Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 901)

tomik99 

všechny recenze uživatele

DC v posledních letech neví, co chce, a tak podle mě vypadá i tento film. Jered Leto rozhodně nebyl nejlepší Joker, ale byl to jiný Joker, který nedostal pořádně prostoru se ukázat. Nyní se dostáváme k originu postavu, která ho ani nemá mít. To ovšem není problém, film má sám o sobě snad hned několik začátků a já stále čekal, kdy se začne něco dít. Joaquin Phoenix je v roli úžasný, ale dle mého názoru se na postavu nehodí. Neměl jsem ve finále problém s Jokerem, ale s příběhem, který jsem dostal. Já to jako výlet do nitra jedné znetvořené postavy neviděl. Vždyť my ani nevíme, jak se tam ta postava dostala, byla šílená již od začátku filmu, což považuji za hlavní problém. Kdybych to měl přirovnat k nějakému filmu z poslední doby, tak asi k Venomovi. Nudil jsem se stejně. Vůbec nemám ponětí, co chtějí dalšího Warneři představit, ale tento šálek kávy asi nebude až tak pro mě. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Výbornej Phoenix, elektrizující atmosféra .... tečka. A příště se mám těšit na co? Dvouhodinový kousek, jak Bolek a Lolek pátrají ve Wroclawi po svém biologickém otci, aby ve finále zjistili šokující odhalení, že nejsou bratři? Takže se zeptám - "Čo vy si predstavujete pod takým slovom - absúrdný"? ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Phoenixova one man show, ale to sa niekomu hrá keď má stvárniť takéhoto psychotika. Špičková je ale aj technická stránka spolu s hudbou, takže noša filmových cien a nominácii na Oskara je úplne zaslúžená. S rozvernými marvelovkami sa táto temná sonda rozvratu osobnosti nedá porovnávať. Zarezonovala vo mne aj jeho silná antisystémová nálada, i keď bola podávaná značne zjednodušeným a polopatistickým spôsobom. Oceňujem tiež, že by to úplne rovnako fungovalo aj keby sa to volalo Clown a nemalo by to nič spoločné s Batmanom (i keď by to v takom prípade nepochybne zarobilo len zlomok toho čo teraz). Záver v televíznom štúdiu vyložene lahôdkový. 8+/10 ()

ICTS 

všechny recenze uživatele

Blockbuster z minulého roku předčil má veškerá očekávání. Pro mě jeden z nejsilnějších filmů s profesionálním hereckým výkonem Phoenixe, který ve mně vyvolal plno emocí. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Phoenix hraje jak o život, a vizuálně je to fakt umělecký zážitek, se všemi těmi blikajícími světly, neutěšenou architekturou a celkovou ponurostí. Bohužel pokud už před filmem víte, kdo je Joker, tušíte co přijde a děj vám připadá hrozně plochý, prázdný a postrádající jakékoliv napětí či zvrat. Dohromady s faktem, že v něm není JEDINÁ postava, do které byste se mohli vcítit a fandit ji, to znamená, že se prostě nudíte. Dvě hvězdy za zábavnost filmu a třetí bonusová za uměleckou hodnotu. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Joackimův herecký koncert, skvěle napsaný a uvěřitelný příběh o vzniku Batmanova úhlavního nepřítele. Asi nemám ani žádné výhrady, snad jen pro mě trošku nepřesvědčivému soundtracku (Zimmer by tomu slušel víc). Je to opravdu hodně dobré, a rád se do toho pustím někdy znovu. ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Bez pochyby zaslouženej oskar. Ale... film celkově na 85% nevidim. Jsem přesvědčenej že kdyby Heath Ledger stihnul svojí sólovku, byla by to daleko větší pecka. Protože na to jak měl o dost míň prostoru v Nolanově eposu, bavil mě daleko víc a toho oscara taky pak dostal. Bohužel posmrtně. Každopádně Jokera sem si vychutnal a před hereckým výkonem smekám.Ty tři hvězdy jsou hooodně hoodne silný. Why so serious?! ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nemám filmu co vytknout. Úchvatná atmosféra, úžasně vykreslené psychologické drama a velmi, VELMI přesvědčivý herecký výkon Joaquina Phoenixe (ten se v tom musel vyžívat). Vše perfektní. Přesto všechno ve mě zůstavá pocit nenaplněnosti, jako celek mi to prostě tak dokonalé nepřišlo. Pro fanoušky batmanů povinnost, pro ostatní příjemná změna od megalomanských marveláků. Bylo fajn vlastně fandit záporákovi, pochopit jeho motivy, sledovat jeho proměnu. 80% ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně zcela z jiného vesmíru, oproti jakékoliv hloupoučké pohádce od Marvelu  Vazby na komiks jsou tu jen lehká pomrknutí, stavící komiskové reálie do reálného světa. A to tak dobře, až jsem byl překvapen, jak je možné dospěle a uvěřitelně převyprávět některé čistě komiksové aspekty příběhu. Možná pokud čekáte další z řady nesmyslných pohádek na zabití večera, může přijít zklamání. Jinak si užijete hutnou, do sraček se stáčející spirálu jedné nešťastné existence v příliš velkém a krutém světě. ()

