Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Diskuze

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

topi80

Obávám se, že ani to by tomuto projektu moc nepomohlo. A vzhledem k tomu, že hudbu složili bratři Orm : Jarouš si místo všeho měl asi radši pustit a nacítit : Můj čas, může říct : "Já už .... neplatím." :D 

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Brtniik

Nějak ses odmlčel.. Doufám, že ti po shlédnutí nejeblo. Poznámka k Vondráčkové: ty buď hulíš, nebo si pícháš něco hooodně výživnýho.. Lucka, že vypadá čím dál LÍP??? Jako, že je furt tlustší? Jako, že hraje líp a líp (např. v The perfect Kiss)?? S upad, ne? Pamatuj si zlatý pravidlo: herec, je je jen tak dobrej jako věci, ve kterých hraje. To je zlatý pravidlo, který, samozřejmě, neplatilo za komunistů, kdy prostě museli hrát všechno - Menšík, Brabec, Kopecký. Dnes to platí beze zbytku. A pokud vynikající herec dnes vezme evidentní sračku, je to nikoliv proto, že "bez hraní nemůže být", ale prostě proto, že nemá prachy. Jistě by se dalo polemizovat, proč je nemá, když je tak dobrej. Odpověď bývá poměrně jednoduchá, i když smutná. Už o něj není zájem. Herec se s tím jednak nechce smířit, a taky chce jet na dovolenou, ideálně co nejdál, aby Blesk měl o čem psát.. Ono pořádný PR taky může pomoci sdělit světu "ještě jsem tady, ještě nekoukám na mrkev zespodu". Takovej herec pak bere horší a horší "role" a nakonec se stane, že hraje vedle kolegů třetí třídy.. Napadá mě Janžurka. Ano bývalá špičková herečka a já si nikdy nenechám ujít starej film - Zítra to roztočíme..., Hodíme se k sobě.. a spoustu dalších. Ale dnes už zvládne hrát jen starý babky v psychologických filmech, nebo mírně retardované královny v pohádkách. Nedej bože, aby měla hrát v komedii - což, bohužel, občas udělá. V takovém případě se její hraní omezí na pitvoření se, výkřiky, ideálně s trapně přeskakujícím hlasem. Toť vše, víc toho už, bohužel, není. Ani stín starých komedií, kde, pro mne, jasně vedou 4 vraždy stačí, drahoušku. Dobrej herec by měl vědět, kdy je na vrcholu a že teď už to bude jen a jen horší. Každej dobrej herec má v sobě kritika. Sám je schopen při natáčení říct "promiň, rejžo, teď mi to nevyšlo, počkej, hodím ti to jinak..." Prostě cítí, že není pravdivej, že přehrává, nebo se fláká. A tito herci to prostě cítí i když je finance nutí hrát něco, co je největší traparna. Oni to ví, jenže prostě špatně napsaná sračka, se špatnými dialogy, s idiotskou zápletkou s přehrávajícími kolegy, to se prostě dobře hrát nedá. A pokud je to ještě režisér, neschopný potlačit svoje ego, který trvá na svým,...... Co chceš dělat? Ale neva, budou prachy... Na závěr vzpomeňme na Byli jednou dva písaři... Tam vidíš všechno, co jsem do teď popsal.. Přitom se to točilo skoro bez scénáře, režisér Roháč nechal Horníčkovi se Sovákem volnou ruku. A tito dva vynikající herci, v podstatě, všechno odimprovizovali na dané téma. Kamera přitom bere většinu scének na jeden záběr, minimum střihů. Tomu říkám umění. Jenže tak se už dnes netočí.. Bohužel.

Uživatel pjotri smazal svůj příspěvek.

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

honajz

Určitě.. Lahodí to každýmu, kdo slintá, při žehlení, nad Pojišťovnou štěstí, Ordinací v růžové zahradě, Rosamund Pilcher a dalšími sračkami. Přesně tyto typy jsou cílovou skupinou.. Já, osobně, jsem v životě neviděl ani jeden díl výše vyjmenovaných veledíl, bohužel jsem nebyl ušetřen ukázek v reklamních blocích. Ale i toto stačilo, abych měl jasno. A Hanzlík? No comment. Když vidím, jak se herec musí ponížit, být slizkej, přeslazenej, prostě hnusnej, s volnou košilí, aby zakryl pupek, jsem rád, že nejsem herec. Ale, že si Hanzlík takovouto sračku nejen zahraje, ale i sám napíše, to mi hlava nebere.. Za mne jediný vysvětlení: došly prachy, nutno dát dohromady víc podobných zoufalců - viz Adamec, kterej snad ani už nestojí za komentář - natočit cokoliv a pak se modlit, aby to někdo koupil a odvysílal.. Na závěr, nezbývá, než se divit, na co mají dnešní televize prachy.. 

topi80

topi80 (hodnocení, recenze)

Igy007

Zřejmě bylo v plánu natočit to o pár let dřív, to by se na ten džíp dokázal vyšvihávat mrštněji. 

na příspěvěk reagoval Igy007

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

Hanzlík coby "Elegantní šarmantní gentleman" ... kdyby si na tělo napsal roli životem ošlehaného bezďáka, tak neřeknu ani slovo proti. Ale jak vidno zesenilnět a uzrát není to samé.

na příspěvěk reagoval topi80

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

pjotri

Díky za ten příspěvek. Cítil jsem to hodně podobně, ale nebyl si jistý, jestli to tam vidím jenom já. Nehledě na to, že tady jejího manžela představili jako neschopného chlapa, ale myslím, že spousta chlapů dnes si jídlo nejen umí ohřát, ale i uvařit. Obávám se však, že tento film lahodí spoustě žen, které jsou schopny sny o romantice nadřadit tomu "svému jistému" a podřezat si pod sebou větev, na které sedí.

na příspěvěk reagoval pjotri

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Jediná, "pravdivá" část filmu, byl úplný závěr, kdy se Artur vybarvil. Machrování s cizím koněm, cizím zámkem a cizím autem staví jeho "poetické" cinty do úplně jiného světla. Alena konečně naznala, že sice doma už moc citů nezažívá, ale má "svý jistý". Ano, stereotyp, ale jinak spokojenej život. Docela se děsím, jak by dopadla, kdyby se nechala oslnit hochštaplerem a jeho "romantickými" bláboly. Myslím, že, pokud by v tom pokračovala a hodila svůj dosavadní život a hlavu, zažila by tvrdou realitu, až by se "zámeckým pánem" a jeho majetkem ve sportovním pytli, musela, stopem, o dům dál. Až pak by zjistila, že jí zbyly jen ty jeho kecy.. Že jí bylo líp s chlapem, se kterým měla rodinu a kterej pro ni a rodinu stavěl rodinu, živil je. Takže aspon to poučení, jinak zapomenutelná hrůza.

na příspěvěk reagoval honajz

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Mimochodem, Antalové je, ted, 48 a Vondráčkové 40. Skvělá idiocie, když mezi "matkou" a "dcerou" je 8 let. Aby to bylo věrohodný, muselo by být hlavní představitelce od 60 výš (např. Tomicová) a bylo by po "romantice". A Antalová s tím kobylím ksichtem? Mimo všechny kategorie.

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Píšu to  průběžně, jak to dílo pluje po obrazovce. Scény, a hlavně ty kecy a rádoby vtipný bláboly na pouti.... Šílený! Zajímalo by mě, co při psaní toho paskvilu, Hanzlík chlastal a hulil. Podobnej vejškrab, jako Lahvovo Odcházení. A opět totálně nezvládnutej zvuk - Goták řve furt dokola "káááávůůů sííí osladííííím..." (to musela být šichta, to takhle sestříhat..)" Zámeckej blbeček každýho natahuje, co tam jako že bude, každej den stejnou košili. Kdo se mu stará o koně? Kde se holí, koupe? Kde a co jí? To jsou přece nepodstatný věci. Hlavně, že má umytý okna. A ostatní, za jiných okolností , výborní herci? Bez invence, bez vtipu... prostě ve stylu "...ááále có, hodí to prachy a zaplatí nám to dovolenou.."

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelná kravina, uhozeně trapná košile "ležérně" zakrývající pupek, přiblblý dialogy. Hanzlík mluví naprosto nepřirozeně, šroubovaně, už na to nemá. Vůbec netuším, PROČ tomu dělá Prima partnera. Hudba přehnaně hlasitá, Antalové i Hanzlíkovi není místy rozumět. Všs alá Rosamund Pilcher. Námět extrémně slabej, ztráta času. Odpad a s klidným svědomím rýýýchle zapomenout.

doktorka

doktorka (hodnocení, recenze)

Tož jsem se v neděli odhodlala a večer si to na Primě pustila. V tomto filmu je špatně úplně všechno. Hanzlík si při psaní dialogů musel představovat sebe sama v 25 letech, jak mladé Kolářové promlouvá při západu Slunce do duše a z povzdálí slyší učícího se Boba žloutenku :D Bohužel, toto není sequel ani spin-off, podobnost v názvu je jen účelná kvůli marketingu a nalákání diváků. 

topi80

topi80 (hodnocení, recenze)

Včera jsem viděl upoutávku, za pár dnů se dočkáme této české Ingy Lindström v televizi :-)

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Já si teda myslím, že průser je už v tom scénáři (podivně se chovající postavy, podivný dějový linky). Další průser je v obsazení často dost nesympatickejma hercema, často mizernejma ve svý profesi. Ti lepší pak mají podivuhodně jenom nějakej štěk (nevyužitá Chýlková kterou jsem v tý přehrávající hysterce dlouho nemohl poznat, Lichý...). No a "pohádkovej" normalizační rutinér Adamec to dorazil. Přesně vo jednu hvězdu lepší než Troškovy sračky, ale víc ani ťuk.

