Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Recenze (867)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

film o nejslavnější Děvce Pretty Woman... aneb novodobé popelce, která ke štěstí přišla... jen by mě zajímalo kolika se to povedlo :))) ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

(Ne)starnúca klasika, jemne detinská, jemne dotieravá, ale jedna z tých lepších v tom menej obľúbenom žánri, za čo možno vďačiť najmä elegantnému Gereovi, vtedy ešte akceptovateľnej Roberts a ich spoločnému, neprehnanému romániku. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Klasicka pohadka pro dospele, takova matka romantickych komedii, ktere hvezdicku navic pricarovava kouzelna Julie R. Jako jo, muzeme se povysovat nad herectvim Richarda G., ale maloktery hollywood herec ma takhle bohatou a kvalitni filmografii. Za pozornost take stoji Hector E. ve vyborne zahrane roli reditele hotelu a slizkej J. Alexandr. A samozrejmne kouzlo Julie R jeste podtrhuje skvela hudba R. Orbisona. Za mne kouzelnych sedmdesat pro. ()

pekarekoto 

všechny recenze uživatele

Prišla tlstá a uplne blbá šlapka. Vytiahla z vrecka MDMA a po pár pohároch vína navyše k tomu, išli na to. Ráno dostala 10 dolárov grátis a začala si hladať další kšeft. No jo, nie je to práve Bukowski. Bukowski je fér, nerobí rozdiely. Napadlo vás kolko je v týchto filmoch diskriminácie na základe vzhladu? Je to až nechutné.  Obávam sa že keby nevyzerala tak ako vyzerá skončilo by to maximálne pri dverách hotela. Edward Lewis tiež nemusel byť Richard Gere. Kludne to mohol byť ten plešatý a tučný právnik. Ale plešatý a tučný právnik je záporák ktorý bije a uráža ženy a je na peniaze. Pohladný Edward Lewis/Richard Gere je zase elegantný džentlmen. Bez brucha, s kučierkami a nulovou plešinou.  Asi by bolo klišé už samotné menovanie všetkých klišé. Tak aspoň pár z nich v krátkosti. Obdivuhodná transformácia ostrielanej, hlučnej, nemotornej šlapky na romantickú dámu v priebehu 7 dní. Nikdy nestarnúci koncept popoluška v hollywoodskom prevedení. Nekompromisný podnikatel transformovaný v beránka v priebehu 7 dní. Happy end s limuzinou... Úprimne nemám rád Geera ani Roberts. Obaja sú presladení, bez skutočného temperamentu a "istry v oku".  Sú aj kvalitné romantické filmy ale z môjho pohladu k nim tento skutočne nepatrí. ()

Kajagogo odpad!

všechny recenze uživatele

V prvej  polovici deväťdesiatych rokov som pravidelne kupoval týždenník Domino. V jednom článku sa tam písalo, že v Rusku je najvysnívanejšou prácou mladých dievčat byť  prostitútkou (samozrejme luxusnou). Bol som hrozne rozrušený, ako komunizmus zdegeneroval mladých ľudí, noviny som hodil do kúta, večer sadol pred televízor a „tu máš čerte kropáč“! Na obrazovke Pretty woman.  V civilizovanej, slobodnej a rozvinutej Amerike sa mladé, pôvabné a inteligentné dievča živí ako prostitútka. Je mi ťažko sa  k tomu vyjadriť pretože som vonkoncom nezámožný, podobné typy mladých žien (najčastejšie študentiek) som mal možnosť pozorovať vo vyhlásenom bratislavskom podniku divokých deväťdesiatok   Cirkus barok, kde si tieto mladé dievčiny chodili loviť prachatých cudzincov, miestnych mikromafiánov i mafiánov ozajstných, s celoštátnou pôsobnosťou. Azda sa tam Julia mohla inšpirovať. Celkovo mi dej pripadal divný, ale mal som to zapnuté aspoň ako kulisu.    Viete, v živote som zo svojej dosť subalternej funkcie inžiniera hovoriaceho niekoľkými svetovými jazykmi mal možnosť sledovať skutočne bohatých ľudí, majiteľov firiem, štatutárov, CEO, pri obchodných rokovaniach, rautoch, „krstoch“ nových výrobkov, firemných slávnostiach, veľtrhoch a p. Skutočných dolárových multimilionárov. Vždy sa okolo nich  točili krásne ženy. Každému z nich stačilo ukázať prstom na pomyselnú posteľ a dotyčná by šla bez rečí. A ak by nešla jedna, išla by druhá. Z tohto hľadiska  je pre mňa chovanie postavy stelesnenej R. Gereom vonkoncom nepochopiteľné, nezdôvodniteľné a mierne bizarné. Veď milionár jeho veku, vzhľadu a inteligencie, odkázaný na službu prostitútky, ktorá venuje svoju „náklonnosť“ stovkám mužov, by bol najskôr nejaký vyznávač SM, BDSM alebo iných úchylných  praktík. Celkovo odpad!!!! ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Před dávnými a dávnými lety ... no dobře, tak ne až tak dávnými ... jsem Pretty Woman zbožňovala. Pak se z ní stala vánoční klasika a já vyrostla z dívčích romantických střevíčků. Jako jo, Julia a Richard jsou perfektní, příběh je super, ale už je to pro mě tak nějak okoukané. Přesto neuplyne rok a období adventu, aniž bychom si tuhle pohádku pro dospělé nepustili :) ()

babuška 

všechny recenze uživatele

dvě za juliji, ona není nějak převratně krásná, ale na jejích postavách je vidět, že jí hraní baví, jinak je to tak sladý jak je to debilní ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Jako chlap to nerad přiznávám, ale zcela upřímně se téhle novodobé pohádce nedá vytknout vlastně vůbec nic, ani ten často zmiňovaný kýč. Bez něj by to totiž už nebyla pohádka. A smát se naivitě pohádek je stejně pošetilé jako tvrdit, že jsem tenhle film viděl pouze jednou a z donucení. ()

ado7 

všechny recenze uživatele

Je to proste klasika. Pustite to svojej manželke, milenke, matke, svokre, frajerke, sestre a máte 2hodiny klud a môžte isť na pivo. ()

Eldur 

všechny recenze uživatele

Tažko o tomto filme povedať ešte niečo nové...Snáď už len to, že vyvoláva dosť rozporuplné hodnotenia :) Samozrejme, že to nie je kinematografický skvost, ale pobavil - prvé tri razy určite. Na hercov sa dá pozerať a páčila sa mi aj hudba...A niekedy si treba pozrieť aj gýč, nielen husté existenciálne drámy :o) ()

manín 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mňa nedojíma, keď sa do seba zaľúbia pekná ehm.. prostitútka a milionár. Dúfam že to nesvedčí o mojej bezcitnosti, koniec koncov, ved som im dal celé tri hviezdy. ()

matilda33 

všechny recenze uživatele

Je to také rozprávkovo sladké, a aj keď vlastne nie som veľký fanúšik romantických filmov, tento si vždy rada pozriem. Julia a Richard tu tvoria niečo magické. ()

Shtinky 

všechny recenze uživatele

No, až také skvelé to teda nebolo. Čo samozrejme nieje chyba hercov. Tí sú dobrí - hlavne Julia. Skôr by som obvinil scenár ktorý nám neposkytne dostatočné množstvo zábavných hlášiek. Koniec je teda dosť klišé. Áno rozdelia sa, ale potom si uvedomia že k sebe partia a nemôžu bez seba žiť. V podstate nič viac ako dobrá oddychovka. Viac ako 60% isto nie. ()

maat.re 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně vánoční klasika. Naše babičky by se asi zhrozily. Ale v denšní době proč ne. Jsem ráda, že se rozhodly pro názeb Pretty Woman, než pro původně zamýšlený (3000). Jeden z prvních filmů Julie Roberts. Jedno mně na ní celkem překvapuje. V Pretty Woman to tak nevadilo, hodilo se to do role, ale Julia Roberts se vždy při chůzi podivně klátí. Což je velmi zvláštní. ()

FireFox 

všechny recenze uživatele

No jasně, ¨"vánoční" pohádka, která nikdy neomrzí. Richard Gere už nikdy nepřekročil svůj stín, a pro Julii Roberts to byl odrazový můstek až k nejlíp placený herečce v Hollywoodu. ()

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama