Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi originální a zajímavý příběh, který je ovšem těžce zpackaný a pohřbený scénáristy. Námět zněl zpočátku slibně, ono moc filmů o prostituci a obchodu s bílým masem z českého prostředí moc není, proto jsem doufal a věřil České televizi, že se jim snímek povede, třeba jako jejich výborný, taktéž dvoudílný snímek Metanol. Dočkal jsem se však těžce průměrné kriminálky, které na ploše více jak 2 hodin nedokáže divákovi víceméně nic předvést. První část je ještě solidně natočená, ovšem druhá část už lehce sklouzává až k béčkovému ražení, zejména pak totálně odfláknutý závěr. První díl slušně navnadil, druhý díl zkrátka vše pohřbil. Nevím, kde se stala chyba, protože po herecké stránce nejde filmu moc co vytknout, i když některé postavy jsou vyloženě úlet. K reálnosti scén a vyšetřování bych měl asi taktéž hodně poznámek, celkově však nic extra hrozného. Film mě svým způsobem velmi zklamal, očekával jsem od něj teda mnohem víc, než jen obyčejný lehce průměrný krimi/thriller s dobrým, přesto hrozně zpracovaným námětem. 6/10. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V první části hodně zajímavá thrillerová podivaná z český kotliny. Jenže druhá část sympaticky rozjetej thriller stáhla v lepšim případě do průměru. Už na začátku jsem si řikal, že je těch náhod docela dost, nicméně v druhý půlce se snad každej zásadní posun v ději spolíhal na menší nebo větší náhodu. Když už nic jinýho, mohli si tvůrci odpustit trapnou zápletku s Mojžíšovym románkem, tomu jsem fakt nevěřil. Chválim snahu o akci a chápu, že skromný český rozpočty nedovolujou se v tomhle směru moc rozšoupnout. I tak si ale myslim, že těch pár akčních scén se i "s tim málem" dalo nakroutit líp. A hudba mohla být taky zajímavější. Velká škoda, že se nepodařilo pořádně využít zajímavý zápletky a že je druhá část překombinovaná až těžko uvěřitelná. Třetí slabá hvězda za odvahu pustit se v rámci TV filmu do thrilleru, filmařinu (s výjimkou akce) a herecký výkony. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Původní filmovou tvorbu České televize se snažím pečlivě sledovat, protože mě její snímky málokdy zklamou. Tohle je případ i "Stockholmského syndromu". První díl byl skvěle rozehraný, tvůrci měli čuch na vynikající herce (zejména celá partička obchodníků s bílým masem byla "nádherně" odporná), filmu nechybělo prakticky nic. Druhá část už si bohužel neudržela stejnou kvalitu, v dějové lince se čím dál častěji hrálo na náhodu, přibyl naprosto zbytečný milostný trojúhelník a finále se seběhlo až příliš rychle. Kdyby se oba díly sestříhaly do dvouhodinového snímku, vůbec bych se nebála poslat ho i do kin. Přes výhrady velmi dobrá práce. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Povedené, zvlášť na české televizní poměry a velmi chytlavé. Druhá polovina už sice pomalu začala ztrácet dech ale nakonec to stálo za zhlédnutí. Nad pár situacemi jsem se sice pozastavila, nevypadali příliš věrohodně a očividně měli především spíše zapůsobit na člověka jako na diváka ale jinak solidní podívaná s kvalitními hereckými výkony - Švehlík, Mauréry, Finger, Vondráček a výborná Maximová. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Až na pár drobných chyb technického rázu je první díl ukázkou velice kvalitní televizní tvorby. Herecké výkony si drží vysoký standard i v druhém dílu. Ten ale bohužel na několika místech šlape vodu, když si scenárista nevěděl příliš rady, co dál. Poměrně velkà část druhého dílu se odehrává v noci, osvětlovač však evidentně stávkoval, takže se nám insenace z televizní mění na rozhlasovou. Musím pochválit budování atmosféry, napínavé scény jsou skutečně napínavé, hlavní záporák je úžasně hnusný a vedlejší záporáci jsou adekvátně děsiví. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Viktor Mojžíš (David Švehlík) se „narodil“ 29. 10. 1972. Jeho představitel ve stejném roce, ale o půl roku dříve –  6. 4. 1972. (klukluka)
  • Natáčelo se v Ostravě a Amsterdamu. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)
  • Herečka Elizaveta Maximová (Klára) konzultovala postavu s psycholožkou pracující nejen s oběťmi, ale i pachateli únosu. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama