Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Centrum zábavné tvorby České televize přichystalo v rámci projektu Nadměrné maličkosti povídku situovanou do doby, kdy králem diskoték byl Pavel Horňák a jedním z mála povyražení pro tehdejší studenty byly chvíle strávené na lyžařském výcviku. Na tzv. lyžáku se dá prožít ledacos první sex, první láska, první zkušenosti s alkoholem, první cigareta, ale také něco, co jen tak někdo nezažije. Jedinečnou příležitost zjistit co ještě jiného se dá prožít na horách, než to, co známe z hitů Sněženky a Machři, či Snowborďáci, máte díky povídce scenáristy a režiséra Jaroslava Pozziho Hypnóza. Kromě osvědčených hereckých hvězd typu Viktora Preisse, uvidíte Vojtu Kotka, Jiřího Mádla, ale i řadu dalších mladých nadějných herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi tak na stejné vlně coby Vše pro syna...nadměrné maličkosti mohou čerpat kvalitu pouze v chytře vymyšlených příbězích se zajímavou pointou...v hereckých výkonech, režii, kostýmech, prostředí, zkrátka ve všem ostatním pokulhávají, a to tak, že to nelze moc omlouvat televizní tvorbou...ale jak říkám, příběhy zajímavé a inteligentně vtipné, což je nutno v této době ocenit... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +herci, námět, délka -v zásadě žádný, možná jen, že jsem úplně všemu nevěřil, ale pořád je to jen film/// Velice pozitivní překvapení zvláště když si vezmeme, že se jedná o film z cyklu Nadměrné maličkosti. Příjemní herci, poutavý a pro mě zajímavý příběh. Tu dobu jsem nezažil, takže by mi možná bylo příjemnější, kdyby se příběh odehrával v současnosti, ale na tom tak nesejde. Já jsem spokojen./// Celkem 71%/// ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásadním problémem této stylisticky i formálně chudší verze legendárních SNĚŽENEK A MACHRŮ je její zoufalá snaha o to se tvářit naléhavěji a snad(?) kriticky, přičemž se otrocky spoléhá na absolutně nefunkční elementy již tak mizerného scénáře. Měla-li být toto účelová obžaloba společnosti jako takové, tak nechápu v čem ta přehnaně definovaná zvrácenost vlastně je. Hypnotické kejkle s lidskou duší? Autoritářský profesor? Proč to pimprlové divadýlko kolem toho? Mádl možná ani tak nehraje, jako spíš prostě jenom "je" anebo se umí geniálně přetvořit v tupé zírající individuum. To jeho nerozlučný parťák Kotek neumí nic. Ani se pitvořit. To zase umí novodobé sněženky, lolitkovsky vystrašené z vlastního pochichtávaní. Nejhorší ze všech je ale mistr Preiss. Co měla ta neživotná karikatura znamenat, nevím. A nevím ani, co s tím vším. Ale jo. Sbohem do kamen. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Jako levná studiová středometrážní inscenace, kde exteriéry jsou dle mého názoru velmi vtipně řešeny archívy Československé televize z 80. let, dopadla až velmi dobře. Neřekl bych, že byl film natáčen jako nějaká levná kopie Sňeženek a machrů či Snowboarďáků. Jsou zde použity zřetelně odlišnější prvky ve vyprávění příběhu. Navíc si zde scénárista a režísér v jedné osobě, J. Pozzi, dovolil nevtíravou formou ukázat, jací pedagogové v 80. letech mládež vychovávali. To by Karlu Smyczkovi v roce 1982 nikdy neprošlo. Byli sice použiti pro popularitu oba hrdinové ze Snowboarďáků, ale v propastně rozdílném obsazení. Příběh je směrován hlavně na Jirku Mádla a dává mu prostor pro slušný herecký výkon. Ten krásně prolíná nejen s excelentním výkonem Viktora Preisse v roli materialistického soudruha ředitele gymnázia, ale i dalších. Vojta Kotek je zde ve vedlejší epizodní roli a jako profesionální a nenásilný přihravač J. Mádlovi. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Perfektní mysteriozní napínavá zápletka plus humor ve stylu sněženek a machrů, co víc si může člověk přát? a ještě navíc skoro porno scéna s umýváním Mádla....(to ho fakt musely mýt úplně všude???) jo, musely......:) Preiss je tady ultravtipný zabejčený profesor materialista ze staré školy, který odmítá uvěřit, že by byl Mádl opravdu zhypnotizovaný. A korunuje to ještě závěrečná pointa, kterou fakt určitě neodhalíte. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama