Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové hraní si na severské kriminálky včetně těch postav s nějakým traumatem. Zbytečně rozděleno na dva díly, mohl to být jeden film, spousta zbytečných linií a scén mohla být bez problémů škrtnuta a ději by to spíš pomohlo. Nemám rád v příbězích přílišné náhody, a tady jich pár bylo a dost divných (už jen ta, že vyšetřuje, co se stalo holce, jejíhož otce přitom před časem postřelil - přijde mi to na sílu, nepravděpodobné. A protože potřebujeme postavu Švehlíka přihrát zpět jeho ženě, najednou uděláme z druhého manžela násilníka, aby se jako neřeklo, jo?), a konec mne hodně zklamal, protože se nic nevysvětlilo (vlastně ani nevíme, proč ho ta holka nakonec střelila? Je z toho venku, nebo ne? A co matka dcery, proč vlastně šla do té nemocnice? A celý ten gang se podaří rozbít, nebo ne? Nic. Diváku, domysli si sám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KLÁRA JE DŮLEŽITÝ SVĚDEK…“ /// Parádní úvod! Rychlý a jasný uvedení do problému a skvělej Švehlík (super role!). Film na závažný společenský téma… prostě ze života. Holky co chtěj prachy, fetky co chtěj akorát zhebnout a starostlivý (zoufalý) rodiče – co nechtěj, aby jejich (jediný) dítě zheblo. Samo, když šel po obchodu s bílým masem Bryan Mills, bylo to jiný kafe. Tady to má ale taky svoje kouzlo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dcera si jede vydělávat do zahraničního klubu. 2.) Zjistí, že spojení blonďák, cigán a Albánec smrdí průserem. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Po tragicky ochotnickem uvodu se kupodivu dalsi desitky minut ubiraji ve velmi snesitelne rovine kvality a nasince az prijemne prekvapi. Pitoreskni, karikaturisticti pasaci, slapky a mafiani prestanou zoufale prehravat jak v Kamenaku a vse je kupodivu na solidni urovni. V druhem dile je samotna linka vysetrovani hodne upozadnena az zmizela a spise se resi vztahy, vyplivajici z okolnosti. Finale je natolik prekotne, ze mam pocit, jakoby nebyly penize na treti dil, kde by se dalo dustojneji uzavrit souvislosti, ktere vysumi komplet do ztracena. Ale suma sumarum, az na odtrasujicne rozpacite prvni minuty, kdy jsem mel chut vypnout, a prilis kvapny konec, palec nahoru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tenhle tv film je pro mne unikát, protože ač dílo ČT tak uniklo na net před premiérou. Švehlík jako exmukl a teď očko pátrá po holkách, které zmizely do Nizozemí jako nucené prostitutky. První polovina je pětihvězdičkové drama, který zválcuje všechny tv počiny roku 2019 . syrové, realistické, tíživé ( holky který si tím projdou skončí jako nepoužitelné trosky ) jenže pak se z toho stane div ne kovbojka a závěr je šílený, kdy se za pět minut odvypráví něco, co mělo být třetím dílem s hodinovou stopáží. Film nakonec sráží nepravděpodobnost způsobu lákání dívek z lepších rodin do zahraničí na práci modelky ( to možná fungovalo v devadesátkách) a pak vykreslení pasáci , kteří disponují mocí a vlivem na policii spíš jako byznyspolitikové.a lobisti. Překvapivě se film vyhýbá nějakým brutalitám nebo nahotě ( krom herečky K.Jedličkové a pornoherečky Blanche B.) ale vše utáhne atmosférou, kamerou a hereckými výkony, které jsou 100% a brilantní Fraňka a Mauréry. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Již od časů Hitchcocka jsou pro thriller v zásadě nejpodstatnější dvě věci. Za prvé je to skvělý padouch. Moderní otrokářství je jedna z nejohavnějších věcí, jaké si dovedu představit. Ve filmu žádná ze záporných postav výrazně nevyčnívá, což je třeba ocenit. V podstatě jsou to obyčejní, bezcitní lidé, které klidně můžeme potkat na ulici. Za druhé je důležité obsazení ženských postav. Zuzana Mauréry je prostě nádherná. Vzpomenu na scénu ve výtahu a naskočí mi husí kůže. A co předvádí Elizaveta, zdráhal bych se nazvat herectvím. Ona se ve filmu prostě zjevuje, a já jen zalapám po dechu a zírám s otevřenou pusou. Je to až bolestně silné. Po druhém díle: tento film je založený na psychologii postav. Jejich vývoj a vzájemné vztahy je radost sledovat. Pokud jde o samotný příběh, už to není taková sláva, takže motivace postav je jasná, ale jejich chování (nebo naopak pasivita) je někdy dost zarážející. Přesto si syndrom rád někdy připomenu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • O obsazování do seriálu režisér Dan Svátek uvedl: „S hereckým obsazením Syndromu jsem hodně spokojený. Někde jsem sázel na jistotu, jako například u Davida Švehlíka, Ivana Fraňka či Martina Fingera, se kterými jsem už pracoval, někde jsem si nechal poradit a dal na zkušenosti a cit kreativní producentky Katky Ondřejkové. O to víc jsem byl mile překvapen, jak si na place a hlavně ve výsledném obraze herci vzájemně sedli a byli jeden pro druhého výzvou. U některých herců to byl trochu risk, protože nemají tolik zkušeností, ale pak nezbývá, než se spolehnout na nějakou intuici. A jsem rád, že to klaplo.“ (SONY_)

Reklama

Reklama