Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nesklamalo mě a určitě si pustím znova! ■ Po druhém shlédnutí: Ano. Autentické. Vtipné. Sympatické. Dědeček mi v první chvíli nesedl, ale zvykl jsem si a aktuálně tvrdím, že je k sežrání. Fascinuje mě davové šílenství, které Beatles vyvolávali - neznám skupinu, která by dnes dokázala něco podobného. Jo a moje dcera si celý jeden den pobrukovala A Hard Day's Night :). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné blbnutí Beatles, u kterého jsem se příjemně bavil, párkrát i zasmál nahlas a poslechl si i pár skvělých písniček (jedna z mých nejoblíbenějších tam dokonce hrála dvakrát). Hodně se mi i líbilo, jak to bylo natočené a celkově se mi na to příjemně dívalo. Akorát ze všech jejich filmů mám Help! o něco radši, ale i tak se mi Perný den líbil a i když bych spíš dal silné 4*, nakonec kvůli písničkám a té příjemné atmosféře zaokrouhlím nahoru a dám slabých 5*. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film nemá souvislý děj. Tvoří jej střípky útěků Brouků před fanynkami, trampoty se svérázným Paulovým dědečkem a pár velkých hitů. Richard Lester se ani coby režisér filmu nijak nepřetrhl, ale on už tehdy věděl, že je to v tomhle případě úplně jedno. Důležité jsou písničky a hlášky. Čtyři kluci sami sebe hráli skvěle, nejlépe pak Ringo Star, který by se rozhodně uplatnil i jako herec. Za pozornost stojí též svérázný Paulův děda a dva poskoci Shake a Norm. Richard Lester nenatočil zrovna málo filmů, ale diváci si ho především pamatují jako režiséra druhého Supermana, nebo autora těchto dvou praštěných Beatlesáckých komedií. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Perný den je stejně jako Čtyři svatby a jeden pohřeb britská komedie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Značný. "Svatby" jsou popkorn a Perný den je totálně ulítlý film. Beatlesáci hrají přirozeně, nejlepší z nich je ale Ringo, který opravdu HRAJE. Je tu spousta vtípků, které nepochopí každý: "Oni jsou jen TŘI!" ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Beatles mají asi ohromné štěstí, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti třeba jako takový Al Jolson a že Perný den je koukatelnější než Jazzový zpěvák. Velká část skladeb zde prezentovaných je totiž poměrně nudná a navíc i nudně odprezentovaná, výjimkou je snad jen jejich hraní ve vlaku. Snímek zachraňují šílené scénky, ve kterých se nezpívá a potrhlý dědeček. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Název filmu a titulní písně vznikl ve chvíli, kdy Ringo Starr po 18hodinovém maratónu v nahrávacím studiu prohodil: "It's Been A Hard Day..."  Pak se rozhlédl a dodal: "... 's Night." John Lennon s Paulem McCartneym k tomu doplnili: "And I've Been Working Like A Dog." Tak vzniklo i první dvojverší k písni. (DaveSmith)
  • Manažer Shake (John Junkin) si čte ve vlaku knihu „Son of Mad“ amerického autora Williama Maxwella Gainese (1922–1992), který se dostal do povědomí jako vydavatel humoristického časopisu Mad. (Robbi)
  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)

Reklama

Reklama