Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, jak tady spousta lidí uvádí, že první polovina filmu je výborná, druhá je podstatně horší, uspěchaná a ne úplně zvládnutá. Dokonce si myslím, že by tomu slušela tak 8-10 dílná série. Nevím, jestli na to nebyly prachy nebo proč z toho vznikl jenom dvojdílnej film, ale chtělo by to víc rozvézt. Některý linky nebyly úplně nebo vůbec ukončený, nepochopitelná byla milostná zápletka v druhé půli, to tam snad vůbec být nemuselo. Na druhou stranu takový krimi thrillery u nás zatím nejsou moc zvykem, už vůbec ne ukazovat nějaký drastický nebo nepříjemný scény (např. v závěru scéna s krumpáčem). D. Švehlík je opět výbornej a celkově není nikdo, kdo by nějak herecky zaostával. Pokud má tohle být krůček ke zlepšení tohoto žánru u nás, pak říkám jen tak dál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi snímek připadal jako nechtěná parodie sebe sama. 1) Trochu trapný pokus o světovost v české kotlině trpí nekvalitním scénářem a nezvládnutou režií._____ 2) 26letý Vojtěch Vondráček (únosce Lukáš Kulhánek) je atraktivní kluk, ale jako herec mě nenadchl. Pak tu byli Julius Oračko (mladší gangster - řidič v autě) a výborná 15letá Karolína Lipowská (dcera hlavní postavy Linda). ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Není to žádný extra zázrak ,ale hodnotím jen českou práci.Která je u mě na bodu mrazu. Ale tady mě upoutala i práce herců.Téma obchodu s bílým masem a vlastně scénář ukázal na možné praktiky zločinců.Rychlý prachy. Herečka v roli dcery Oseckých byla úchvatná.Uvěřitelná.Nevím proč to rozmělnili do dvou částí když stopáž vystačila na celovečerní film.Za týden ani nebudeme vědět o čem první díl byl.Málo svižná práce režie.Protože, ač jsem vysoce hodnotila, přední příčka hitparády to zas nebyla. Ale lepší počin v rybníčku české cinema.Kde se toho úžasného zas tak moc  vylovit nedá. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Promyšlený a stylově vyprávěný žánr s psychologickým přesahem. Promyšlený, napínavý, dobře zahraný a vyprávěný filmovým jazykem, Stockholmský syndrom nestojí na akci ani na kresbě podsvětí, která náleží spíše k jeho slabinám, protože svůdné slečny u tyče a snědí poskokové obchodníků s bílým masem zosobňují otřepané klišé. Překvapivě výbušně účinkuje vztahový trojúhelník mezi postavou Švehlíka a rodiči poznamenané dcery v podání Martina Fingera a Zuzany Mauréry. Dokonce milostný akt, jindy doplňková banalita románových zločinů, je tady spíše výrazem zoufalství osamělých, navíc motivem svým ztvárněním uměřeným a z logické podstaty bezvýchodným. Bohužel zrovna logiku příběhu podrývá fakt, že ač uprchlá školačka představuje pro gang nebezpečnou svědkyni, policie jí neposkytuje ochranu – teprve těsně před závěrem a ještě nedbale. Pocitový strach se od triku s výtahem po vpád do nemocnice náležitě stupňuje a především silně zabírá takřka hmatatelná, přitom střízlivě vykreslená bezmoc rodičů. Až ve finále se dostaví tradiční úlitba žánrovému modelu, kdy hrdina musí jít proti přesile sám. Švehlík je ideální typ pro detektiva drsné školy; vedle uniformity domácích krimiseriálů má totiž Stockholmský syndrom jednu velkou výhodu, jíž se říká osobitost. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrná a ve výsledku naprosto plochá minisérie, která nepřináší do našich stojatých vod vůbec nic nového. Od začátku, až do konce to celé působí hodně amatérským dojmem, který graduje v akčním závěru, za který jsem se skoro styděl. Pochválil bych snad jen snaživou Zuzanu Mauréry a Davida Švehlíka, jinak vůbec nic, co by stálo za nějaké vyzdvižení, nebo nedej bože chválu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Zahraniční scéna, kdy hlavní postava (Elizaveta Maximová) utíká z čerpací stanice a dojde ke střetu s vozidlem, nebyla natáčena v zahraničí, ale na obchvatu Ostravy – ulice Mariánskohorská). V scéně byla použita kaskadérka na lanech a pro účely natáčení musela být uzavřená celá tato rušná spojnice. (Van_Stajpen)
  • O obsazování do seriálu režisér Dan Svátek uvedl: „S hereckým obsazením Syndromu jsem hodně spokojený. Někde jsem sázel na jistotu, jako například u Davida Švehlíka, Ivana Fraňka či Martina Fingera, se kterými jsem už pracoval, někde jsem si nechal poradit a dal na zkušenosti a cit kreativní producentky Katky Ondřejkové. O to víc jsem byl mile překvapen, jak si na place a hlavně ve výsledném obraze herci vzájemně sedli a byli jeden pro druhého výzvou. U některých herců to byl trochu risk, protože nemají tolik zkušeností, ale pak nezbývá, než se spolehnout na nějakou intuici. A jsem rád, že to klaplo.“ (SONY_)
  • „Zaujal mě především dynamický scénář a role, která pro mě byla hereckou výzvou. Také jsem měla možnost poprvé spolupracovat s režisérem Danem Svátkem a znovu se po minisérii Spravedlnost (od r. 2017) vrátit do Ostravy za ostravským týmem, za obě tato setkání jsem opravdu vděčná,“ uvedla Elizaveta Maximová. (SONY_)

Reklama

Reklama