Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to přes 80 procent (přesně 82) a já tomu dám jen 3 pecky, což může být v mém světě a systému hodnocení maximálně 64%. A tolik to u mě asi i je, protože 4 hvězdy tomu prostě nedám. Zprotivilo se mi to tím nadutým finále, kdy se jeden a půl dílu poplácávali po zádech za to, jak byly (holky) dobrý. Jiná holka byla na můj vkus pro změnu nepřiměřeně ostrá na pochybovačnýho detektiva Parkera, když ho přišla na služebnu zjebat jak malýho Jardu a vynutit si na něm omluvu, přestože se jí od něj už předtím dočkala. Ale to je prkotina- narozdíl od pocitu, že této trestné činnosti by ve zločinem zamořené Americe těžko věnovaly policejní složky takové úsilí. Zaujala mě ještě jedna věc, a sice policejní vybavení a pracoviště á la Apple Inc. A v kontrastu k tomu advokát, kterej dostane na starosti ex offo obhajobu v den, kdy má u soudu další 4 případy a s tímhle novým tam ten den musí hned pětkrát. Přijde mi do očí bijící ten nepoměr mezi podmínkami pro práci u americké policie a u amerických soudů. Ale to je jedno. Seriál to není špatnej, ale za týden si na něj nevzpomenu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná známka po osmi epizodách u mě vycházela na čtyřku, ale zcela svévolně jsem přihodil pátou pěticípou. Proč? Protože se tvůrci vykašlali na akční zběsilosti plné napětí a děr v logice a dali dohromady velice solidní příběh, který vlastně nebyl o tom hajzlovi, kolem kterého se točil. Protože se u Netflixu alespoň jednou vykašlali na duhovou agitaci a soustředili se na záležitosti podstatné pro příběh. A protože to celé spáchali takovým způsobem, že jsem se nemohl odtrhnout od monitoru. / Poučení: I Netflix mě ještě dokáže překvapit (a to patřím k jeho velkým kritikům). ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Precizní filmařská výprava skutečného příběhu. Rozvoj postav a postupný vývoj děje odhalující nalezené skutečnosti byl doprovázen skvělými hereckými výkony. Má oblíbená Kaitlyn Dever je prostě na tyhle depresivnější role jako stvořená. Nástup fantastické Toni Collette ve třetí epizodě to pořádně roztočil a díky jejímu výraznému charakteru děj nabral úplně jiný rozměr, což přidalo na následné gradaci finále. Skvěle zpracované a bezchybně naservírované divákovi přímo pod nos. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

„Jezděte na motorce, zachráníte životy“. Předně jsem rád, že ústřední detektivní duo tentokrát nenaplňuje to lety prověřené schéma, že geniální vyšetřovatel musí být alkoholik, mít navíc obří problémy s rodinným životem a být celkově tak trochu nesnesitelný pro své okolí. Obě dámy si k sobě sice cestu nacházejí postupně, ale vývoj jejich vztahu je jedním z nosných bodů celého vyprávění. Navíc Toni Collette tu má prostě perfektní roli, kterou si zcela nepokrytě užívá. Celou sérii bych charakterizoval jako skvěle komplexní rekonstrukci otřesných událostí, kde se tvůrci nebojí poukázat na limity systému, který by měl (alespoň tedy v mém stále idealistickém pojetí světa) pracovat především pro ty, kterým bylo objektivně ublíženo. Silným poselstvím je také nutnost sdílení informací mezi různými úřady, které může (když funguje) potenciálním obětem pomáhat nebo (když nefunguje) až děsivě zvýhodňovat pozici pachatelů. Nejde to až tak na dřeň jako třeba první řada True Detective (což vzhledem k námětu ani dost dobře nejde), ale z hlediska postupu vyšetřování je to taková krásná „pure kriminálka“ se zajímavou dvojicí ústředních vyšetřovatelek. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ak už Netflix niečo vie, tak kriminálky podľa skutočných udalostí. Dej ma vtiahol od prvého dielu a dokázal ma držať v napätí až do posledného. Konkrétny vyšetrovaný prípad som pred tým nepoznal, čo bolo veľkou výhodou, pretože som bol celkom prekvapený, ako sa celý zamotal a vyvinul. Herci boli pomerne neznámi, až na pár výnimiek, no o to pôsobili ich výkony autentickejšie a prirodzenejšie. Vážne dosť dobrý a zaujímavý seriál, ktorému k plnému hodnoteniu chýbalo iba málo. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama