Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (84)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Flákač Lenny musí dělat společnost umírajícímu Davidovi. Nadšený z toho není, ale brzy zjistí, že mu tenhle kluk přirostl k srdci. A i když se z nich stanou kámoši, zákeřná nemoc číhá za rohem...Spolu to dáme bohužel do žánru dojemných komedií nepřináší nic nového, ale především se bojí být opravdu zábavná a legrační. Takže ve výsledku především nudí. Když to znovu pustíte Nedotknutelné, dá vám to víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $20,089,000▐ Elyas M'Barek tak trochu na silu vtipným, hrajúci takmer zhýčkaného teenegera, ktorý vo svojej podstate už na pohľad otravný. Takže podľa toho tak aj tak zaujme. Občas niekde niečo fajn ale ináč ako celok dosť povrchné, necelistvé. /40%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Německá pohodová variace na Nedotknutelné s Elyasem M'Barekem, kterého všichni samozřejmě známe z Fakjů pane učiteli. V mnoha ohledech naivní, ačkoliv zároveň dojemné a mnohokrát jisté situace sráží český dabing, jež jsem absolvoval. Neškodných 7/10. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

M´Barek má velké osobní kouzlo a vybírá si sympatické dareby, kterým nelze odolat i z pozice muže.. Já jsem mile potěšen, sice lehce omšelé téma, nicméně po německu není vůbec špatné a zdárně vykukuje nad průměr! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá citová vydíračka, jež chce raději slzy než smích a nabízí jen prostoduché kontrasty životních hodnot, nicméně je velmi slušně sehraná, v čele s mladým představitelem Davida, také celý vývoj děje rozhodně není žádný trapas. Pro mě určitě milé filmové překvapení. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Elyas M'Barek je po trojici Fakjů populární, tak se z toho musí něco vyždímat. Melodramatický příběh o polepšení nezodpovědného flákače, který je donucen starat se o smrtelně nemocného kluka, ovšem kromě nepravděpodobné expozice ničím zajímavý není. Všechno už jsme viděli a většinou lépe. Takže jen průměrný kousek na jedno použití. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No .. ja som to skoro nedala. Daniel a Lars musia byť super dvojka, a zaujímavý je aj ich spoločný príbeh, lenže mne vo filme chýbala chémia .. bohužiaľ. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení a hodně moudrých postřehů ze života. V Německu přišlo na film do kina dva miliony diváků, tak jsem byl zvědavý. Slibované prvky černého humoru ustupují melodramatu, jednak se vyvíjí podle očekávaného schématu, kdy si bezstarostný hýřil postupně uvědomí plytkost vlastního bytí, dotovaného otcem lékařem, a přijme zodpovědnost za osud chlapce, který na rozdíl od něj zná jen hospic s tablem zemřelých dětí, operační sály, kyslík a ustaranou matku. Ostatně celá jeho partička flamendrů působí přestárle a jejich zábavy v nočním klubu ospale. Ani zasvěcování do běžných radostí nehýří originalitou. Dojem zachraňuje výtečný Philip Schwarz v roli puberťáka, který neváhá své nemoci využít ke lstivému citovému vydírání. Právě on zařizuje okamžiky, kdy jde film nad realitu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hoci stále ostalo pár nevkusných vtípkov, vážna téma to láme a bavorský mubarák konečne pochopil, že nemusí len fakovať ako na prvý pohľad nevzdelaný profesor, ale že niekedy aj niečo vážnejšie sa oplatí prejaviť. Škoda len, že v 99% scén chlapec vôbec nepôsobí ako chorý. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, pěkný film. Vkusně natočený a kdo aspoň trochu chce, najde v něm vysokou výpovědní hodnotu. Příběh pochopitelně zasáhne více diváka, který má osobní zkušenost s nemocným dítětem nebo zná rodiny, které si něčím podobným prošly/procházejí... Ale i ti, "bolestí" nepolíbení, by si z toho mohli něco odnést. Třeba tu o těch silných a zároveň zlomených maminkách... Absolutně mi nevadilo, že je to "podobné" geniálním Intouchables, naopak. Toto téma je důležité. Kdo jednou viděl dětský hospic, ví své... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Spolu to dáme je neskutečně pohodový film o dvou naprosto rozdílných lidech, které jednoho dne svedl osud dohromady, což oběma změnilo život. Elyas M'Barek si po Zekim vyzkoušel poněkud vážnější polohu a rolu mu opravdu sedla, avšak i ostatní herci byli nadmíru sympatičtí a uvěřitelní. I když se film zaobírá tématem, které bylo podobně natočeno vícekrát, tak i přesto působí mile a neotřele. Film, jemuž se perfektně daří mísit jak dramatické, tak komické momenty - dojme, pobaví a poučí zároveň. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Je to podobné jako francouzský snímek Nedotknutelní. Ale jde o jiný příběh a je to taktéž natočeno podle skutečné události. Za mě se to určitě povedlo, hlavním pozitivem je herec Elyas M'Barek, který je ve své roli výborný. A zaujal mě i celkově ten příběh, ono pro člověka, který je na tom podobně jako David, je život hrozně těžký a je pro něj důležité mít takového kamaráda jako je Lenny. Ovšem i pro Lennyho je to potom časem náročné, protože by chtěl mít zároveň i svůj život, ale i se věnovat Davidovi. Tak je fajn, když to dokáži nějak sloučit a být nadále přáteli. ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Smrtelně nemocný chlapec si udělá seznam přání, kdy každé z nich zastupuje product placement jednoho ze sponzorů. Až sem jsem cítil ten Magnuskův uznalý slow clap. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásny film, dobře natočen a hlavně herecky výborně vybraný, skvěly soundtrack, super zábava obrovská spokojenost. Čekal jsem míň dostal jsem mnohem víc. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem to viděl s dabingem (který byl podle mě fakt hrozný), tak se to pomalu bojím objektivně hodnotit, protože si myslím, že v originálním znění by z toho třeba takové herecké výkony mohly vyjít mnohem líp. Občas mi však připadalo, že sleduju vyloženě kýčovitej televizní film, který pomalu nemůžu brát vážně (až mi někdy bylo trapně). Občas to ale naopak mělo světlý chvilky a lhal bych, kdybych řekl, že mě příběh nezajímal. Ale obecně to bylo fakt prvoplánový a silně nedotažený. Jak kdyby to nechtělo jít ani trochu pod povrch. Navíc bez opravdového vtipu i silnějších emocí, což vzhledem k námětu opravdu nechápu. Se zavřenýma očima (a hlavně vypnutým dabingem) slabé 3*. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Německá variace na film "Nedotknutelní" inspirovaná skutečným příběhem těžce nemocného teenagera a floutka z bohaté rodiny, který se o něj začne starat. Film funguje překvapivě dobře, poměr vtipných a dojemných scén je podle mě vyvážený. Elyas M'Barek tu hraje téměř stejně jako učitele z Fajků, ale to je dobře. Hlavní dvě výtky bych měl k dabingu (ale protlačit německý film s titulky do českých kin je asi problém) a k hereckému výkonu Davidovy mámy. Každopádně pohodový a vtipný "feel good" movie, za mě 4* ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Prvních třicet minut jsem si musel zvykat na český dabing, protože němčina je jazyk Mordoru, ale jinak to už šlapalo jako precizní německé stroje. Samozřejmě to není žádná topovka, ale v rámci žánru je to fajn oddechovka, která přesně mixuje vtipné a dojemné scény. Nečekejte nějaký umělecký vrchol, ale M'Barek hraje fajnově a Schwarz je pravděpodobně teenagerským německým objevem. 75% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten žánr, pro který mám extrémní slabost. Stejně jako francouzší Nedotknutelní nebo Než si pro ně přijde z USA, tak i němečtí Bratři, co vše spolu zvládnou mají podobnou kostru, kostru ze které jde ještě dost čerpat a kde jde stále přidat spoustu nového. Hrozně feels good. Elyas né a né zklamat! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Němečtí Nedotknutelní. Až moc.... Ani Nedotknutelní nejsou nějak dvakrát originální (to je asi jasné!), ale mají svoje vlastní kouzlo a humor. Právem se stali tak oblíbeným filmem. Spolu to dáme je kopírkou. Ale jinak svým způsobem další příjemný, odpočinkový film se silným příběhem a pro mě krapet zvráceným koncem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nikterak objevnému filmu plném nejrůznějších klišé přidávají na hodnocení oba hlavní představitelé: 35letý přitažlivý Elyas M´Barek (playboy Lenny) a 16letý herecky přesvědčivý Philip Noah Schwarz (nemocný David). ()

Reklama

Reklama