Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem na tento kousek zapomněla, přitom jsem ho viděla už několikrát. Je to správný akční film se vším všudy. Kdysi se mi to moc líbilo, dnes s odstupem času ubírám jednu hvězdičku za to, jak je ve zvyku v amerických filmech hlavního hrdinu stavět do světla neohroženého, nesmrtelného, málem nezranitelného supermana. Nicole to ale ve filmu opět sluší i když nenamalovaná, je prostě perfektní. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Atomové hlavice vždy vydají na nějaký slušný akční thriller. A Peacemaker k tomu nepřistupuje jinak. Dechberoucí začátek, který na kolejích začíná je jednoduše úchvatný, už dlouho jsem neměl tu možnost vidět, něco tak precizního a možná omletého zároveň. Ovšem po slušném začátku jsme hozeni na politickou scénu, jelikož se jedná o politický thriller, musí divák snést to, že po celou dobu sledování se mýsí slušné akční chvilky s těmi opravdu nudnými politicko - kecajícími. Což ne každého bude bavit. Ale ve výsledku se jedná o slušný film, kterému svědčí noční hodiny a nic víc, než průměr se z něj nevykřeše. Politický thriller se světlými politckými prupovídkami. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem filmek viděl až nyní, 21 let po roce vzniku, přihlížím k těmto faktům a nedám rozhodně míň, jak čtyři hvězdy! Dvojice Clooney - Kidmanová mě baví, zápletka je kvalitní, akce i napětí supr, prostě nemám co vytknout! Naopak chválím efekty, bouračky, přestřelky a tak dále, pač tady se na to ti lidi kolem filmu museli pořádně nadřít, stejně jako v drtivé většině filmů z 90 let i starších, namísto dnešního věčného z 80 procent špatného světa digitálu! A to mě na "devadesátkách" tolik baví a fascinuje! 75% ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak zase rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, zachránili svět. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Celkem solidní akční nářez, který zaujme několika neokoukanými scénami. Lehce podprůměrný akční film s docela dobrým Clooneym a docela špatnou i když hezkou Nicole... Docela jsem se u filmu bavil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když svěříte akční film ženě, převážně televizní režisérce, tak také musíte počítat s tím, že film nestrhne tak, jak by měl. A to Mimi Leder režírovala ještě poměrně zdatně. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Když se do hlavních rolích angažují George Clooney a Nicole Kidman, nemusí to vždy stoprocentně vyjít. Něco se na filmu podařilo a něco už méně. Vadilo mně, že vážně míněný film velmi často působil jako parodie na špionážní filmy. To byl asi nejrušivější element, ale stejně bych s hodnocením zůstal u méně záživného průměru. 50% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Z bratislavskej Univerzitnej knižnice sa stala Stadtbibliothek a nemecké nápisy ozdobili aj budovy na Hlavnom námestí Bratislavy. Točilo sa tiež pred Slovenským národným divadlom, kde Clooney bez ľútosti dorazil zločincov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)
  • Scény odohrávajúce sa vo Viedni sa natáčali v Bratislave pred Primaciálnym palácom a v uliciach Bratislavy. (andykovac)

Reklama

Reklama