Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním. (Falcon)

(více)

Recenze (361)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to, ne že ne. Ovšem nějak mi nesedl styl vyprávění, to skákání v čase. Měla jsem pak problém se s postavami sžít. Knihu jsem kdysi četla a její atmosféra se od filmu dost liší. Herci ale byli moc dobří, hezky se na to koukalo. Pokud chcete historickou oddechovku, Malé ženy splní účel. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Uuuf... Před časem jsem viděl verzi z r. 1994, která sice byla svojí délkou poněkud na hranici nudy, ale jinak se mi docela líbila. Tohle je ještě delší a ... bohužel mnohem nudnější. Neuvěřitelnej Xaverov. Tolik kvokání už jsem pohromadě dlouho neslyšel. Celou dobu tam vlastně o nic moc nejde, vlastní děj by se dal shrnout tak možná do 30 minut. Jak se dobře vdát. Taková Pýcha a předsudek zasazená za velkou louži. A potom ta chronologie. Už si nepamatuju, jestli verze z r. 1994 byla taky takhle chaotická, ale tohle mi přišlo, jako by to střihač slepil z náhodně posbíraných kousků. Prakticky od počátku jsem se ztrácel jak v osobách (to se postupně trochu zlepšilo), tak v časové posloupnosti jednotlivých scén, a to se bohužel nezlepšilo. I když všechny 4 dívky to zahrály celkem dobře, především Saoirse Ronan měla nějakou šťávu, k tomu přidejme další poměrně známá jména v čele s Meryl Streep, krásné prostředí, kostýmy, tak ten výsledek je takový nemastný neslaný a poněkud zmatený. na víc jak na solidní dvě * to nebude, dokoukat to bylo docela utrpení. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Čím film vyniká, je výborné herecké obsazení, k tomu není co dodat. A jinak je to film který si pustíte když máte dost drsných vyvraždovaček a stupidních béčkových akčňáků. Budete si tu užívat až místy přehnanou dívčí něžnost. Film je jako celek průměrné drama, s průměrnými zvraty a s perfektním vzhledem (jak na prostředí, tak na hlavní protagonistky :)) Hodnocení: PROPERLY RATED 7.5/10 ()

KillerZeli 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zas jednou pobrečel v kině. Nádherné herecké výkony (především Florence Pugh), dojemný, chytře sestavený příběh. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Malé ženy sú vo svojej podstate malý film s veľkými hercami. Zaujali ma akurát perfektné herecké výkony, nič viac. Celkom nuda. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Na film jsem se těšil a nezklamal. Greta Gerwig je nadana režisérka. Byť jako herečku ji moc nemusím. Skvělé obsazení, přesně padnoucí na herce. Nádherná výprava, ovšem málo Meryl Streep 🙂 Všichni známe příběh sester Marchovych, ale stejně jsem na to prohlížel, jako bych to viděl poprvé. Pátá hvězda za obsazení. Saoirse Ronan a Timothée Chalamet jako vždy skvělí. Nominace Ronan na Oscara pravém. Florence Pugh hrála také skvěle, ale její nominace mi trochu uniká... 85% - 5* ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho po pravdě značně předpojatý. Očekával jsem stejnou fádní nudnou romanťárnu, jako byla Nit z přízraků (u mě odpad). Byl to poslední film, který mi zbýval zkouknout před vyhlášením Oskarů z hlavní kategorie, a ačkoliv jsem si byl stoprocentně jistý, že toto vítěz nebude, přišlo mi zajímavý po letech zase mít možnost srovnat všechny nominované filmy. První půl - tři čtvrtě hodinu jsem se neskutečně nudil a kladl jsem si hlubokou otázku, proč takové filmy vůbec vznikají. Postupně se to ale rozjelo a nakonec musím říct, že se mi ten film vlastně dost líbil - a z tohoto subžánru (holčičí kostýmní romantický drama) je to asi to nejlepší, co vzniklo. Greta Gerwig umí - dokáže mě zaujmout i u filmů, které by mě podle anotace vůbec neměly bavit. Z hereckých výkonů musím vyzdvihnout jako vždy skvělou Saoirse Ronan, Timotheho Chalameta i nový objev Florence Pugh. A Oskar za kostýmy naprosto zasloužený. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek k aktuální (nejen filmové) diskusi o girl power. Dobová atmosféra rychle vtáhne do děje, Saoirse i Florence ve svých rolích excelují (Emma je klasicky víceméně na ozdobu, ale funguje to taky) a Chalamet mezi nimi poletuje jako nějaký prokletý básník. Finále je rozehrané k srdceryvnému antickému dramatu, místo toho však skončí jako argentinská telenovela. Takže klasika z toho nakonec nebude, luxusní červená knihovna však ano. Ale mělo to našlápnuto výrazně výš. 75 % ()

