Reklama

Reklama

Poslední království - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zatímco Alfredův zdravotní stav se zhoršuje – a s tím padá i jeho sen o sjednocené Anglii – musí Uhtred na pobřeží Wessexu čelit zrádcům a novým nájezdníkům. (Netflix)

Recenze (36)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

III. séria sa celý čas zaoberá Alfredovým zhoršujúcim sa zdravotným stavom. Síce vie vyjsť do bitky, ale meč už drží len ťažko. Preto sa snaží preniesť na syna Edwarda toľko zodpovednosti, čo môže, ale on sa spočiatku javí len ako rozmaznaný fracek. Výhodu zlého zdravia kráľa Wessexu sa snažia využiť Dáni, ktorí útočia a snažia sa obrátiť stav vo svoj prospech. V prvej epizóde je nám predstavený Bloodhair, vikinský vodca, ktorý si pred bitkou natiera hlavu krvou obetovaného koňa. Robí tak aj na odporúčanie svojej partnerky = krutej čarodejnice, ktorá ho vidí víťaziť nad Alfredom. Karty im zamieša, ako inak, Uthred, ktorý čarodejnicu unáša a ona ho dokáže považovať za vojvodcu, za ktorým by šla, dokáže však ovládať jeho zdravie, ak on odporuje jej predstavám. Ragnar tu má jednu z dvoch najlepších scén vôbec, Athewold rovno dve top scény. Takto osobné to pre Uthreda bolo naposledy možno v prvej sérii. Rieši tu dokonca viac problémov simultánne a má tu s Alfredom asi najemočnejšiu scénu vôbec, a to pri čítaní svojej histórie. Tvorcovia pri krvavých aj iných osobných scénach nezabudli ani na výbornú dramatickú hudbu, čo a odrazilo aj na zvýšení kvality týchto scén. Toto je jednoznačne jedna z lepších sérií seriálu. Štvrtá bola pre mňa o čosi slabšia, keďže v tejto sérii zomrelo niekoľko podstatných postáv, ktorých charizma bola nenahraditeľná. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je neméně působivá, mýma očima rovnocenné pokračování příběhu krále Alfreda, kterému roky přibývají a už je vážně nemocný, jeho syn Eduard stojí na prahu dospělosti, je příliš nezkušený a bude potřebovat silného spojence do války s Dány.. Pochvalu zaslouží úžasný herecký ansámbl, celkově výprava, ať už kostýmy, zbraně, koně, ta dobová atmosféra je úchvatná, k tomu ještě zmínka o podmanivé hudební složce a skvělém střihu, kdy každá epizoda končí v okamžiku napětí a očekávání, dobrá práce s divákem.. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně nám ten seriál krásní a dospívá. Jde vidět, že si tvůrci s jednotlivými postavami nadále umě pohrávají a skutečnost se snaží brát jako vodítko, nikoli jen jako břemeno. Velice rád se zde s některými charaktery opětovně setkávám i pro jejich odchod skoro truchlím, ale jiné bych nejraději poslal do horoucího pekla. Snad naposledy u Pilířů země, Spartaca či Game of Thrones se mi stalo to, abych se s postavami tak emočně propojil. A to je jasný úspěch. A jak díly jdou dál, toto propojení nepolevuje, ba naopak posiluje. Netflix na něj navíc evidentně přidává více a více peněz. Další palec nahoru dávám za magii, která je zde použita jako mocná síla, ale vždy a pouze na úrovni osobní víry, ne nějaké energetické veličiny, která metá blesky a otevírá pekla. Velký palec vzhůru a jsem zvědav zda tato série již opravdu byla poslední, či se dozvíme něco v případné další sérii. 85% ()

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mdlé 2. řadě jsem měla z pokračovaní Uthredovy cesty trochu strach. Seriál od BBC plně převzal Netflix. Dostali jsme poprvé deset epizod a pořádný rozpočet... A od prvního dílu jsem byla v tváří tvář postavena dokonalosti. To, jakým způsobem se tentokrát tvůrci poprali s příběhem a Uhtredovou postavou, je prostě vynikající. Je to kulminace předchozích dvou sezón. Postavy, které vám tvůrci představí jako hlavní záporáky, často jen odvádějí pozornost od skutečných hrozeb. Postavy jsou nemilosrdně zabíjeny ze všech stran, ale vždy to slouží vyššímu účelu. Stačí si vzít příběh Skade a její kletby. Jeho vyvrcholení je šokem, i když to k němu od začátku spělo. A to je dokladem toho, jak nepředvídatelný je Uhtred i po třech řadách. I přesto jsou jeho činy pochopitelné a jeho vnitřní boj mi vehnal slzy do očí. Alexander Dreymon předvádí svůj nejlepší výkon, který je plný emocí. Jeho scény s Davidem Dawsonem jako umírajícím Alfredem jsou jedny z nejlepších, které mi TV letos nabídla. Naprosto mě odrovnaly. The Last Kingdom je malý velký klenot, který jednou bude kultem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že nám Netflix hodlá udělat z kultivované BBC rytírny novou Hru o trůny. Naštěstí otravná pidlozubá sexbomba Skade nedostane zase tolik prostoru a poslouží k tomu, aby Uthred dostal zas novou hranu. Tahle postava se za tři série vypracovala mezi nejzajímavější a nejzábavnější. Tvůrci si dávají záležet, aby k němu divák nikdy nemohl mít úplně ukotvený vztah. Uthred je nevypočitatelná, bloudící postava, veškeré přímé sympatie tak schytává geniální sidekick Finnan. I když se chvíli může zdát, že se třetí řada hodá patlat v pohanských pověrách, druhá polovina je čistý masterpiece přímočaré a emotivní historické rubačky. Král Alfréd a jeho vztah s Uthredem se postarají o emoční vrchol seriálu a tvůrci mají v záloze pořád dost postav, které dokáží vtrhnout na scénu a strhnout (Beocca). Tenhle seriál je esencí rytířských eposů i heroické fantasy. Příběh muže, na jehož ramenou stojí králové, ale který je vždycky vyškrtnutý z kronik, protože je příliš problematický a nesedí úplně do žádného vyprávění... tedy s výjimkou The Last Kingdom. Ať už Zaklínač dopadne jakkoli, jsem klidný. Mám Uthreda. Destiny is all! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama