Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupině ruských vojáků se nelíbí konec "studené války", to že se mají na rozkaz americké vlády odzbrojovat. Při jednom transportu jaderných hlavic unesou vlak, který je převáží, přičemž nechají jednu vybouchnout uprostřed Uralu, aby svoji loupež zamaskovali. To však neunikne pozornosti celého světa, a mimo jiné se do pátrání pouští plukovník Thomas Devoe (George Clooney) a šéfka jakéhosi jaderného úřadu doktorka Julia Kellyová (Nicole Kidman). Ti musí zabránit katastrofě, kdy srbští extrémisté chtějí umístit jadernou hlavici uprostřed New Yorku... Film lze rozdělit na dvě poloviny - první, skvěle naplánovaná krádež vlaku, převoz jaderných hlavic a pátrání Clooneyho a Kidmanové nemá absolutně žádnou chybu, druhá - hledání hlavice uprostřed New Yorku už je bohužel jen velkým chaosem, zvlášť Kidmanová pobíhá jak zmatená slípka (nic osobního) a samotný konec už tomu úplně nasadí korunu.. Ať tak či tak, Clooney Kidmanovou výrazně přehrává, jeho rebelský plukovník je prostě cool. I "hlavní" záporák Marcel Iures je výborný, jeho vnitřní "bolest" z něj vyzařuje na míle daleko. A ještě nelze opomenout nádhernou hudbu Hanse Zimmera, lahůdka pro vaše uši... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no, na pomedzí trápnosti a solídneho priemeru. My Slováci dávame z princípu ale vyššie hodnotenia, to je jasné. Pokus producentov o presadenie Clooneyho do role akčnej hviezdy budúcnosti našťastie nevyšiel, išiel si vlastnou cestou. V tomto filme ale toho nevyšlo omnoho viac. Lenže keď je tam tá pridaná hodnota v podobe Bratislavy, je to hneď aspoň pozerateľné. Kidmanka konečne so sexy účesom. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Námetom blízke Bondovi (ukradnuté ruské atómovky), ale podstatne viac sa držiace pri zemi. Zaujal ma Clooneyho drsný vojenský dôstojník, ktorý nepozná zmilovanie a bez mihnutia oka doráža zranených protivníkov. Toto sa už dnes moc nenosí. Ale nemôžem pomôcť - i napriek tomu, že sa divoko menia lokácie (a Bratislava supluje mnohé z nich) tak ma film svojím civilným prístupom nedokázal strhnúť. Čistokrvných akčných scén je tu ako šafranu (automobilová naháňačka po Bratislave, pardon, Viedni; akcia s vrtuľníkmi na moste) a aj tie sú až príliš umiernené. Nicole Kidman, akokoľvek krásna, je tu tiež tak nejak navyše. 6+/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Odvrátiť katastrofu sa ako tradične snaží dvojica muž a žena. Úvodná vlaková scéna bola prijateľne akčná, ale divákovi nečakane odopreli haváriu vlaku, asi nestačil rozpočet. Jadrový výbuch nechýbal, tých pár sekúnd stačilo na vystrašenie diváka. Zvyšok filmu je už vopred jasný, ako neohrození hrdinovia drsný a nežná prekonajú všetky prekážky a miestne zložky sú absolútne neschopné. Schumacher z tohto filmu nebude nadšený, akého menovca si tam zaslúžil, scenárista fandil asi inému tímu. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Na úvod člověka naladí efektní scéna s krádeží jaderných hlavic, ale pak už to je celkem o ničem. Jedna hvězdička hodnocení je za výbornou hudbu, ale ta sama o sobě film zachránit nemůže. Takže kromě výše uvedeného je jediným kladem charizmatická dvojka hlavních hrdinů a celkem sympatický nápad, že vládní špičky USA se nesnaží bezcharakterně něo zamlčet nebo zneužít pro svoji politickou kariéru, ale bez výhrad povolují řešení navrhované svými experty. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Kvôli potrebám filmu pretreli na vlaku pôvodnú červenú farbu na zelenú s pruhom. (Raccoon.city)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)

Reklama

Reklama