Reklama

Reklama

Déšť

(seriál)
Trailer
Dánsko / USA, (2018–2020), 14 h 23 min (Minutáž: 36–50 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Angela Bundalovic, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Iben Hjejle, Lars Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(20)

Většina obyvatel Skandinávie padla za oběť viru přenášenému deštěm. O šest let později hledají dva mladí sourozenci a pár dalších přeživších bezpečí – a odpovědi. (Netflix)

Recenze (52)

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dobrý seriál o přežití se zajímavým námětem smrtícího deště, ale místo toho to je akorát velká nuda. A ještě k tomu vás hlavní postavy dohánějí ke vzteku svým dementním chováním, že místo užívání si seriálu, akorát u obrazovky sršíte nadávkami a přejete si, aby ti smradi konečně umřeli. Říkám si, že moc dílů to nemá, tak to třeba i dokoukám, ale mám pocit, že díl od dílu mám akorát větší chuť většinu postav profackovat, aby se konečně začali chovat jak v apokalypse a ne jak sluníčkoví vítači dalších lidí, kdy je jejich rozhodnutí akorát přivede do nebezpečí, a protože přeci nezabijeme hlavní postavy hned na začátku, tak je ty následky necháme přežít, ale když jsou tak natvrdlí, tak tu samou chybu udělaj znova a... Jestli to dokoukám, tak se přesvědčím, že můj pohár trpělivosti je bezedný, ale zatím tomu moc šancí nedávám, protože už jen při psaní komentáře, když si vzpomenu na ty hlavní dementy, tak mám chuť si radši najít nový seriál.. ()

Gienah 

všechny recenze uživatele

Temné post-apo so zaujímavou nosnou myšlienkou, ktorého kvalita sa s pribúdajúcimi sériami znižuje. Rozhodne iné než americké seriály tohoto typu. Oveľa prepracovanejšia psychológia postáv a uveriteľnejšie charaktery. Áno, niektoré idú neskutočne na nervy (vravím, uveriteľnejšie charaktery), ale rozhodne nečakajte 15-ročných hrdinov so skúsenosťami a znalosťami 40-tnikov vyštudovaných v 5-tich rôznych oboroch s megalomanskými predstavami, že oni jediní môžu zachrániť svet. Tým nechcem "Dážď" a postavy nijak zhodiť, práve naopak. Seriál neservíruje riešenie na zlatom podnose ani vám nevnucuje svoj názor. Postavy nie sú čierno-biele, sú ľudské. // Videla som všetky 3 série v anglickej verzii. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to banda kreténů!!! Každý z nich je nějakým způsobem narušený a v podstatě je mi celou dobu jedno kdo z nich a kdy zařve a pořád jsem si musel připomínat, že je to 6 let a že většina z nich v tě době byli vlastně větší, či menší děcka, abych to jejich fakt protivné chování nějak strávil... Po celou dobu jsem si nikoho z nich neoblíbil a navíc ty ksichty... Nejvíc odpudivá je asi ta železná tlama Jessica Dinnage a nejméně odpudivá je nakonec asi hlavní herečka Alba August... Herecky je to podprůměrné a celé takové nějaké divně nedomyšlené s hromadou nelogických chyb... Všichni se strašně bojí deště a vlastně vody obecně, ale sotva přestane pršet, tak tam lezou po mokrých střechách, chodí lesem a vysokou travou, ale to nevadí... Flashbacky jednotlivých postav byly otravné úplně stejně jako současnost... A to finále ?!? V polovině 8-mého dílu jsem opravdu chtěl, ať už chcípnou úplně všichni a je po všem, protože co se tam dělo, to se hned tak nevidí!!! Pokud tohle dílo dostane druhou sérii, tak s díky odmítnu... Post-apo mám moc rád a dost toho i odpustím, ale takto opravdu ne... Poslední 3 díly jsem viděl v angličtině (prvních 5 bylo v dánštině), ale kvalita dabingu měla velké rezervy (opět mi to jen připomnělo, na jak kvalitní dabingy jsme u nás zvyklí)... Celkové hodnocení nějakých 24% jen za dánskou odvahu do toho jít... ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně překvapení. Podle procent jsem přemýšlel, zdáli vůbec začít koukat a jsem rád, že jsem začal. Ze seriálu se vyklubala sympatická podívaná, na herce jsme si zvykl a bavili mě. Příběh se čím dál více zamotával a překvapoval a cele je to pěkné natočené s povedenými efekty. Kdyby byl seriál víc akční a víc by byl kladen důraz na postapo, byl by to vynikající seriál. A on to víceméně je i tak. ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Seriál mě nalákal hlavně postapo tématikou, takže koukat se na to nechá, když je nuda. Nicméně, hlavní hrdinka moc sympatií nevzbudí, je permanentně na ránu, přehlídka hloupýho chování a plno marných keců. To, že některý herce vyhodily opice z ošklivince pro krásu mi vůbec nevadí, naopak, je to dobrá freak show. Bohužel, místo sympatií pak skoro potěší, když se jim něco stane, což asi není zcela OK :) ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je s každou další a další sérií a dílem horší a horší. Naštěstí úplný konec to trošičku zachrání a omezí tu hořkou pachuť na jazyku. Seriál má krásný vizuál, skvěle zobrazený post apo svět, má perfektní a pro nás neokoukané herce, solidní hudbu i kameru. Ale ta celková zápletka je prostě stupidní a jakmile se to začne motat kolem Apollonu, tak je zle. Rasmus též začíná být méně a méně snesitelný. Takže za mě obrovská škoda a promarněný potenciál. Mohla to být skutečná pecka, která by hravě do kapsy strčila např. i TWD! ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Švédský seriál z produkce Netflix, který se první dvě série tváří jako skvělé post apo. Po infikovaném dešti nepřežil nikdo kdo nebyl schovaný. Malý Rasmus se sestrou zůstávají 6 let schovaní v bunkru, kam je odvedl jejich otec. Předtím než je opustil ale řekl, že Rasmus je klíčem ke všemu. Po 6 letech Rasmus se sestrou opouští kryt a vydávají se hledat svého otce. Na svém putování potkávají další přeživší a putují společně. Postupem času si ale všímají že virus kolem nich mutuje a z Rasmuse se stává zbraň, kterou nelze ovládnout. V polovině 3.série se seriál mění z post apo na skvělé scifi a i přes malé hodnocení na čsfd si myslím že stojí za zhlédnutí. Já teď budu netrpělivě čekat na další řadu. ()

Loreleis 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo. Je pravda,že poslední serie byla hodně na vodě,ale celkově nápad,zpracování i herci se mi libili. Mnoho lidi srovnává s The Dark, ale zrovna ten me nezaujal. Jako oddychovka ideal,kazdy dil končil napínave a vse melo pekny spad. Ne vzdy je potreba nacpat do serialu hlubokou myslenku. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sračka. Zhlídnul jsem to celý za deset minut. Nic mě nezaujalo. Jen ten nápad. Skupinka necharismatickejch dementu z Dánska pobíhá po zdevastovaném městě a řeší, kde složit hlavu, co sežrat, jak se nenechat zabít každým bezdákem, případně kde si umejt záda. Postapo, jak má bejt, akorát je to totální nuda. A pak nadávejte na americký filmy. Hezká krajina. ...o pár dní později. No, není to tak špatný. Dokáže to zaujmout - když si to pustíte v polovině. Nicméně všichni herci mají tak šeredný držky, že se musíte dívat mimo monitor. ()

cohy 

všechny recenze uživatele

Tato slátanina, že spadá pod netflix fuj. Absolutně nesympatické postavy, jejich výkony ani nemluvě. Šílená blamáž, mimo jiné, když jim dochází jídlo a zvěř se po 6 letech nebojí člověka, tak co si nějakou ulovit.. :-D Tento seriál určitě ne. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Zajímavou myšlenku zabijáckého deště a reálně pojaté hlavní postavy, bohužel pohřbívá nedomyšlený, a místy až hloupý scénář. Promarněná příležitost, u které si říkáte, že chybělo tak málo a mohla to být bomba, bohužel. Na detailech záleží! ()

luciasce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni dil byl hodne, hodne, hodne slabej. Ale od druhyho dilu se to rozjelo a prvni serie ma prijemny tempo, zadny mazani medu kolem huby. Chladnokrevny rozhodnuti zivot nebo smrt. Alba mi v roli vylozene nesedne. Mikkel je naopak do role delanej.Druha serie byla slabsi a Rasmus zacal byt lehce nesnesitelny, umrceny floutek. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Ve 12. minutě zastaveno a smazáno. "Jsem jediný kdo může všechny zachránit" pak ten spratek co kvůli němu mají bouračku, jelikož se neumí připoutat, pak leze kam nemá a zabije i matku. První minuty v rytmu techno 2000s, věty složené ze jmenování co postava dělá "nefunguje něco" postava: "nefunguje něco?" bleh ()

zijutady 

všechny recenze uživatele

A tak dobré to mohlo být... Ustát se to dá, dokonce, když člověk vydrží první díl a dočká se durhé poloviny, vše se o několik úrovní zlepší. Bohužel celek kazí časté naprosto hloupé chování postav a chyby ve vykreslení postapokalyptického světa. Pevné rovnátka po šesti letech bez zubaře? Taková postava by ve skutečnosti musela snad zabíjet dechem... ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Pokus to byl dobrý, nicméně se to nepovedlo. Seriál má tolik logických a scénářových děr, že prostě není možné se na to koukat v kuse a neklepat se do hlavy s myšlenkou jak velká zhovadělost to je. Trailer přitom nabízel něco naprosto jiného než byl výsledný produkt. ()

ver22 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbí. Vcelku nechápu některé extrémně negativní komentáře, ale ok, 100 lidí, 100 chutí. Chytlo mě to hned a těším se na třetí sérii. Samozřejmě, že to má nějaké chybičky, ale rozhodně to není nic tragického, a můj zážitek ze seriálu to neovlivnilo. Jsou tedy mnohem, mnohem horší seriály. Za mě 4 hvězdy. ()

Dosty85 

všechny recenze uživatele

Dokoukané celé a závěr to celé kompletně zabil. Myšlenka seriálu je zajímavé, ale bohužel je seriál celý hodně utahaný a v každé další sérii víc a víc o ničem. Třetí série je doslova ztráta času :-( ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Po první sérii (obsahuje spoilery): Co to je tohle to. To se teda fakt nepovedlo. Vytvořit postapo prostředí tohohle typu není zas takovej problém, zvlášť na severu, takže atmosféru to má, plusový body za ty bunkry. Ovšem co je fakt problém, jsou ty charaktery. A jakože všichni. Není tam doslova jedinej člověk, kterej by nebyl absolutně hloupej a nudnej a divákovi totálně ukradenej. Od hlavní dvojky, přes všechny ty podivný lidi na který narazí. Dokážu si představit, že by se tohle dalo za jistých okolností tolerovat, kdyby byl seriál zaměřenej čistě na postapo depresi (jako třeba Cesta), kdy prostě ty lidi jsou unavený a mají ptsd a tak, dobře, chovají se teda úplně na pěst, ale má to nějakej důvod (ačkoliv teda ve chvíli, kdy ty dva dementi zabili vlastní matku a jen nad tím pokrčili rameny ještě měli být normální). Ale tohle není psychologická studie lidí žijících v postapo světě, tohle je jakási kombinace pseudo the 100 a Divergenta. A stejně jako oba tyhle projekty, čím víc je to sci-fi, tím je to horší. Já vědě nerozumím, takže mě nějak netrápí, když sci-fi úplně nedává smysl (teda celkem jim do toho hodil vidle covid, kterej nás tak trochu všechny vzdělal co se týče virů, takže teď to působí asi ultra směšně, ve srovnání s rokem 2018, ale stejně, to bych prostě přešla), ovšem když do toho nedává smysl ani chování protagonistů, tak to už je prostě moc. Oni teda 6 let čekali, jestli přijde fotr, fotr nepřišel, i když jim řekl, že přijde ačkoliv už tenkrát musel vědět, že nepřijde a vlastně moc nechápu, proč vůbec odcházel, když stejně věděl, že kluka by musel obětovat, a dceři řekl, že je kluk lék, ačkoliv ho teda neměl stejně v plánu použít? No prostě co? No ona to stejně zapomněla žejo, což se dalo čekat, 6 let je dlouhá doba. A pak ho teda našli a fotr zjistil, že kluk jim nejenom, že nepomůže, ale že je nakažlivej, a úplně DOSLOVA se jenom zatvářil že "no co" a prostě se ho rozhodl killnout, ačkoliv kvůli tomu, aby ho nezabili, sám zabil spoustu lidí. Jo a btw, ten virus se dá použít jako zbraň proti lidstvu. Akorát lidstvo teda vymřelo, žejo, to je celá ta premisa tohohle díla. Pokud teda nedojde v další sérii (kterou bohužel musím vidět protože nesnáším nedokoukaný seriály) k ultra plot twistu a nezjistíme, že svět vlastně neskončil a tyhle podivíni byli celou dobu zavřený v nějaký hunger games aréně. Tohle je asi nejdelší "recenze" co jsem kdy napsala, ale sorry muselo to ven prostě. To be continued... Po druhý sérii: tady už se naprosto vykašlali na nějakou realističnost a paradoxně, kdyby tak byl ten seriál prezentovanej od začátku, mohlo to dopadnout líp. postavy jsou pořád nudný, někteří z nich se tam půl série jen tak nějak blomcají aby ke konci mohli splnit svůj jedinej účel a to zavdali jedné z hlavní postav důvod k tomu, chovat se jako kretén. já už vlastně ani vůbec nevím, o co se tu teda snažíme, ale jsem na to vlastně celkem zvědavá. Po třetí sérii: Konečně konec. Bylo to utrpení, ale musím říct, že tahle poslední série mi přišla nejlepší. Už prostě víte, co od toho čekat. Je škoda, že trvalo seriálu tak dlouho se najít, kdyby se rovnou prezentoval jako dystopická young adult záležitost, tak si to mohlo najít víc příznivců. Pořád tomu musím vytknout až extrémní nesmyslnost v některých případech a ten závěr byl takovej vlastně docela nevysvětlenej, ale postavy byly mnohem snesitelnější (teda až na Rasmuse) a celkově musím říct, že mě nakonec docela mrzí, že to si to prostě tak dlouho hledalo cestu. () (méně) (více)

Související novinky

Netflix vsadí na evropský talent

Netflix vsadí na evropský talent

01.06.2018

Když nebudeme brát v potaz válku s festivalem v Cannes, drží si Netflix mezi evropskými zeměmi relativně dobré jméno. Především v severských zemích se mu daří přímo výborně, a to už od roku 2012, kdy… (více)

Reklama

Reklama