Reklama

Reklama

Zkáza Dejvického divadla

(seriál)
  • angličtina The End of Dejvice Theatre
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci divadla dokazují, že hrát opravdu umí a soubor si zřejmě vyhovuje i lidsky, v soukromí. Zvolené prostředky mě ale příliš neoslovily, stejně jako u Čtvrté hvězdy a Dabing street. Další seriál z dílny populárního divadla, kdy mám rád samostatné herce, neobdivuji ale jejich společné počiny. Tři a půl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jist Ondřejem Hüblem, jestli reklamní kreativec s jednou sbírkou povídek má na napsání scénáře ke komediálnímu seriálu, jinak všechno hrálo pro, ale... Jak píše DaViD´82, pro všechny to není, ale na mě je to dada prostě až moc. Z prvního dílu jsem byl rozpačitý kvůli stylu seriálu, další díly už byly mnohem lepší, mnohokrát jsem se zasmál hodně divoce, ale celkově to na výrazně nadprůměrné hodnocení není. Možná jsem ve vnímání humoru narazil na svůj limit. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že až takhle do absurdna dokáží dotáhnout a vypointovat hry na pravdu a práci s trapností, to jsem po první epizodě nečekal. Ale postupné přidávání pod kotel mne s každým dílem dostávalo víc a víc (krom finále ;). Ricky Gervais hadra. PS plus potitulkové rozhovory. ...PPS Shlédnuto znovu, po pár letech, a nejde jinak, hvězdy jdou do plna. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Buďme rádi, že ještě i v dnešní době vznikne nějaký, podobný seriál. Vtipný, ironický a hlavně velice inteligentní. Miroslav Krobot ho natočil přesně v tomhle stylu a pokud k tomu přizval všechny tyhle báječné herce, nemůže být výsledek jiný, než maximální. A když to dělám to zcela výjimečně, a to, že se k ostatním uživatelům téměř nevyjadřuji o nesporných kvalitách tohohle dílka svědčí jedna hvězda od prvního hráče zdejšího žebříčku, uživatele Golfisty. Lepší reklamu tenhle seriál nemohl na zdejší databázi asi dostat. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se mi velice špatně hodnotí. Jako celek to nedrží asi tak pohromadě, jak by to ideálně potřebovalo, ale když přihlédnu k jednotlivých vtipným situacím a skečům, tak se jedná o nadprůměrnou zábavu, kde se slušně zasmějete nějakým těm (často i nekorektním) vtipům. Z hlediska dílů mohu s čistým svědomím doporučit třetí epizodu s názvem Vládci loutek. Závěrečné představení, kde si Spejbla střihl Trojan a Hurvínka ztvárnil Neužil, mě nenechalo chladným, na tak geniální scénu v českých seriálech málokdy narazíte. I čtvrtá epizoda Šmejdi se dokáže svým vymakaným citem pro vtip divákovi zavděčit. Ale další epizody jsou na tom o trochu hůře. Pořád tam najdete ty komické výjevy, herecký ansámbl Dejvic se snaží, to jim rozhodně odepřít nemohu, ale jako celek ty díly nepůsobí tak koherentně jako E03 a E04. Plus jsem od posledního dílu čekal asi větší katarzi, ale ten otevřený konec mě malinko zklamal (ikdyž scéna v restauraci v hlavní roli s Neužilem, kde si mysleli, že tam Issová přinesla bombu, jednoduše pecková :D). Pokud ale máte rádi typický český humor a herce z Dejvického divadla, tak si na své přijdete, to je jasné. Za mě dávám 68 % ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • V úvodní scéně je zmíněn seriál Rapl (od r. 2016). (Duoscop)
  • V seriálu hrají zaměstnanci Dejvického divadla. (Puppet)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno