Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět...vše podstatné jest k nahlédnutí pomocí PKD SW žbleptů k dílům samotným. P.s. zatím nevím, zda mi bude moc chyběti dítě-Yoda, ale určitě to už nebude bez něj stejné. Když ale slezu na zem, tak to při dalších kulervoucích propojeních se SW universem, nebude zase takový problém.;-) Třeba příjde Ewok nebo Leia... Jub! Jub! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

U Mandaloriana se mi líbila už první série, i když jsem z ní asi nebyl tolik odvařený jako většina fanoušků Star Wars. Ale sakra, ta druhá už je totální nátěr i pro mě =D První dva díly považuji spíš za takový lehký rozjezd, po kterém se ale odstartuje série událostí, během kterých mé srdce jednoduše plesalo radostí. Přítomnost postav z filmů nebo jiných seriálů vůbec nepovažuji za fan service, ale za velmi povedené rozvětvování děje do sfér, které jsem po první sérii upřímně moc nečekal. A co víc, opravdu jsem při sledování této série cítil takové to "kouzlo", které ze Star Wars v posledních letech spíš vymizelo (a to mám mimo epizody IX novou trilogii vlastně celkem rád). Takže i když jsem po ohlášení asi sta nových seriálů z tohoto světa spíš vyděšený, po zhlédnutí tohoto skvostu si říkám, že je přece jenom určitá naděje, že by to Disney mohl nějak ukočírovat. Především pokud u toho budou Fevrau s Filonim. Samozřejmě jsem ale zvědavý, jak si s touto tématikou pokud možno svobodně a bez diktátu až příliš málo riskujícího Disneyho a hlasitých rozmazlených fandů, kteří si za posledních pár let navykli hlasitě nadávat pokaždé, když nějaký Star Wars film nebo seriál nedopadl úplně přesně podle jejich představ, jiní tvůrci. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria pokračuje v zabehnutých šľapajach a každá epizóda funguje nezávislé od seba ako jedna samostatná misia. Prvé štyri časti na rovnakej úrovni, no keď sa prehupneme do druhej polovice ide to stále k lepšiemu až do finále po ktoróm je jasné že išlo o udalosť roka a najlepšie Star Wars od Rogue One. Veľa známych postáv, na seriál výnimočné dobré efekty, výprava a pomaly sa z Mandaloriana stáva jeden z mojích obľúbených projektov. 9/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že "2. séria The Mandalorian" prinieslo niekoľko fantastických momentov, a niekoľko veľmi dobrých momentov. Nenašiel by som v tejto sérii epizódu, ktorá by ma nebavila, nenašiel by som tu jeden jediný diel, ktorý by som chcel vynechať. No napriek tomu by som povedal, že prvá časť dokopy so zvyškom seriálu moc nemá. Jediné čo je v nej podstatné je, že Mando získa na konci brnenie Boba Fetta. Takže toľko k prínosu pre zvyšok seriálu. Na druhú stranu vidieť ten boj na Tatooine je tak super, že si ma to získalo už tam. No súčasne sa ukazovalo, že prvých 5 dielov viac-menej sledovalo rovnakú formulku. Mando potrebuje niečo získať. Najčastejšie informáciu. Niekto mu ju sľúbi dať, ale je potrebné, aby najprv spravil niečo on pre toho, od koho to potrebuje. A tak to ide prvých 5 epizód. Všetko sa ale podľa mňa zmení v šiestej epizóde, kde dostane seriál konečne trošku už finality a veci sa posunú vysoko dopredu. Pravdou je, že posledné 3 epizódy sú pre mňa absolútnym highlightom seriálu a absolútne perfektné. Tam som nemal dokopy skoro žiadnej výčitky. Možno sme na konci poslednej epizódy zabudli na ten temný meč, ale to je asi tak maximum. Vo všetkom ostatnom som maximálne spokojný. Efekty super, návrat do sveta Star Wars fenomenálny. Stretnutie sa so známymi postavami je pre mňa absolútnou lahôdkou. Čim viac som to sledoval, tým viac som si uvedomoval, že toto je to, čo mi vo filmoch Star Wars chýbalo najviac. Nepotreboval som vidieť to, čo som už v minulosti videl. Chýbalo mi vidieť viac zo sveta, ktorý sme už poznali. A tento seriál to po druhýkrát zvládol excelentne. Ak milujete Star Wars rovnako ako ja, tak nevidím dôvod na to, aby ste si toto nepozreli tiež. Hodnotenie: A ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Tuskeni v tejto epizóde jazdia v jednej rade, zanechávajúc tak len jednu stopu, aby zatajili svoj počet. Presne túto vec o nich povedal Obi-wan v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). (ČSFD)
  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama