Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (214)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jaromíra Hanzlíka mám hodně rád, takže na jeho scénaristický debut jsem byl zvědav a na jeho herecký výskyt na plátně jsem se těšil. No a dopadlo to půl na půl. Začnu tím horším ať to mám zkrku, protože mě to nikdy není příjemný. Byl to opravdu scénaristicky debut a některé věci neměli hlavu ani patu. Vůbec jsem nepochopil jaký vztah měl Hanzlík směrem k dělníkům, celá scéna s Etzlerem byla pro mě jedno velký WTF. Celý to od začátku bylo hrozně na náhodu, postavy mě přišly moc šablonovitý až nevěrohodný. Bylo tam nutný začlenit dceru Luci Vondráčkovou ? Měla jít pryč, nic to příběhu nedávalo a hlavně to ubíralo na atmosféře. Čímž se dostávám k tomu hezkýmu, film působí pozitivně a když jsou Anna a Artur spolu, rozumíš jim proč, chápeš je, přeješ jim, Krásný exteriéry steřdních čech dávaj filmu touhu pro výletě, po létě, po pivu, po tom cítit se šťastně což bych přál hlavně českým filmovým kritikům. Já to nechám za tři hvězdy, můj tip, že střední a starší gerenace tento film ocení ještě lépe než já a u kritiků je to jasný předem. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tento film není volné pokračování seriálu " Pojištovna štěstí ", i když to podle obsazení a scénáře vypadá. Jiří Adamec by už neměl nikdy režírovat filmy a Jaromír Hanzlík psát scénáře. Během sledování filmu jsem si říkal: Je to opravdu od režiséra , který kdysi natočil " Sanitku a Dlouhou míli" a hraje v tom náš skvělý herec, který má za sebou takové filmy jako " Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Postřižiny nebo Slavnosti sněženek "? PS: Alena Antalová už také nepatří mezi nejkrásnější herečky. Bohužel. ()

Reklama

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Sázet na ohrané téma o nespokojené manželce a náhodném svůdci se tvůrcům moc nevyplatilo, jelikož Léto s gentlemanem nepůsobí vůbec vtipně, chybí mu jakékoliv emoce, tím pádem film nedokáže vůbec ničím zaujmout, nehledě na otřesné herecké výkony a mimořádně trapné dialogy. Příběh je takový nijaký, chvílemi dost nudný, chyběla mi mnohem větší nápaditost či lepší pointa. V podstatě jsem celý film protrpěl, příjemná letní atmosféra na mě nikterak nezapůsobila, i když nepopírám, že starší generaci se tento trapný pokus o romantickou komedii může líbit. Já v tom však vidím pouze další počin svědčící o totálním úpadku české kinematografie. 0/10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem cílová skupina téhle limonády ve stylu Rosumunde Pilcher... Odhaduji, že by jí měly být rozvedené padesátky a výš, snící o princi ze zámku poté co vykopli své manžely a žijí sic ve vytoužené nezávislosti, ve které ale trpí samo sebou samotou. Některým to tak i vyhovuje. Ale je to jen odhad... Jelikož vždy dám až na své hodnocení (někdy díky tomu po právu dostanu pecku jak od flaku) nedbal jsem zdejších rad, varování a na sténání umírajících diváků co to dokoukali... Nu mám co jsem chtěl. Je to opravdové zvěrstvo. Jaromíra Hanzlíka jsem měl vždy velice rád, dokonce jsem jej zbožňoval dávno předtím, než jsem jej jako dospělejší poznal coby herce. Měl jsem kdysi krásnou LP desku s příhodami kocoura Vavřince a Hanzlík byl nejenom vypravěčem, ale i tím Vavřincem. Ale co tady předváděl...Co mu proboha dali aby do toho šel? To mu něco píchli nebo strčili pod jazyk ? Takhle slizkou a málo uvěřitelnou roli štvance pohlavních žláz jsem už dlouho neviděl. To 100x větší sexappel má Marek Vašut v reklamě na LIDL když s majitelkou jablečných sadů ochutnává ovoce a to ta majitelka na rozdíl od Antalové ani nebyla herečka... Občas jsem si promnul oči, zda nesleduji další díl Kameňáku... Baby na návsi, Lucka, koukal jsem zda někde neběhá Langoš č.2, Vydra, Paulová a Pepík Lauferů. Tohle ještě možná skončí žalobou od Trošky pane Adamec. takhle vykrást scénář, to se hned tak nevidí. Sama zápletka o vzplanutí ze stereotypu manželství je naprosto laciná a k Antalové vůbec neseděla. Už jí není tolik co v Pojišťovně štěstí a tak to bylo celé takové divné až gerontofilní... Navíc Bareš ještě mohl být rád, některým ženským se to v hlavě pomotá už ve čtyřicítce. Měl tedy ještě deset let relativního rodinného klidu než se něco dozvěděl. Ze začátku jsem mírně šílel i z toho válečného jeepu, ten ale nakonec dostal rozumné vysvětlení. Tohle bylo prostě příšerné a hvězdu dávám jen z úcty k panu Hanzlíkovi, kterému bych dát odpad asi nedokázal. Jo a ještě jedna hrůznost, soundtrack nějakého Orma. V romantických chvílích podkres romantickými písněmi, tady alespoň česky zpívanými... Brrr... Jediné plus byla kratičká účast pana Goldflama. Dám kus střepu ze zámecké okenní vitráže a pryč od toho ! * ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si prvotina z pera pana Hanzlíka nezaslouží. Nejde o žádný klenot nebo nadprůměr, ale formulace frází z úst postavy Artura sice vyznívají zastarale naivně, ale právě to mi v současné české tvorbě chybí. Vlastně v celosvětové. Když pomineme tolik propíraný fakt, že Antalová porodila Vondráčkovou, když jí bylo teprve 8 let, tak vidím na filmu dva mínusy. První je ten, že Alena Antalová mi nesedí k Jaromíru Hanzlíkovi, protože působí spíš jak otec a dcera. A druhé mínus, ale extrémní je - Jiří Adamec. Když režisér, který v životě natočil nějaký ten seriál, který si pamatujete přijde z televize k celovečerní tvorbě, stane se katastrofa. Překvapilo mě, že nemá ani tušení, že film určený pro distribuci v kinech, se natáčí zcela jinak, než ten televizní. Vlastně to působí, jako by film ani žádné vedení neměl. scény jsou natáčeny převážně statickou kamerou, která se ani nehne a když už se nějak otočí, tvoří to nejakčnější prvek snímání. Rozhodně nechci, aby to mělo šílenou kameru jak od Baye (není třeba se bát, vím, jaký je rozdíl mezi režisérem a kameramanem). Potíž je v tom, že herci nejsou zrežírovaní vůbec, spíše jen volně konstatují svůj text a kdyby se alespoň dělo v záběru něco neprvoplánového, odvedlo by to pozornost. Po této divné změti vět si musíte myslet, že jsem buď blb a nebo aspoň dost mimo. Ale vězte, že i s těmito dvěma mínusy je to průměrný film, který neuškodí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Jiří Menzel byl zvažován ne režisérský post, ale ze zdravotních důvodú z toho sešlo. (Duoscop)

Reklama

Reklama