Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Diskuze

JesterKruger

JesterKruger (hodnocení, recenze)

Mám dotaz. Existuje někdo tady na ČSFD (Kromě mě), kterému se líbil původní design Sonica více? Mě přišel více takový mutační než roztomilý, a v tom se mi právě líbil.

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel CarnTheNunya smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

A k těm videohrám už raději ani nebudu nic říkat. Nakonec jsme byli s Lacikem v poslední době docela za dobře, tak to nechci úplně zkazit :) Ale některé názory jsou prostě objektivně.. hloupé (a co je fakt diskuzní selhání, je když jsou navíc zcela bezdůvodně urážlivé).

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ajajaj, tak jsem díky Gladimu našel Lacikeho zase v jeho full-retard módu. A přece víme co nám odkázal mudrc Downey - Never Go Full Retard.

Ta rétorika o dětech, která má za úkol snižovat vkus ostatních jen abych se cítil nadřazeně, byla vždy úplně ohraná a... dětinská. Ironie, že ano? :)

Maud_Pie

Maud_Pie (hodnocení, recenze)

Zdravím, prosím vás, z ktorého filmu prevzali tú scénu pri výťahu: "to máte svoje dieťa v taške?" "nie je to dieťa a nie je moje". Viem, že to bolo v nejakom filme a neviem si vôbec spomenúť. Ďakujem.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Tak jsem zrovna přišel z kina a musím konstatovat, že ač se nejedná o žádnou pecku, tak pořád jde o moc příjemný film. I pár hezkých poct hře se tu najde a dabing je naprosto v pohodě. Já dávám plný počet a jsem moc rád, že i když Sega svůj boj s Nintendem na poli her prohrála, tak v celovečerácích Sonic Mariovi prostě nakopal prdel. 

na příspěvěk reagoval Stejšn

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

v kině

syn : co je to za film ?

otec : no to zkurvení Američani, natočili kopii nějaké Francouzské klasiky 

mrGhostly

mrGhostly (hodnocení, recenze)

Nevka

Naposledy jsem ve Slovanském domě byl na Drakovi 3 (originál bez titulků). Tehdy relativně plné kino, bylo to někdy kolem premiéry, a uchometricky bych to odhadl tak na 75 % cizinci a 25 % Češi. Když to srovnám s předchozími návštěvami, tak bych jednak řekl, že se celkově zvyšuje počet lidí (víc cizinců si u nás zajde do kina) a pak se tam taky vytvořila nějaká skupinka Čechů, co tam chodí na filmy v originále, jak říkáš. Ale je to jen můj osobní dojem, čísla v rukou samozřejmě nemám :-).

Ale přesto mě taky překvapuje, že tam Sonic jede hned 4x denně. Ostatně mě překvapuje i počet dabovaných projekcí za den... Přijde mi, že má film u nás relativně slabý marketing, respektive jsem v podstatě nikde neviděl postery, trailery, banner maximálně tak na čsfd. Možná to souvisí s tím redesignem, ani merch není v podstatě dostupný.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Nevka

jako Český dabing je už teď jako o něčem jiném, než před lety, kdy to občas působil hodně divně, takže mně osobně nevadí jít na film s Českým dabingem, naopak sou dny kdy sem za to vděčný. 

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jasně. Ono mě docela překvapuje, že na Slováči dali originál dokonce 4x denně. Jednou, či dvakrát bych to čekal, ale cizinců je tam asi pořád dost, a taky už si spousta Čechů zvykla, že tam najde animáky (a podobné filmy) v původním znění. Takže zřejmě existuje čím dál početnější skupinka, která tam na ty filmy pravidelně chodí.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, mrGhostly

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak tady jedou Sonica od desíti a dají ho pětkrát za den, to je hodně Sonica :))

na příspěvěk reagoval Nevka

Uživatel Nevka smazal svůj příspěvek.

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

houdek442

To isté na Slovensku... Cinemacity aj Cine-Max majú len dabovanú verziu. Jim Carrey jedine v originálnom znení.

Bohužiaľ, vďaka tomuto kino vynechám.

mrGhostly

mrGhostly (hodnocení, recenze)

TakeruDavis

To je dobrá zpráva. Většinou u animáků čekám, s čím přijde pražský Slovanský dům, protože některé uvádí v původním znění. Ale kdyby se nestalo, tak je dobrý vědět, že se není třeba bát našeho dabingu :-)

TakeruDavis

TakeruDavis (hodnocení, recenze)

mrGhostly

Moje slova, ve všech bodech. Sám jsem už na sociálních médiích bodu 2 a 3 zmínil.

 

Jelikož u nás v kině dnes proběhla předpremiéra pro dětské publikum, rozhodl jsem se podívat, jak se zdařil dabing. Rozhodně je lepší, než by se mohlo zdát z traileru. Není to sice to samé, jako v originále, ale i tak se podařil a mohu doporučit.

na příspěvěk reagoval mrGhostly

mrGhostly

mrGhostly (hodnocení, recenze)

Za první den přes $20M a předpoklad na opening weekend je $60M+ (a to pouze na domácím trhu) !! Tohle je velká paráda hned ze tří důvodů. 1. Film dává Hollywoodu jasnou zprávu, že v té bublině a zažranosti sami do sebe jaksi zapomínají na pointu rodinných filmů a to je ZÁBAVA, nikoliv sociální agitka a výchova diváků + 2. ukázalo se, že KONSTRUKTIVNÍ kritika od fanoušků může být oprávněná a ku prospěchu a že odložení filmu kvůli kvalitě za to stojí... 3. Osobně si myslím, že značka Sonica je ohledem kvality v trvalém sestupu dolů, s pár světlými okamžiky tu a tam...tenhle film by byl dost možná poslední výdech...teď ale může být naopak zlomovým bodem pro celou frančízu, protože má nejenom šanci nasměrovat Sonica správným směrem, ale také nalákat novou generaci fanoušků.

 

Paramount bude teď po zásluze zasypaný penězi.

 

Škoda že musíme na vydání u nás čekat...skoro mám nutkání zajet si do DE.

na příspěvěk reagoval TakeruDavis

TakeruDavis

TakeruDavis (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Souhlasim, taky mi přišlo, že pro něj byla role perfektní. Nebyl to ještě klasický Robotnik, ale bylo vidět, že se tam postupně dostává. Byla to taková Jimova klasika, trochu excentrik. tak jak ho známe.

TakeruDavis

TakeruDavis (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Za mne super. V podstatě k němu mám jen dvě menší výtky, zaprvé k použití herce Neal McDonough - byl tam strašně krátce. Za druhé uprostřed filmu je jedna scéna, kde Sonic prostě není do popředí naklíčovaný úplně věrohodně, asi jako člověk před greenscreen.

Jinak reference na hry, akce, humor a Jim Carrey paráda, dal bych tomu tak 4.5* a doufam, že se časem dočkáme pokračování.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, tomas.malo

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama