Reklama

Reklama

Yellowstone - Season 4

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

čtvrtá řada plynule navázala na strhující závěr trojky a v prvním díle servíruje další masakr. Pak se ovšem jak je tady dobrým zvykem vše uklidní, tempo zpomalí (místy skoro až zastaví) a my tak dál sledujeme rodinné dohady kolem nichž roste další nebezpečí v podobě dalších developerů, kteří chtějí Duttonům všechno sebrat a postavit si místo jejich ranče letiště a další podobné obludnosti. I přesto ale hraje prim Sheridenova láska ke koním, kovbojů a jejich stylu života. Sám pro sebe si dokonce napsal poměrně výraznou vedlejší roli, díky níž se z Jimmyho stane konečně ten správný kovboj. Co se mi trochu nelíbilo bylo Sheridanovo tlačení některých postav které mám rád tam kde jim to vůbec nesedí. Nejvíc je to vidět na Lloydovi, ale chvílemi i na Beth a třeba Jamie vyklízí pozice prakticky úplně a jeho postava, ač mu Sheridan načne linku se solidním potenciálem se vůbec nikam neposune. Potěšující je vývoj Jimmyho a fakt, že nejrozumnější figurou ze všech je nakonec Rip, kterému sem celkem fandil od samého začátku...80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„V KRÁLOVSTVÍ ETIKA NEEXISTUJE. BUĎ HO UDRŽÍŠ, NEBO O NĚJ PŘIJDEŠ“…“  Jistotou je, že monstrum Beth zůstane ozdobou každý řady. Pak jsou tady věci, který to pomalu (ale jistě) stahujou spíš k tomu „Dallasu“, než třeba ke druhý sérii. A i když tomu úvod nenasvědčoval, stal se z toho takovej seriál pro starší publikum, který si lebedí v telenovelách...  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Taylor Sheridan si v seriálu zahrál postavu Travise Wheatleyho, moudrýho a drsnýho obchodníka s koňmi. 2.) Thx za titule „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Kovboji sa nelúčia, Jimmy. Hovoria si: vidíme sa. Až keď nás zakopú do zeme, je to zbohom.“ Legenda hovorí, že Sheridan a Costner sa posadili za stôl a dohodli sa, že nech už bude Yellowstone akokoľvek veľký hit, skončia štvrtou sériou. Prečo? Aby dej neriedili. Zdá sa žiaľ, že na chlapské slovo sa dá spoľahnúť len v tomto seriáli a nie keď ho dajú tvorcovia. Štvrtá sezóna totiž nie je posledná. To je možno škoda, lebo by to bol dôstojný záver. Štvrtá séria je totiž istým spôsobom najvýdatnejšia. Asi každému, kto pozná štýl Taylora Sheridana, je jasné, že po ostrom akčnom rozjazde takto nastolené tempo nemá šancu vydržať celých 10 dielov. A skutočne: v polovici série sa opäť dostaneme do módu lyrických záberov pána kameramana na krásnu, ale drsnú prírodu a posedávaní rôznych ľudí na rôznych verandách rôznych domov. Nič proti. Yellowstone úspech dosiahol i vďaka tomu. Tak či onak, 4. séria v polovici spomalí. Napriek tomu mi strata tempa v nej pripadala najmenej citeľná spomedzi všetkých sezón. I v nudnejších častiach sa stane niečo dôležité, zaujímavé, napínavé. Rušili ma detaily typu kuchár nevie, čo je lepok, syn odíde z rodičovského domu so slovami „je to len na pár dní“, na čo okamžite kupuje vlastný dom a s otcom už do konca série nemá spoločnú scénu a veľký boss nevie, kto všetko z jeho zamestnancov je označkovaný. Niekomu bude vadiť aj to, že tvorcovia sú najkonzervatívnejší najviac zo všetkých doterajších sezón: dôjde sa k záveru, že najväčším problém v zmiešanom kolektíve sú ženy, vegetariáni sú zosmiešnení na úroveň retardovaného šteniatka a ekologická aktivistka je tvrdo osúložená 67-ročným rančerom a očividne si sama uvedomuje, že to bola najlepšia vec, aká sa jej v živote stala. Za to, čo Jimmy musel robiť v 7. epizóde, by si zaslúžil spin-off (nie, že by to bolo niečo výnimočné, ale pre každého, kto pozná kone len z filmov, to bude šok). Upozorňujem, že každý, komu zakončenie prequelu 1883 pripadalo neuspokojivé, dočká sa ako-tak dôstojného zakončenia práve tu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, nakonec to dopadlo nad očekávání. Úplně jinak, než v předchozí sérii. Pořád se to motalo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a poslední díly to vrátily zase zpátky nahoru. To, že je Sheridan mistr souboje a přestřelek je známá věc, ale tady u mě v závěru zabodoval i ve chvílích, kdy bych to od něj nejmíň čekal. Trošku zvolnil tempo a podle mě udělal velice dobře.( Oblíbené postavy: John, Kayce, Rip, Monica, Jimmy, Lloyd) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yellowstone pořád pokračuje i ve čtvrté řadě v překrásné podívané ve státě Montana, na druhou stranu mi trošku chybí konflikty z první a druhé série, kdy se to začalo hezky vyostřovat. Ačkoliv samozřejmě dějově by nedávalo smysl, že by Duttonové dostali další nářez, se kterým se epicky vypořádali hned v prvním dílu (Josh Holloway se teda moc neohřál). Sheridan se tentokrát ještě více vyžívá v reáliích světa moderních kovbojů a já ssmozřejmě u toho budu i nadále. Jen mě ten spin-off 1883 moc neláká, spíš jsem chtěl ten z dětství potomstva Kevina Costnera, kterým mě nalákali v jednom díle. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Four Sixes Ranch, na který je za trest poslán Jimmy (Jefferson White), ve skutečnosti existuje a nachází se v Guthrie v Texasu. (Punisher)

Reklama

Reklama