Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

lamps 

všechny recenze uživatele

Opět bezchybný Leone a jeho další příspěvek k vrcholům westernové tvorby, který stojí trochu neprávem ve stínu "Hodný, zlý a ošklivý". Kromě tradičně výtečné režie, scénáře a hudby film táhnou hlavně Clint Eastwood a Lee Van Cleef, kteří jako dva konkurenční lovci lidí vytvořili nebezpečnou a "pekelně rychlou" ústřední dvojici, se kterou bych se rozhodně nechtěl dostat do křížku. Příběh sice není tak rozsáhlý jako v HZaO, ovšem vše vynahrazuje perfektní atmosféra plná nabitých koltů, lahůdkové souboje muže proti muži a charakter obou zmíněných "antihrdinů", kteří sice šetří úsměvy, ale každému žánrovému fandovi rozdávají radost měrou vrchovatou. Nemám nic, co bych vytknul. Po Tenkrát na západě jednoznačně má nejoblíbenější westernová podívaná :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne tak docela druhý díl, protože na první film nenavazuje dějově vůbec ničím. Herecká sestava posílena o výrazného Lee Van Cleefa. Pro mě ale zůstávají nezapomenutelné dvě scény s Klausem Kinskim, který hraje Divokého. U Pár dolarů navíc se dalo vytušit, že Sergio Leone si umí stavět laťku velmi vysoko a nebojí se jí zdolat, což potvrdí příště. 90% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka: Je mi tak 13-14 let a po dobrém obědě odpočívám na gauči. Taťka sleduje v telce nějáký western a já vlastně po očku tak trochu taky. Pak se ozve cinkavá melodie kapesních hodinek a ta mě uchvátí. Nejde mi z hlavy dalších deset let... PRO PÁR DOLARŮ NAVÍC je spíš příběh o Lee Van Cleefově plukovníku Mortimerovi než o Clintově hláškujícím Monkovi, ale v zásadě mají stejně prostoru. Leone zvedá laťku, rozpracovává hlavní charaktery a nabízí i kvalitnější zápletku. Moc moc dobré. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rok 1965 byl pro světovou kinematografii naproto zásadní. Sergio Leone totiž rok po svém "zastřelovacím" westernovém debutu přihodil dalších pár dolarů navíc a odstartoval tím svou dlouhou řadu "nadfilmů". Ano, je to sice ve stínu následujících dvou snímků, ale i tak jde o počin jednoduše dokonalý. I Ennio je na svém tvůrčím vrcholu a to co jeho hudba dokáže udělat s již tak perfektní scénou je naprosto nepopsatelné. Kupříkladu takový "hodinkový" duel v rozbořeném kostele... Navíc se krom obyčejně dobře povedlo obsazení. O hlavním duu se netřeba zmiňovat, ale opomíjet fenomenálního Gian Mariu Volantého v roli El India by byl hřích. Jeden z TĚCH snímků co se prostě musí vidět. Adios. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trocha slabšie ako Dobrý, zlý a škaredý (1966), ale stále čo sa westernov týka jasný nadpriemer. V tomto prípade musia dvaja lovci ľudí spojiť sily aby dolapili obávaného banditu. Clint Eastwood bol vynikajúci, ale podobne ako v už zmienenom Dobrom, Zlom... ma viac zaujal Lee Van Cleef. Film určite odporúčam, pekný dobrodružný a napínavý príbeh, plný slnka, potu, špinavých košieľ a drsných tvárí s prstom na spúšti. 85/100 ()

Galerie (191)

Zajímavosti (43)

  • Pro roli mladého lovce odměn si Sergio Leone přál výhradně Clinta Eastwooda. Z celkového rozpočtu 600 tisíc amerických dolarů dostal za svou roli nabídku ve výši 50 tisíc dolarů, tedy o 35 tisíc více, než za předchozí snímek Pro hrst dolarů (1964). (Monco)
  • Když se Sergio Leone rozhodl natočit pokračování snímku Pro hrst dolarů (1964), neměl žádnou představu o námětu. Zápletku o dvou lovcích odměn a banditovi pak vymyslel po dvou týdnech. Scénárista Luciano Vincenzoni, jehož Leone přizval ke spolupráci, se zprvu k příběhu stavil skepticky. Po převyprávění celého námětu byl ale nadšen a Leoneho nabídku přijal. (Monco)
  • Muž beze jména (Clint Eastwood) si sám říkal Manco. V italštině tento výraz znamená "jednoruký", což se perfektně shoduje s jeho zvykem vše dělat levačkou (pít, bít se...), zatímco pravou ruku má stále na zbrani pod svým pončem. (c.tucker)

Reklama

Reklama