Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Roy Hobbs, jenž má nevšední baseballový talent, si ze dřeva stromu poraženého bleskem vyřeže vlastní pálku, kterou nazve Fenomén (Wonderboy), a vydává se z rodinné farmy do Chicaga, aby své vlohy zúročil. Setkání s pomatenou fanynkou, která ho těžce zraní, však jeho kariéru o šestnáct let opozdí. Na prahu středního věku přichází do newyorského klubu Knights (Rytíři), ale o své místo v týmu musí bojovat. Jeho Fenomén se prosadí, ale cena je příliš vysoká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevidel som trailer a nečítal som obsah, takže ma prekvapivý zvrat krátko po začiatku filmu šokoval. Po skoku v čase o x rokov dopredu už ale film postupuje podľa klasických klišé tohto žánru a s ničím zaujímavým sa nevytasí. No a samotný príbeh hlavného hrdinu ma nestrhol natoľko, aby som si vo finále obhrýzal od nervozity nechty na rukách a nohách. Dĺžka mojich nechtov ostala nezmenená. Z časti za to môže aj samotný Redford, ktorého dvakrát nemusím. Do tej úlohy tvrdohlavého zadubenca, ktorý si ide za svojím bez ohľadu na pikle zloduchov v pozadí alebo svoj zdravotný stav, by sa hodil môj obľúbenec Costner. Ale toho skvelé baseballové filmy ešte len čakali. Z vedľajších postáv ma ešte zaujal Madsen ako namyslená hviezda a skon aký postihol jeho postavu v tomto filme by nevymyslel ani Tarantino. Výsledkom je taká solídny štandard na jedno pozretie. Z baseballových filmov mám iných favoritov. 6/10. ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Mám ráda napětí, které provází sportovní filmy, mám ráda Roberta Redforda...mám ráda i Přirozený talent! A i když se nejedná o film, který by vás nějak přímo zasáhl a poznamenal vás minimálně do konce života, Natural určitě nezapomenu (budu si ho pamatovat jako film plný skvělých hereckých výkonů a fajn hudby) a ještě se k němu někdy vrátím. Celkově spokojenost. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Baseballu moc nerozumím, popravdě vůbec, ale ty Redfordovy odpaly bych chtěl vidět v reálu - to je asi jako fotbalista, co by dával góly přes celý hřiště. Jinak ale moc krásný film, ostatně když se tak koukám tak Levinson ještě nenatočil něco, co by se mi nelíbilo. Redford nám mírně zestárnul, ale má na to stále s přehledem, Closeová jako jeho dávná láska, Bassingerová jako pěkná mrcha a skvělý je i Brimley v roli kouče. A celý film prostupuje taková magická atmosféra, díky které člověk ani na chvíli nepochybuje, že vše se rozhodne v posledním zápase v posledním odpalu a dopadne to dobře. A tak to v dobrým sportovním filmu má být! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok ma tak neoslnil, aj keď som to čakal a veľmi chcel. Možno v tom bola tá chyba. Remeselne je to za pětku, ale film je jedno veľké klišé a oproti ostatným podobne ladeným snímkom ( myslím štýlovo a nie dejovo ), akosi neobstojí. Je však akousi kinematografickou povinnosťou mať tento film rado, pretože je to milá starosvetská zábava, ktorou 80. roky oplývali. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Filmový debut Barryho Kivela. (Kulmon)
  • „Musíte v sobě mít pořádnej kus malýho kluka,“ řekl ve skutečnosti chytač Roy „Campy“ Campanella. (Kulmon)
  • Zatímco filmový Roy Hobbs (Robert Redford) čekal 16 let po postřelení na svou další příležitost a zřejmě musel sportovní kariéru ukončit, jeho předloha Eddie Waitkus se vrátil ke sportu už rok po svém těžkém zranění. Jeho návrat byl dokonce oceněn cenou pro nejlepší baseballový comeback roku 1950. Hrál pak až do roku 1955 a zemřel v roce 1972 na rakovinu. (Tonula)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama