Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Recenze (867)

Greendell 

všechny recenze uživatele

Na tuhle každoroční "Vánoční pohádku" se dá koukat pořád, a pořád to je dobrý :-) je to sice kýč jak prase, ale co, existujou stovky horších než je tenhle. Julia i Richard tady oba vypadají fakt dobře, a prostě se na to vždycky pěkně kouká. Ani bych nespočítal kolikrát už jsem to za svůj život viděl. A je to jeden z dalších filmů na který bych se už nemohl dívat pokud by to ty kreténi předabovali, protože ten původní dabing (z roku 94) je prostě cool :-) ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to jednoduchý. Jako absolutní ukázka a zářný příklad filmového kýče to je za plný počet. Jako film pro něžnější polovičky to je též za pět. Bohužel já to nemusím, ale přiznávám, že jsem to viděl a ne jednou. Musím přiznat, že chvíle strávená po boku někoho, koho máte rádi, zvedá tenhle film výše. Je tam pár dobrých vtípků, je tam moc marmelády a je tam ta "hodněprořízlápusa". Je to slušně natočeno a slušně zahráno, ale opravdu to není můj šálek kávy. Takže podtrženo sečteno za tři. A musím říct, že ze svého pohledu jsem byl ještě dosti milosrdný. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, prečo sa tento film stal taký slávny. Veď okrem starého, obohraného konceptu bohatého muža, ktorý sa zamiluje do chudobnej (v tomto prípade naviac ľahkej) ženy, tu nenájdeme nič zaujímavé. Ani hlavná dvojica nepatrí medzi hercami k mojim favoritom, aj keď treba priznať, že Julia zahrala celkom dobre, ale oscarová nominácia??? Jeden z filmov, u ktorého jeho obľúbenosť nikdy nepochopím... ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpřeceňovanějších filmů všech dob. Říkal jsem si, že takto dobře hodnocený film si nemlžu nechat ujít, našel jsem si na něj čas a zkouknul jsem, ale bohužel ne celý, poněvadž ta kravina se nedá dokoukat. Děj zdlouhavý, nereálný, scénář chaotický a herecký výkon Richarda Gera je katastrofální. julia roberts nehrála zle, ale že by mě bavilo na ni koukat po celý film tak to zozhodně ne. Postavy nejsou nikterak zajímavé a film není nějak záživný, nebude vás to bavit a zhruba v půlce si řeknete "A dost!" A jako já to prostě vypnete. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Tak ako prvé musím napísať, že nemám rád romantické filmy. Sú väčšinou o tom istom (hlavne tie od Rosamundy), postavy často priblblé a dej taký presladený, že citlivý divák môže dostať cukrovku. Ale toto Marshall namiešal tak šikovne, že mi vôbec nevadí to, že dej je neuveriteľný až strach a budhista mi vždy pripadal ako riťopich. Julia a jej nadrozmerné ústa sú tu rozkošné a hlavný hudobný motív je parádny. Túto romantiku od Marshalla si rád pozriem dokonca aj v 150 repríze na niektorej z našich "božských" TV staníc. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Pretty Woman aneb Jak šlapka ke štěstí přišla aneb Polepšený milionář. Ježiš, lidi! Jediné pozitivum této pohádky je opravdu krásná a cudně odhalená Julia Roberts. ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Keď sa spojí neschopný herec s osobou opačného pohlavia, ktorá je herečkou asi ako trabant monopostom formule jedna, máme tu filmový blivajs... ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Samo, že jinak než plná palba nejde :) Když jsem to viděla asi po třetí, všimla jsem si zajímavosti-maličkost. Když vylezla z vany. kde se docela dlouho válela, a po odchodu Edwarda z pokoje s sebou mlaskla radostí na postel a měla teda pěkně špinavá chodidla :) ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Roberts jsem tu štětku vůbec nevěřil. Od začátku je to prostě jen popelka, co si na ni Gere musí zvyknout. Jemu jsem zase nevěřil, že by ho nějak zásadně změnila. Přesto oblibu tohoto filmu chápu. Celou stopáží se táhne příjemně pozitivní, skoro až motivační nálada a hodně také přidává energičnost hlavní představitelky. Slušná pohádka pro ženy. 30.12.2022 - ČSFD 79% / 71% IMDb ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné, ale podle mě pořád zbytečně přeceňované. Existují spousty podobných filmů, někdy i lepších než tohle. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Když si "Pretty Woman" Julia Roberts vykračuje po Beverly Hills, jistě dáte písničce Roye Orbisona za pravdu ;).... Ne že by se snad jednalo o romantickou komedií, kde by padala jedna hláška za druhou a my se smíchy popadali za břicho. Spíš je to krásná a příjemná hollywoodská pohádka s nádhernou Juliou, šarmantním Richardem a sympatickým Hectorem, která se - jako by zázrakem - dostala do zlatého fondu kinematografie a za pár dekád ji diváci budou vnímat jako dnes my Prázdniny v Římě. Momentálně je to ale stále "jen" srdcovka :) 90% ()

DaleCoper 

všechny recenze uživatele

Docela hezká pohádka ale Popelka to aneb Wall Street potkal květinářku Lízu. Julia je milá ale vadil mi prkenný Gere který sráží hodnocení na průměr. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé, jak si lehká dívka Vivien najde svého prince a ještě Edwarda změní k lepšímu, jasně, je to hollywoodský kýč, ale když to tak Julii Roberts s Richardem Gerem tak sedlo......vánoční povinnost! ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Klasická, romantická s*ačka, pardon komedie. Podle tohohle scénáře by šlo naflákat hafo komedií a možná se tak i stalo. Dávám 4 hvězdy, výkony herců se mi líbily a je to klasika, kterou zub času neohlodá. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Debile! Tady máš slovo... Jak krásná šlapka ke štěstí přišla aneb pohádka pro naivní dospělé. A proč vlastně ne? ()

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama