod.), ale téma je nosné. :) ()

Související novinky

Reklama

Reklama