GameboyNES odpad!

všechny recenze uživatele

chudák člověk se těší na porno z liliputánkama a vono hovno. Nudná kokotina pro vypatlané pipiny. Žádný kozy, vraždy, příšery, nikdo tam nestřílí. Nuda,, nuda šeď, šeď.... ()

wege 

všechny recenze uživatele

Šla kolem žena a ptá se, na co se to dívám. To jsou Malé ženy? Není to jenom pro nás ženy? Možná jo, možná ne, ale je to takové pěkné. Zároveň asi pěkně napsaná knižní předloha (kterou jsem nečetl a kterou si nikdy asi nepřečtu), a hlavně krásně herecky odehráno po všech stranách. Já někdy od Charlieho malých tajemství latentně minuji Emmu Watson. Nicméně po filmu jsem na pochybách, jestli jsem se neunáhlil. Saoirse nikdy nevypadala lépe, vypadá prostě skvěle, a hlavně ona je tou jednoznačnou hlavní hereckou hvězdou. Všechny si maže na chleba. Hraje to… vlastně proč zůstalo jen u té nominace na Oskara? ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Vytknul bych tomu jen ty časový skoky, jinak skvělá práce. Casting se povedl výborně a všichni hrajou jak o život. Ze Saoirse vyrostla parádní herečka. ()

kymla 

všechny recenze uživatele

Dojemný, jemně natočený snímek s nádhernou hudbou A. Desplata. Velice se mi líbila kamera, detailní záběry. Také mi přišlo, že postava Jo dostala zaslouženě více prostoru. Jediné,co mě mátlo, bylo přeskakování do minulosti. Ale i přesto film, který je další velice povedenou adaptací tohoto románu. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Wau wau wau. Na tento film som sa veľmi dlho tešila a som šťastná že ma nesklamal ani v najmenšom. Príbeh sám o sebe je skvelý, drží sa knihy a spracovanie s flashbackmi sa mi taktiež páčilo. Všetky paralely do seba zapadali. Film má skvelé tempo a dynamiku. Stále sa tam niečo dialo. Dostávam sa k hereckému obsadeniu a výkonom. Sestry boli obsadené tak dobre, že ozaj uveríte, že sú to sestry. Saoirse Ronan podáva fenomenálny výkon (ako zvyčajne) a na Oscaroch jej fandím. Florence Pugh zahrala malú rozmaznanú Amy neskutočne! Postava Amy bola aj vďaka jej zásluhe vykreslená pozitívnejšie ako to býva zvyčajne. Divák mohol pochopiť jej charakter. Elizu Scanlen som videla v seriály Sharp objects kde hrala takpovediac malého Satana. Tuto bolo vidieť, že je to úžasná herečka. Beth zahrala podľa mňa dokonale. Nakoniec Emma Watson, ktorá určite mnohých prekvapila jej výkonom. Taktiež skvelá. Ostatok osadenstva na čele s Timothéem klasicky skvelí. Little women si určite pozriem ešte niekoľko krát. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Za posledný polrok som v našich kinách videl len tri skutočne výnimočné filmy. Prvým bol The Goldfinch (Stehlík), druhým Amundsen a tým zatiaľ posledným dnešné Little Women Movie (Malé ženy). Nevidel som staršie adaptácie Malých žien a ani som nečítal predlohu. Možno škoda, možno našťastie. Ale pocit, ktorý v sebe mám mi našepkáva, že Malé ženy od Grety Gerwig sú výnimočný film. Majú v sebe všetko to, čo mám na filmoch rád - je to film plný autentického života, plný vášní, ktoré vyvierajú ako gejzír, plný ohňa, ktorý spaľuje i očisťuje a zároveň plný úprimnosti - radostný a bolestivý ako život sám. Vyčítam veľkej Akadémií, že ukradla oscarovú nomináciu Timothéemu Chalametovi a Laure Dern, no chválim ju však za to, že ju udelila Florence Pugh. a Saoirse Ronan. Vďaka nim predstavujú Malé ženy tak intenzívny zážitok. Neviem či Malé ženy získajú nejakého Oscara (bože, dúfam, že áno!), ale som veľmi rád, že vznikli. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na počet replik jsou Malé ženy nadčasové přesně tím, co o románu prohlašoval jeho filmový vydavatel: ukazují všední věci s nevšedním důmyslem. Proto má cenu natáčet dokola knihu Louisy May Alcott. Nadchnout se tím, co může být. A měl ještě jednu pravdu ten vydavatel, že trval na tom, aby konec byla svatba nebo smrt. Kdo by chtěl u romantického dramatu něco jiného? Nové Malé ženy mají navíc krásné šaty, okouzlující prostředí i hudbu. Sama Jo, teta a služebná Hana jsou výrazné, ale ostatní naopak (zde fandím verzi z 94.). Časové přelivy mi spíš překážely, ale celkově i tak výborný zážitek. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Greta Gerwig a její švitořivý sesterstvo mě velmi mile překvapily. Styl to má poctivě dobovej, přesto ale živej a roztomile vtipnej. Po ošuntělosti zkostnatělejch klasickejch dramat tu neni ani stopy. Lví podíl na tom mají samozřejmě herečky, z nichž každá zahrála bez výhrad. Florence Pugh se svojí rozjívenou Amy je perfektní. Chvíli je to veselý, chvíli smutný, ve výsledku to ale vyznívá velmi mile. A co je nejdůležitější, ten milej pocit přetrvává i několik dní po projekci. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Je to natočené velmi dobře, tak nejlépe jak šlo natočit předlohu. Na druhou stranu už jsem viděla třídílný seriál a tento remake mi od seriálu nepřišel tolik jiný. K předloze mám zvláštní vztah a i když v něčem je to zajímavé - vidět jak se kdysi žilo - je to prostě taková slaďárna. ()

Dashiella 

všechny recenze uživatele

Film je najsilnejší v živelných scénach interakcie postáv - Amy a Laurie v Paríži, Jo a Laurie na kopci, sestry pri hádkach a hrách. Len čo spomalí, usadí všetky ženy na miesto ako na renesančnom obraze pri dopise od otca, nechá sa postavy bozkávať za zvukov srdcervúcej hudby či tancovať v spomalenom zábere, tak si strieľa do nohy. Malé ženy už od predlohy musia pracovať s pátosom, dramatickosťou a sentimentom a myslím, že snaha zostať verný knihe stiahla kvalitu audiovizuálneho diela dole. Je to však slušná adaptácia pre 21. storočie, divákov a najmä diváčky si to nájde (v živote som nezažila také ticho pri vypätých scénach vo vypredanom kine) . Avšak verím, že GG sa už vráti s látkami zo súčasnosti, Lady Bird nebol dokonalý, ale zdal sa mi nenásilnejší. Okrem Florence Pugh, ktorá je tak dobrá, až sa mi nechce veriť, že vôbec existuje, a klasiky od Streep, ma príliš nikto nenadchol, ale ako celok fungovali obstojne. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Přiznám se nemít film Oskarovou nominaci, tak na něho asi nejdu. Ne náhodou byli v sále muži v menšině. Nakonec jsem ale odcházel s docela pozitivním pocitem. Jen se nesmí moc přemýšlet nad tím, z čeho pramení a že tu vlastně není žádný nosný příběh. Jen skákání mezi dospíváním a dospělostí směr šťastný konec. Holky vedle mě ale říkaly, že to bylo krásný, včetně té hlavní herečky, tak asi dobrý. Za mě stojí za vypíchnutí hlavně výkon Florence Pugh. ()

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

08.02.2020

Režisér první Godzilly a nejlépe hodnoceného Star Wars filmu od akvizice studiem Disney, Rogue One: Star Wars Story, Gareth Edwards si vybral svůj příští filmový počin. Bude se jednat o novou dosud… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Reklama

Reklama