Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Neuvěřitelná (2019) 

Průměrná známka po osmi epizodách u mě vycházela na čtyřku, ale zcela svévolně jsem přihodil pátou pěticípou. Proč? Protože se tvůrci vykašlali na akční zběsilosti plné napětí a děr v logice a dali dohromady velice solidní příběh, který vlastně nebyl o tom hajzlovi, kolem kterého se točil. Protože se u Netflixu alespoň jednou vykašlali na duhovou agitaci a soustředili se na záležitosti podstatné pro příběh. A protože to celé spáchali takovým způsobem, že jsem se nemohl odtrhnout od monitoru. / Poučení: I Netflix mě ještě dokáže překvapit (a to patřím k jeho velkým kritikům). ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Úvodní epizoda mě sice zaujala, ale neohúrila, takže jsem hbitě použil své tradiční, seriálové, startovní hodnocení. Pravda, Mariiny popisy události vypadají z pohledu vyšetřujících orgánů poněkud děravě, zároveň na tomto příkladu může i každý muž (není-li zarytým šovinistou) pochopit, proč se ženy staví k ohlášení znásilnění spíše vlažně. Pokud tvůrci udrží nasazenou laťku ve stejné výšce (nebo něco navýší), počítám s tím, že přidám na hodnocení. / Poučení: Nejsem žena, ale tuším, že kdybych byl, asi bych nebyla nadšená z rozebírání mého znásilnění před partou chlapů. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Jo, jo, já to tušil, že budu moct navýšit hodnocení. Takže tu máme dva podobné případy a k rozdílu v přístupu vyšetřovatelů mohu říct jen: "Ntvl..." Pokud se oběť trestného činu dokáže zachovat podobným způsobem jako tady, smekám. V takové osobě získávají vyšetřovatelé Jackpot. Jinak musím přiznat, že mě téma seriálu doslova sere. Vlastně ne téma ale pachatel. / Poučení: V našich poměrech jasná podmínka. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Je to fajn pocit, když sleduji seriál, který se mi zdá být díl od dílu lepší. Jasně, zase je to jednou všechno na ženách (jak bývá v současnosti zvykem), ale vzhledem ke zvolenému tématu to není vůbec od věci. A chlapi jsou tu alespoň schopni ohřát večeři, takže nejsou úplně marní :-D Ale teď vážně; když ve mně dokáže seriál vyvolat takhle nepříjemné pocity, je jasné, že tvůrci dělají něco moc dobře. / Poučení: Ani u nás spolu různé úřady nekomunikují zrovna ideálně, takže už jsme skoro jako Američané. A prý, že je nedoženeme. 4*+ ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Tak jo, zlepšování se s každou epizodou bylo tentokrát přerušeno, protože předchozí díl se mi zdál být lepším, tím ale nechci říct, že by v tomto případě nešlo o kvalitní zážitek. To bych kecal, protože jsem po celou dobu nespustil oči z monitoru. Tento seriál si mě získal a já budu věřit a doufat, že se tvůrcům podaří udržet alespoň stejnou kvalitu i ve druhé polovině série. / Poučení: Druidi jsou dobří skokani. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Už jsem to s tím čtyřkováním nevydržel a páté epizodě jsem přiklepl zaslouženou, pátou pěticípou. Je to zajímavé; akce veškerá žádná, o nějakém velkém napětí se taky nedá mluvit, takže je to všechno o kvalitně napsaném scénáři. Tady je vidět, jak to může u Netflixu fungovat, když se tvůrci vykašlou na pitomou agitku, v níž obvykle tvoří čtyřprocentní menšina minimálně dvacet procent postav, a vše se soustředí na příběh. A konečně zase jednou není v popředí ten zasraný zmrd, ale je to hlavně o obětech. Hlavně, ať to vydrží až do konce. / Poučení: Některé statistiky člověka fakt nenadchnou. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

To je veselé, když může člověk zapomenout na všechny ty nepřekonatelné superdetektivy u seriálu, který mu ukáže, že policajti dělají úplně pitomé chyby, protože jsou taky jenom lidi. Takže i oni jsou mnohdy méně důvtipní, líní, nebo jsou to prostě kkti. Za mě šlo opět o vydařenou epizodu, kterou jsem si mohl užít, a přestože se mi zdála být přece jen o něco slabší než předchozí díl, odbudu to jen záporným znaménkem, protože se mi nechce sestupovat zase na čtyři kousky. / Poučení: Dostal jsem chuť na grilovaná žebra a vůbec nevím proč :-D 5*- ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Sedmá epizoda byla po celou dobu skvělá, takže jsem o další plné palbě vůbec nepochyboval, pak přišel závěr a celé to ještě potuploval. Byl to fakt silný díl, a i když si dělám srandu prakticky ze všeho, protože jsem v podstatě cynické hovado, tentokrát se mi nějak nechce. Musím to napsat znovu; takhle by měl Netflix fungovat, měli by se tam vykašlat na podbízivou agitaci a poctivě makat, protože to zjevně umí (když chtějí). / Poučení: V některých případech se policejní brutalitě nedivím, sám bych si rád kopnul. ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

No vida, tvůrci nevypustili ani úplné finále a osmou epizodou celou sérii pěkně zašpuntovali. Úplný závěr seriálu byl vlastně věnován obětem a mně se tento přístup moc líbil, protože se ještě trochu vytočím vždycky, když si vzpomenu na tuto oslavu Teda Bundyho. Po dlouhé době mohu bez rozpaků pochválit seriál z produkce Netflixu. / Poučení: I satisfakce může mít hořký podtón. ()

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama