Reklama

Reklama

Tenkrát na Západě

  • Itálie C'era una volta il West (více)
Trailer 2

V legendárním westernu Sergia Leoneho, který se částečně natáčel v Monument Valley, se z příběhu pomsty stává epické rozjímání o minulosti Divokého Západu. Aby získal půdu, na níž má vést hlavní tah, najme si chromý železniční baron Morton (Gabriele Ferzetti) zabijáky v čele se sadistickým Frankem s pomněnkovýma očima (Henry Fonda), který zavraždí majitele pozemku Bretta McBaina (Frank Wolff) i s celou jeho rodinou. Chvíli poté však nečekaně dorazí McBainova novomanželka Jill (Claudia Cardinaleová), která půdu zdědí. Desperát Čejen (Jason Robards) i tajemný psanec Harmonika (Charles Bronson) se rozhodnou vzít Jill pod svá ochranná křídla a zmařit tak Frankovy plány na získání jejího dědictví. Postupem času však vyjde najevo, že Harmonika chce Franka dostat z jiného důvodu... který má co dělat se smrtí. (Cinemax)

(více)

Diskuze

Godhaj

Godhaj (hodnocení, recenze)

n42: Souhlasím, tenhle vypadá jak z nějakýho levnýho eroťáku, to ten druhej, to je jiný kafčo!

n42

n42 (hodnocení, recenze)

Achjo, ten novej plakát s červenym rámem je strašnej humus.

Billie777

Billie777 (hodnocení, recenze)

Zajímavý, že to někomu připadá moc dlouhý, já sice nemám ráda tak dlouhý filmy ale mě naopak přišlo, že se na něj dívám teprve tak hodinu a to už film končil. A to, že se tu moc nemluví mě naopak přijde, že své opodstatnění.

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Curt: Výborná práce, líbí se mi tvé video jako upoutávka pro Leoneho nejlepší film :-)

packa

packa (hodnocení, recenze)

donnovann: Naopak, kliknout a NAHLÁSIT VIDEO JAKO ZÁVADNÉ! Admini Youtube se pak postarají o zbytek. Jen je potřeba, aby závadnost nahlásilo co nejvíc uživatelů.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

packa: neviem odkial začať, tak zaradom
(1) nemožeš porovnávat tieto dva filmy, ani tieto dva žánre, rozpisovaním by som zaplnil jednu A5 stranu.
(2) nepovedal som priamo, že film sa mi nepáči, ale že po je vzhliadnutí som ostal sklamaný, a absolutne nenaplnil moje očakánia dajme tomu špičky westernového žánru. Preto tých napriemerných 60%, odpady dávam nelogickým brakom kinematografie. Vidím, že stred nepoznáš, len 5* a odpad! Tuto by som sa tiež vedel rozpísat viac, ale kto to bude čítat? :)
(3) MrCreosoteho som chcel máličko šoknút, a teda nepochopil si to ty, on určite áno
Ale ináč pekný Silvester.

packa

packa (hodnocení, recenze)

majo25: Celkem mě překvapuje, že máš v topce Vesmírnou odyseu, ale Tenkrát na západě považuješ za nudný snímek. V mých očích totiž TnZ v rámci westernového žánru znamená totéž, co 2001 ve scifi - pomalý styl vyprávění, minimum dialogů, příběh vyprávěný obrazem a hudbou.
Pozn. Když se ti nějaký film nelíbí, nedávej mu 60%. Hodnoť podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, neohlížej se na všeobecnou oblibu díla. Případný odpad se ve 23 359 hodnoceních bezpečně rozpustí :-)
A ještě jedna poznámka, MrCreosote to určitě myslel ironicky ;-)

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Mne treba prisel Fonda naprosto dokonalej, spis mi v tomhle filmu uplne nesedi Bronson, proste mi moc neprirostl k srdci, narozdil od Clintaka, Coburna, Steigera a dalsich z mych oblibenych Leonovek.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

majo25: Tak to se raději nedívej na Divokou bandu, kde se staříci ohání puškami tak, že by si z toho i Walker Texas Ranger se svými kumpány sedli na zadek.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

špaček: Ulzana je z tých horších mitičoviek, to je pravda. Ale ja porovnávam film ako taký, to znamená dôležitu zložku u mna hraje napr príbeh, dej. Spracovaním je tento film zamozrejme lepší, ale jeho príbeh...poslabší. Mne TnZ pripadal strašne dlhý, skoro všetky scény boli dlhé-dlhočizné (podotýkam, že zbytočne). V tom filme hral Fonda 63 ročný, Bronson 47-ročný...ale lepšie by bolo, ked ponecháme rozdiel (kvoli deju), 50 ku 33-ročnému. A už by to bolo lepšie. A vadili aj ostatné postavy, ktoré boli nad 50-ročné, takí starci by sedeli doma, a neprehánali sa púštou, takýto ludia už predsa vydržia menej. Toto sa mi na starších filmoch nepáči, že tam hrajú vačšinou starí páni (ale paradoxne mladé ženy). V nových zasa pomaly 15-roční sopliaci. Akýsi stred by sa hodilo najviac. A tá jeho zápornost bola vykreslená (poviem to slušne) velmi sympaticky.

špaček421

špaček421 (hodnocení, recenze)

majo25: Mitiče radši ani nezmiňuj. Tenkrát na Západě má 175 minut a pro mě při sledování uběhne tak třicet. Například Ulzana trvá 85 minut a já měl pocit, že jsem u toho filmu strávil celý den v bolestech. Mimochodem, pochopil jsi vůbec ten film? To, že záporáka hraje starší pán má svoje opodstatnění...

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Neviem, čo na nom väčšina vidí. Je to nudný a strašne dlhý film. Mal som ho problém dopozerat. Aj kvalitnejšia mitičovka je lepšia ako toto, príbehom teda určite. Záporaci takmer žiadni, a tí čo tam boli, boli milo sympatickí a velmi starí - tzn. nehodiaci sa. Ale bohužial, aj keby ten film mal o 90 min menej, by som mu nedal ani o 0.5* viac. Pre mna určite sklamanie. Jediným plusom je fakt, že už viem, odkial je tá známa zvučka. Moje hodnotenie: 60%

Příspěvek byl smazán administrátorem.

onevoice

onevoice (hodnocení, recenze)

Ako malý chlapec som videl tento film v kine. Musel som ísť s ocom pretože bol neprístupný. Bol to pre mňa nezabudnuteľný zážitok. Hudba neskutočná. Herecké výkony super. Pustil som si ho nedávno po dlhej dobe a opäť sa mi vrátili spomienky z detstva. Určite jeden z troch najlepších westernov všetkých čias.

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

13.07.2015

Quentin Tarantino miluje hudbu Ennia Morriconeho a mnoho let usiluje to, aby slavný italský skladatel ozvučil jeho film. Především westernová legenda, jejíž tvorbu jste slyšeli třeba v Tenkrát na… (více)

Reklama

Reklama