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Macropodus

Taky si myslím, že výsledek není to, co původně Hanzlík chtěl. Tady je vidět, jak rutinní režisér dokáže látku potopit, jak chybějící dramaturg nemá šanci trochu scénář prohloubit. Mít to v ruce třeba ten Jirka Strach, mohlo z toho námětu vzniknout minimálně něco mírně nadprůměrného.

Macropodus

Macropodus (hodnocení, recenze)

honajz

Tak jsem to videl a vinou traileru jsem cekal tezkou troskovinu a ono to tak spatny neni, Trailery evokuji maximum k tomu, aby to vyvolalo dojem spatneho filmu, prakticky filmu skodi. Sceny v nich jsou strizene tak, ze to vypada hur, nez to v kompletnim filmu je. Presne jako troskovy filmy o kratkych primitivnich dialozich se zabery na efekt bez dalsi spojitosti s dejem, Presne tak spatne trailer pusobi.  Film neni zadna slava, jsou tam trapnosti, hlavne ta hloupost spojit groteskni babovreskoviny s drbnami a zaroven se snazit o hloubku a charaker postav. Oboji si neladi. Asi jsou nazoru, ze bez tech troskovin dnes podobny film nemuze komercne uspet a to vysvetluje, proc tam takove lacinosti michaji.Je uplne jasny, ze to je ten duvod. Neverim, ze si to Hanzlik takhle predstavoval.

na příspěvěk reagoval honajz

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Macropodus

Jak říkám, Hanzlík podcenil přípravu. Evidentně si do plytkého scénáře nechtěl nechat mluvit, neměl pořádného dramaturga, a k režii si vybral sice starého známého, ale jinak televizního rutinéra a hlavně nijak kvalitního. Hudbu svěřil dalším starým známým. A ve výsledku je to vše znát. Kdyby dal scénář dejme tomu Jirkovi Strachovi, vypadal by ten film úplně jinak.

na příspěvěk reagoval Macropodus, Macropodus

Macropodus

Macropodus (hodnocení, recenze)

honajz

Predstav si, ze by misto tak lacine troskoviny natocil kvalitni romantiku ve stylu Madisonskych mostu. Herci by meli plnohodnotne role, odpadly by zbytecne postavy delajici z filmu grotesku a Hanzlik by mel roli uctyhodnou jeho kvalite. Proste poradny film brany vazne, misto techto lacinych grotesek v troskovym stylu. To je takovy problem natocit  kvvalitni romantiku?

Macropodus

Macropodus (hodnocení, recenze)

honajz

Jestli Hanzlik chtel film kvalitou Leta s kovbojem, tak ho ten vysledek nemuze tesit, protoze jako vyborny herec musi videt ten upadek jakym se dnes ty komedie tady toci. Jen v ukazce je blok scen,  kde je hned videt lacine prehravani hercu, kteri maji hlaskovat a ksichtit se na efekt.Spatne hrani, spatna rezie,kdo od toho ceka povrchnnost typu troskovych  filmu, nebo styl filmariny treba ve stylu Jak se kroti krokodyli apod modernich komedii, asi bude spokojeny. S Hanzlikem ale asi mnozi cekali kvalitni film se vsim vsudy. Toto moderni toceni komedii neni pro takove elitni stare herce, ale pro herce vdecne za kazdy stek do kamery. 

na příspěvěk reagoval honajz

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Macropodus

Tak ono je z toho filmu poznat, jak to Hanzlík původně zamýšlel - jako spíše takové letní pohlazení s trochou záhad, svobodomyslnosti a lidské slušnosti, kdy se muž může také chovat dvorně. Ale vyšla mu z toho spíš parodie, zvlášť když on sám nedokáže toho svodomyslného a dvorného muže zahrát s nějakým charismatem. Nedokáže to dát herecky, ani fyzickým vzezřením. A scénář potřeboval dramaturga jako sůl, aby rozehrál nějakou zápletku a podzápletku, protože film je nakonec vlastně o ničem a odnikud nikam nedojde.

na příspěvěk reagoval Macropodus, Macropodus

Macropodus

Macropodus (hodnocení, recenze)

honajz

To taky, třeba v ukázce ty ženský, jak jdou po cestě a ta jedna říká "do smrti na ten pohled nezapomenu". To je troškovina jak poleno. Nebo ta mladá dáma "šlechetný mládenče, děkujeme za doprovod". To jsou všechno scény na efekt s laciným přehráváním, to se nedá brat vážně.. Opravdu to plyne hned z prvních momentů traileru. 

na příspěvěk reagoval honajz

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Macropodus

Opravdu je v Létu s gentlemanem žel hodně styčných bodů s Troškovými vesnickými komediemi - od drben na zastávce, kde má odposlech drbna, co nemůže na nohy, po kýčovité (a ne moc podařené, to Troška má lepšího kameramana) záběry rybníků, polí a lesů.

na příspěvěk reagoval Macropodus

Macropodus

Macropodus (hodnocení, recenze)

Videl jsem jen ukazku, kde me hned pres oci slehla dama ovivajici se vejirkem. To mi hned dodalo pocit, ze to bude ve stylu troskovych komedii, proste humorne sceny na efekt, ale asi ne nic inteligentniho ve stylu stare ceske komedie minuleho stoleti. K tomu herecke obsazeni, to zas evokuje nejake moderni ceske novacke serialy. Hanzlik se v rozhovoru zminuje o tom, ze odmita plno hloupych roli aby si nezkazil svoji letitou kvalitni reputaci a miluje stare ceske inteligentni komedie napr od Vorlicka aj.. O to vic me zarazil dojem z traileru tohoto filmu. Pusobi to presne tak moderne, jak to starym kvalitnim ceskym komedim odporuje. Rozhovor https://www.kinobox.cz/clanek/15713-kinopremiery-leto-s-gentlemanem-rozhovor

na příspěvěk reagoval honajz

Uživatel Macropodus smazal svůj příspěvek.

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

dvě hvězdy za písňičku Láska se nám může stát-Noid Bárta a Lounová a druhou za herecké výkony doplněné hláškami od herců Hanzlíka,Soukupa,Huttnerové a sem tam i od pana Bareše.Jinak ten film rozhodně neudělá díru do světa......Příběh prakticky o ničem

Brtniik

Brtniik (hodnocení, recenze)

Myslím, že to bude docela hezké, na letňák špica. J. Hanzlík se nám přehrál z okouzlujících kluků do staršího pána, do kterého ještě pořád stojí se zamilovat – mlaďoši nepochopí. Doufám, že ve scénáriu zúročil léta co hercoval. Lucce to sluší stále víc - Plekouš, až ho „nové koště“ finančně vykrví, může mlátit hlavou o zeď a přeji mu to... Chýlkajda bude asi o5 za potvoru – jede jí to.
Docela se těším.

na příspěvěk reagoval pjotri, pjotri

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

Když dá někdo do traileru tak příšerně zastaralou hlášku "Mám hlad, že bych se o něj mohl opřít", tak ví, že má problém. Teda on nejspíš ne, ale všichni ostatní jo.

dainio

dainio (hodnocení, recenze)

Obsazení je snad celé z novácké Pojišťovny štěstí. Hanzlíka mám rád, a fandím mu jako scénaristovi, ale nemůžu se zbavit dojmu, že trailer působí až moc impotentně a spíše ve mě evokuje filmy od Rosamunde Pilcher. Rád bych se pletl. 

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

To bude taková kravina, že to dostane 10 lvů.A L.Vondráčková si do premiéry udělá tolik ostudy, že jsem zvědavej, kdo na ni půjde do kina.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tohle bude strašná blbost. Hanzlík všude rozhlašuje, jak stojí českej film za hovno a sám pak natočí něco, co nebude zajímat ani lidi, a kritici to sundaj raz dva.

Očekávám Product placement na každém kroku.

Prubner

Prubner (hodnocení, recenze)

A k tomu ještě Iva Hüttnerová, Miriam Kantorková, Denisa Pfauserová.... Na to, že je to romantická komedie, je tam nějak moc postav, asi 60. Začínám mít neblahé tušení, že Hanzlíkův scenáristický debut bude průšvih. Ale to u českých filmů očekávám už tak nějak standardně.

SimcaJB

SimcaJB (hodnocení, recenze)

 V menších rolích se objeví celá plejáda českých hereckých jmen jako Tereza Kostková, Petra Jungmanová, Yvetta Blanarovičová, Dana Batulková,  Pavel Soukup, Arnošt Goldflam, Zdeněk Dušek, Zdeněk Žák, Ivana Chýlková, Miroslav Etzler, Jan Čenský, Jana Boušková či Jan Vlasák

Reklama

Reklama