NerdmanJarda 

všechny recenze uživatele

Nojo, po rewatchu se můj názor vůbec nezměnil, naopak se upevnil a film mám ještě radši. Jak jinak film označit, než jako dokonalost. Herecké výkony, scénář, režie, kamera... vše tohle je perfektní. 10/10 - 5/5 , a vůbec nemám strach z muzikálové dvojky ()

Keramos 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem se mohou skutečně ztotožnit jen ti, kteří se někdy cítili osamělí --- Hudba, intenzita, provedení a příběh. Stížnosti na "extrémní násilí" prosím ignorujte, protože někteří lidé nechtějí přijmout, že to co je ve filmu ukázáno se nazývá krutá realita. Takhle REÁLNĚ vykreslený komiksový film jsme ještě neviděli… "Jsem padouch, ale ne proto, že jsem se jím rozhodl být, nýbrž proto, že mě za něj považuje společnost." ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Skvelý Joaquin Phoenix opäť predvádza svoje herecké majstrovstvo, tak dúfam, že konečne dostane toho Oscara, ktorého si za celú svoju kariéru zaslúži. Film má veľmi dobre temnú atmosféru, prerod Arthura na Jokera je spracovaný dobre, avšak v mojom prípade to nebol prípad, že som mu zo začiatku fandil alebo si myslel, že je dobrým človekom. Arthur bol Jokerom hádam vždy, ale vedel, čo je správne a chcel konať dobro v tom skazenom svete, a to prostredníctvom humoru. Bohužiaľ život k nemu nebol vôbec prívetivý, a tak sa v dôsledku rôznych okolností rozhodol, že keď chce svet zlo a kašlať na všetky hodnoty, tak budiž. Musím povedať, že Arthurovi som až tak nefandil, aj keď som oceňoval jeho snahu. Moje sympatie si získal až Joker, aj keď ako správy psychopat to všetko zobral až do moc radikálnych rúk. Joaquinov smiech bol úžasný, a zaujímavé bolo sledovať ho v rôznych životných situáciách, a to ako dôsledok psychickej poruchy. Taktiež potešilo pár narážok na svet Batmana ako aj samotný origin Brucea. Tento Joker to mal, a každý ďalši bude mať ťažké po skvelom Heath Ledgerovi, avšak Joaquinovi sa podarilo ukázať, že nie je iba jediný (Heathov) Joker. Film nemá dychberúcu akciu, je to skôr komorný psycho koncert pána Phoenixa, ktorý exceluje, avšak nemusí to pomalé tempo sadnúť každému. Záver, aj keď nebol až taký šokujúci a nečakaný, bol epický, kedy som si prial, aby Joker pokračoval vo svojej zloduchovskej ceste aj v ďalších filmoch. 8,2/10. ()

fichty91 

všechny recenze uživatele

Relativně obyčejně odvyprávěný neobyčejný příběh ikonické postavy, výtečný soundtrack, ale především obrovská one man show Phoenixe, který film povznesl na úroveň těch nej a je pro mě jasným kandidátem na Oscara. ()

Lenart 

všechny recenze uživatele

Nemám rád toto také označenie, že "comicsové filmy". Aj Road to Perdition alebo Persepolis sú natočené podľa comicsu, no nikto ich tak nenazýva. Ale nie o tom som chcel. Pretlak superhrdinských filmov (to je správny názov) spôsobuje nevyhnutne nasledovné: tvorcovia rozmýšľajú, ako sa odlíšiť, ako robiť veci ináč. A zaujímavejšie. Možno s menším rozpočtom, ale o to slobodnejšie. Nehovorím, že ich je veľa, ale sú tu nejakí. A tak sme teda minule dostali Logana a dnes Jokera. Todd Phillips síce nie je Nolan, nepodarilo sa mu do filmu dostať nejakú zasadnú mesidž, ale tá forma a kamera a hudbo-dunenie a Phoenix a vôbec! Osemdesiatková atmosféra, v ktorej by som hneď chcel vidieť Daredevila alebo Batmana, pomalé tempo, absencia vizuálnych efektov. Mňam. A pri tom všetkom ostala zachovaná celá tá mytologickosť postavy --- tajomnosť pôvodu, chaos, anarchia. Celkom fany detail je, že to celé môžete brať ako taký tajný prequel nolanovskej trilógie. V erkovom rejtingu. 9/10 ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama