Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Videl som zhruba polovicu Lynchových celovečerných filmov, nestrhol ma (ani neurazil) ani jeden, ale Wild at Heart bol suverénne najhorší. Nicholas Cage je maniakálny, Laura Dern neskutočne živočíšna a mal som chuť si pozrieť nejaký vážne sa berúcu road movie o hlúpej naivke a bad boy, ale táto prepálená podivnosť šla totálne mimo mňa. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Lynch tak trochu inak. Priznám sa, nevedel som čo od snímku očakávať, keďže tohto majstra filmového remesla poznám z úplne iného uhla a typovo iného zamerania, ale som milo prekvapený. Jemu ide vo filmovej branži skrátka všetko a s čímkoľvek príde, tak to zhltnem aj s navijakom. Máme tu milú, sympatickú road movie s pútavým príbehom (miestami tak trochu bláznivý úlet) a formou niečo medzi O. Stoneom a Q. Tarantinom. Jeden z najlepších výkonov N. Cagea, môžem len doporučiť. 85/100 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další zvláštní David Lynch, který mi nesedl tak jak bych si sám představoval. Nicolase Cage miluju i v tomto snímku a je jen škoda, že se k němu moc herců nepřidalo. William Dafoe je dábelsky nechutný, ale Laura Dern je zvláštní. Něco tomu filmu chybí. Kus Lynche? Možná, ale rozhodně nějaký silný moment, který by ho učinil nesmrtelným stejně jako jiné Lynchovi filmy. Ani kdybych chtěl nedokážu dát čistých 5*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Don´t turn away from love, Sailor.“ Jeden z těch relativně snadných Lynchů, který mě však žádným aspektem neposadil na hýždě. V jeho Interstate 60 pro starší osmnácti let vidím krom reklamy na tabákový průmysl jen opatrné pilování formy na Lost Highway a Mulholland Dr., nicméně Wild at Heart si může přičíst jedno významné plus za to, že mi poprvé umožnila vidět Cage sloužícího oddaně své roli. Stejně tak potěšili Harry Dean Stanton a Dafoe, jehož chlípník Bobby Peru musel v minulosti opakovaně znásilnit Zubní vílu. Jedna hvězda navíc za ten romantický konec jak z husího brku ocelové Daniely. „Love me tender, love me sweet, never let me go / you have made my life complete, and I love you so..“ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

„Pravdivě ujetá romance v režii Davida Lynche s jednou opravdu povedeně ustřelenou hlavou a četnými odkazy na Čaroděje ze země Oz. S ubíhajícími lety zjišťuji, že Lynchovy filmy s každým dalším zhlédnutím zrají jako víno a Zběsilost v srdci doceňuji stále víc a víc.“ - To jsem zde k filmu napsal přesně před deseti lety a dnes po několika dalších zhlédnutích včetně projekce na velkém plátně jenom dodávám, že to je zkrátka jedinečný počin ať už ve filmografii Davida Lynche, tak ve světové kinematografii obecně. [KVIFF 2022] ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Stuart Klawans, filmový kritik z The Nation, nazval Zběsilost v srdci "stejně idiotským a bezcitným tyátrem, jako je Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)". (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama