VOD (1)

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

choze

všechny recenze uživatele

OPERACE ZLOMENÝ ŠÍP: Nezábavná verze. Takové hvězdy a takový shit. Charizmatický drsňák Clooney z toho ještě vyšel se ctí, ale chudák Kidman to odnesla natvrdo a jakkoli ji mám rád, v tomhle filmu je za totální káču (hnědé vlasy jí ovšem sluší). Čím víc se scénář a režie snaží o realismus, serióznost a naléhavost, tím nudnější, legračnější, sterilní a nevýrazný je výsledek. Akční scény jsou průměrné a výbuchy smrdí počítačem. ()

Gemini

všechny recenze uživatele

Nebýt originální motivace záporného hrdiny (já vím, zní to nelidsky) a efektní scény krádeže jaderných hlavic (dobře, ještě vrtulníkové scény jsou víc než jen povedené), bylo by to jen průměrné pokoukání. Tedy pokud nejste fanatičtí vyznavači George Clooneyho nebo Nicole Kidmanové:) Jo a málem bych zapomněl na soundtrack Hanse Zimmera... ale musím říct, že se na to dobře dívá i po víc jak patnácti letech, takže proč to neposlat do červeného, že? 70% ()

flanker.27

všechny recenze uživatele

Film svědčící o tom, že tvůrci si toho o tom, o čem točí, moc nezjišťovali (co chcete, natočila to ženská :)) a filmu tak notně chybí logika. Ani v Rusku ostraha jaderných hlavic jen tak nezaspí, když rozházíte plutonium z rozbušky po New Yorku, moc dobře vám z toho nebude, v Rakousku asi neni policie atd. Veselé... ()

tron

všechny recenze uživatele

„Všetci sú rovnakí. Chcú úctu a moc. A radi si za to zaplatia.“ PEACEMAKER patril k prvým filmom v 90. rokoch založenej filmovej spoločnosti Spielberga, Geffena a Katzenberga DreamWorks. Réžie sa ujala v Spielbergovej Pohotovosti odskúšaná Mimi Leder. Práve jej obsadenie (a azda až prehnane realistický prístup k téme) sa postarali o to, že je to nuda. Pekne natočená nuda. Česť výnimkám (brutálna viedenská automobilová naháňačka... natočená v Bratislave). Tvorcovia to mysleli dobre: ich civilný prístup je k takej "komiksovej" téme, ako sú teroristi a letecké prepady automobilových kolónií, prekvapivo svieži. Chvíľku. No 119 minút nie je chvíľka. Nakoniec to dopadlo dobre len vďaka atmosfére niektorých scén a kvalitnému hereckému obsadeniu (Iures, Mueller-Stahl), ktorému dominuje robustne nekompromisný Američan Clooney so svojim chlapčenským úsmevom. Naopak, Austrálčanka Nicole Kidman sa stráca. Za hit to s prižmúrenými očami môžeme označiť azda len vďaka tomu, že sa tvorcom podarilo udržať rozpočet pod kontrolou (len 50 miliónov), celosvetovo to zarobilo 110. Kino Považan 1997 ()

Jara.Cimrman.jr

všechny recenze uživatele

"Generál Alexandr Kodorov nejezdí s transportem jaderných hlavic. To je jak Ivana Trumpová v metru." Tahle celosvětová honička za jadernejma hlavicema sice logiku moc nepotkala, ale mně rozhodně připadá zábavná. Vědátorka Kellyová a drsňák Devou totiž zachraňujou demokracii tak odhodlaně, že jsem jim skoro i fandil. Ve skutečnosti jsem ovšem na straně jakýhokoli občana bývalý Jugoslávie, kterej donese hromadu plutonia do domu Balkánský řeznice jako poděkování za její humanitární bombardování. ()

• Masky: Beatrix Dollingerová (slovenská maskérka, ktorá v septembri 2005 získala cenu Emmy za TV film Frankenstein). (krasomama)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)
  • Malé osobní letadlo je typ Utva-75. Jedná se o kompaktní dolnoplošník s pístovým motorem vyráběný srbskou společností UTVA od roku 1976. Používá se především jako vojenský základní cvičný a sportovní letoun. Tento konkrétní filmový letoun s imatrikulací „Z3-DCF“ létal ještě v roce 2022 a byl v držení soukromníka v Makedonii. (sator)