Reklama

Reklama

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“

  • angličtina Four Murders Are Enough, Darling
TV spot

Učitel Georg Camel ze Springtownu marně usiluje nejen o pozornost žáků k veršům Shakespeara, ale také o pozornost šéfredaktora místního časopisu k básním, které píše. Rád by upoutal i redaktorku společenské rubriky Sabrinu. Vše se změní, když u dveří do bytu najde mrtvolu doktora Portera, otráveného lupiči kvůli šeku na milion dolarů. Nechápající učitel se nečekaně ocitá uprostřed bláznivého boje o peníze, který svádějí gangsterská banda ze San Boniga, v čele s Josém Antoniem a michiganská banda, kterou vede mladá Kate Draixová. Obě jsou přesvědčeny, že George má šek a snaží se ho získat. Obě za něj zaplatí kauci, když ho policejní komisař Brooks zatkne a obviní z vraždy. Muž je sice na svobodě, jeho trable však teprve začínají. V domě, ve kterém bydlí, se totiž ubytují členové obou gangů. Učitel si zatím užívá nečekanou popularitu vraha. Všichni ho znají, někteří se ho bojí, někteří si ho začali vážit a Sabrina, která ho dosud přehlížela, je jím okouzlena. Jenže praktiky padouchů jsou značně nevybíravé, a tak téměř kdykoli otevře dveře, vypadne z nich nějaká mrtvola. Do městečka se mezitím sjíždějí policejní posily a zabijáci. Ti se postarají o dostatek mrtvol, které mohou být připsány na vrub nic netušícího učitele. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (495)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto komédia rozhodne nezostarla. Aj keď v niektorých momentoch môže pôsobiť neohrabane, parodický tón je všadeprítomný a nepoľavuje až do samotného konca. Boli časy, boli komédie. Dnes by to bola zrejme záplava CGI trikov, podradných hereckých výkonov dnes samozvaných ,,celebrít´´ a lacného, dnes tak preferovaného, akože humoru. Vtedy stačili kresby Káju Saudka, majstrovstvo komediálnych hercov typu, Bohdalová, Lipský, Janžurová, či Filipovský a krčmových, nekorektných hlášok. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tento film mě celý život míjel a teď, když jsem ho konečně viděla, jsem v šoku, že jsme něco takového natočili. Navíc v roce 1970! Člověk by čekal, že po osmašedesátém takto odvážné filmy točit nebylo možné, ale zjevně ke skutečnému utahování šroubů došlo až o malinko později… Každopádně, tento snímek se svým stylem, inspirovaným světem komiksů, mafií a vůbec americkým prostředím, hodně vymyká všemu, co lze v rámci české kinematografie vidět. A co teprve ten trhlý parodický humor! Konečně vím, z čeho jsou všechny ty hlášky, co jsem tu a tam slýchala („Ručník končí!“, "My všichni jsme Gogo"…atd.) Nutno říct, že povedených hlodů je tu fakt hodně. A z kontrastu uťáplého učitele, kolem kterého se z jemu nepochopitelných důvodů objevují neustále mrtvoly, kdykoli otevře dveře, se světem drsných mafiánů, do kterého příliš jednoduše propluje, se dalo vytěžit opravdu mnoho. Výborné výkony, šílený humor, mladá a rozverná Bohdalová… no, bylo toho hodně, co jsem v českém filmu doteď neviděla a stálo to za to. Jedna z mála českých komedií, ke kterým se ráda vrátím. ~(4,3)~ ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pro parodie Oldřicha Lipského jsem měl vždycky slabost a dnes jsem si potvrdil, že u mě k žádné změně názoru nedošlo. Mám hodně rád americké filmy z prostředí organizovaného zločinu, takže když si z nich někdo dokáže udělat legraci takhle kvalitním způsobem, těžko můžu být zklamaný. Kája Saudek se navíc postaral o jednu z nejdramatičtějších automobilových honiček v dějinách filmu a já jsem se výborně bavil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv film obsahuje vynikající hlášky (všichni jsme gogo, mýdlo - ručník, dej fem ten fek) a Saudkovy kresby, jsou chvíle, kdy mne film vždy začne nudit, přijde mi ta zápletka pořád na jedno brdo a vtipy recyklované. Málo platné, Janžurová ani Bohdalová nesahají Olince Schoberové vnějším vzhledem ani po kotníky, i když jejich bitva v pěně zamokří eroticky jejich kalhotky. Možná být film o něco kratší, sevřenější... ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Jak tenká je hranice humoru a trapnosti. Tvorba Oldřich Lipského se pohybuje od s citem propracovaných skvostů jako Limonádový Joe, Happyend a později Adéla ještě nevečeřela a Tajemný hrad v Karpatech až po tuto prolidovou řachandu s nabubřelým aranžmá, nehrajícími herci a recyklovaným humorem, která předstírá rafinovaný koncept v podobě několika Saudkových kreseb, za nimiž už se neskrývá zhola nic. Ten film nebyl pro mne. Měla jsem ho vidět přinejmenším o dvacet let dříve. Pokud vůbec. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • Honorár pre juhoslovanského autora námetu Nenada Brixyho mohol byť vyplácaný len pod podmienkou, že peniaze bude míňať len v Československu. (Raccoon.city)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Reklama

Reklama