Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2x Ženy v běhu jsou úplně stejné jako všechny ty filmy o Mužích a Ženách, ať už se jim dají jakákoli přízviska. Třeba bude Horský novým Vejdělkem, kdo ví. Scénárista Bezva ženské na krku a dvou dalších mizerných romkom. Dneska je nutnost, aby v úspěšném filmu tohoto žánru hrál Vetchý, ženský protějšek pak musí být populární tvář z televize (tady máme dokonce takové ženy dvě, Adamovskou z Ordinace a Kostkovou ze StarDance) a téma musí být trendy (kdo dnes neběhá a nekupuje si moderní sportovní oblečení?) a tady je skutečně tohle všechno. Viděla jsem ještě nehotový střih před uvedením do kin a cílovka byla nadšená, ale to jsou ty maminy, které české filmy neznají a kamarádka jim musí poradit do dotazníku, že mají rády přece ty Pelíšky. Ostrá kopie se pak moc neliší, jen byly pokráceny scény, kterým prostý lid nerozuměl nebo se u nich nudil, případně jiným se smál více. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V době mého hodnocení 81%? Nová česká komedie? Před dvěma týdny bych tomu nevěřil, ale nyní mohu osobně potvrdit, že tu máme další Bezva ženskou na krku (se stejným tvůrčím týmem) a fajnovým obsazením, které sype jednu hlášku za druhou. A ačkoliv jsem předtím neviděl klenoty typu Věčně tvá nevěrná nebo i Po čem muži touží, mohu směle konstatovat, že Ženy v běhu se nezařadí mezi ty pitominy, na které je stydno koukat. Zasmál jsem se, hoďka a půl utekla jako voda a z kina jsme vycházeli spokojení. A Vetchý je jako vždy boží! Silných 8/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Odľahčený príbeh matky a jej troch dcér. Rozhodnú sa maratónom splniť otcove posledné prianie. Každá z dcér popri tom rieši vlastné vzťahové peripetie. Dej odsýpa ľahko. Zobrazenie žien v príbehu nevadilo. Biologická funkcia ženy je predsa daná prírodou. Nie je nič zlé, ak to film z času na čas pripomienie. Prečo by odrazu každý zámnerne mainstreamový film mal byť odrazu feministický alebo menšinový? Lebo si to prajú neukojení filmoví kritici, ktorí vedia, čo je najlepšie. Ich kritiky často vytýkajú nedostatky domácej produkcie v porovnaní so súčasnými trendom. Mimochodom práve tento typ čecháčkovskej kritiky (nespĺňanie štandardov západu) nie je alternatívnou ani umeleckou kritikou, ale len podbiehaním trendovým kritikom západnej Európy. Prečo teda tak nízke hodnotenie? Neskutočne Iritovali lascívne vtipy, ktorých je film plný. Príklady: "Ona je lakomá, nechce mu dát.", "Chce ji přeřezat." "Kup radši okurky. Udělám pak salát. (uhorky ako model na výučbu syna pre správne navlečenie prezervatívu )" "Pŕíští středu Ti to vynahradím (sex dlhoročných partnerov, každú stredu - raz do týždňa)". Popová pieseň o nemožnosti vzdať boj je nasladkasto odporná. Pripomína motivačnú kampaň zamestnávateľov, prikazujúcu odmakať si prácu, aj keď je podriadený psychicky i fyzicky na dne. 40%. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si říkal, že je to přesně ten film, který je sice divácky vděčný, ale jako celek nedává větší smysl. Zpětně ale musím uznat, že to solidně šlape, humor je skvělý a celkově je to na poměry českých filmů docela vkusné. Nedostatky tak asi nemá cenu nijak více řešit, protože konzistenci vyprávění nijak zásadně neovlivňují. Navíc tohle beru vyloženě jako film "pro lidi". Žádné velké filmařské umění nečekejte, ale dostanete poctivou komedii, u které se zasmějete. Po roce a půl tak zvyšuji na čtyři hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jindra už to nedal. Zasvištěl si sice ve sporťáku, hupsnul s padákem nebo si nechal manželčino jméno vytetovat na rameno, ale splnění dalšího cíle – zaběhnout maraton – už nestihl. Milující vdova s urnou na zádech v batohu se rozhodne uctít jeho památku tak, že maraton uběhne za něj. Respektive k tomu zlanaří jejich tři dcery (všechny tři solidně zahrané) a více než čtyřicetikilometrovou vzdálenost si rozdělí. Námět solidní, proč ne? Jen je to všechno komplet průhledné a předvídatelné. Do třicáté minuty divák prakticky všechno odhadne. Vedle postupného přicházení běhu na chuť se vše točí okolo toho, že ani jedna ze tří dcer nemá manžela/partnera a všechny by ho chtěly. A každá má jinou startovací čáru. Celé je to sázka na jistotu. Co diváka krapet vytrhne a potěší, je rodina Terezy Kostkové, kdy nejmladší syn naivně přebírá obraty starších „někoho přeříznout“ nebo „ona to nedostala“, což vyvolává úsměvné momenty, a zejména pak přesný (snad jednou manžel) Ondřej Vetchý, který se vysmívá kondici své partnerky. Pánové jsou tady obecně za neschopné a sexistické idioty, případně bručouny, což je případ jinak solidního Martina Hofmanna, který je do téhle melodramatické limonády rovněž natlačen. To Tomáš Hoffman produkoval všechny ty lidičky v pokušení a v naději, se scénáristou Martinem Horským spolupracoval na své prvotině (Bezva ženská na krku) a nyní byl i u Horského režijního debutu a dál cílí na žánr oddechové romance v řemeslně jistém podání. Každému v humoru sedne něco jiného, což je naprosto v pořádku, stejně jako v případě herců, kdy si každý zase najde toho svého favorita. Stokrát použitý námět nepřekvapí, kromě herců nicméně oceňuji i tempo, které nemá moc hluchých míst. A hlavně tam není tolik „té naší“ pověstné křeče. Třemi hvězdami tuzemské snímky „oceňuji“, když ze vší té nesoudnosti nejsem naštvaný, tady půjdu ještě výš. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Mami, víš že ústřice můžou měnit pohlaví podle toho, jak se jim to hodí?“ --- „Nevím Peťulko, nevím. Ale chtěla bych být ústřice!“ … Hodně nabíjecí a hláškující film, který jsem si moc užila. Prostě, komedie.. na pohodu. :-) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Zasmála jsem, se to nepopírám, ale zároveň mi z toho filmu bylo úzko, příběh prostřední dcery byl jednoznačně nejtrapnější, ten mi byl opravdu nepříjemný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můj mozek se snaží pochopit ty obrovský kontrasty mezi fakt povedenýma fórkama a ultra trapnýma dialogama, šustícíma scénářem, ale nejde to. Nejde to, protože ten film je místama vážně super, a v další chvíli zase totální odpad, a já z toho mám hlavu v pejru. Stejnou měrou jsem trpěl jako se bavil, a jdu si teď v pomatení vypláchnout oči nějakým akčním béčkem. [Netflix] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy si tvůrci usmysleli, že přeci ne všechno musí jít zcela bezproblémově a začnou házet našich 4 statečným ženám pomyslené klacky pod nohy to jde celé do kelu. Film má v mých očích veliké štěstí v rodině Ondry Vetchého, kde se řeší dokonce i velikost salátové okurky. Zlata Adamovská neumí hrát a mám takový pocit, že naši režiséři jsou na herce hrozně měcí, aby je nechali nějakou scénu nedejbože opakovat. Takže v momentě kdy ukradou Zlatě urnu, ta to jde ohlásit na policii, mám pocit že brečí štěstím. 55% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Do krásného prostředí Vyšehradu byl zasazen ladný běh čtyř půvabných představitelek Kovářových (Věra, Marcela, Bára, Kateřina). Příběh filmu je lidský, příjemný a odpočinkový. Přesto ne nudný. Postava Ondřeje Vetchého mi připomínala Jirku Luňáka z Okresního přeboru, postava Martina Hofmanna zase Luďana Říhu z Mostu!. U Vladimíra Polívky podobně jako u jeho sestry Anny platí, že jablko nepadá daleko od stromu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zase takový ten dnešní líbivý nákup všech možných i nemožných herců a hereček. Dohromady to nepůsobí špatně, ale výběr párů je trochu křečovitý.?! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemná oddechovka, komedie jak se sluší a patří a to navzdory předvídatelnému ději, minimu nějakých dějových zvratů, užitých žánrových klišé, apod. Ženy v běhu dokáží vykouzlit úsměv na rtech a zvednout náladu, některé scény vyloženě rozesmějí, některé možná i dojmou. Herecké výkony všech hlavních postav rozhodně stojí za to. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

To jako vážně?!? Nasazování kondomů na banány - vlastně nakonec okurky, Rozarka a její trapné výstupy, ehm vlastně každý herec tu má tolik trapných výstupu, že jsem se styděl za ně... Nejde o predvidatelnost, jde o tu nechutnou podbizivost, neschopnost scénu ukončit, nikoliv se v ní neustále pitvat a rozmelnovat do podoby, kdy sebehorsi sitkom má větší kvality nežli toto. Je to neskutečná škoda, neboť výprava, kamera, synopse navozují nádech očekávání, které není naplněno... No, vzhledem k 75% (2019/10) vlastně ano a můj komentář je naprosto vedle. P.S. ano, přiznávám, pocitově horši snímky jsem hodnotil i dvěma hvězdami a v hlubším porovnání by jistě nebyly horší,zároveň si nemůžu pomoct a pro optimální hodnocení je to max.30 % ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Česká filmová sezóna 2019 roztahuje nohy a jedním z prvních zářezů je komedie Ženy v běhu. Producentsky za ním stojí Tomáš Hoffman aneb autor úspěšných českých filmů jako Ženy v pokušení, Muži v naději, Něžné vlny nebo Tátova volha. Producentsky tak zajistil v podstatě téměř všechny filmy úspěšného režiséra Jiřího Vejdělka (Ženy v pokušení vydělali v českých kinech 124 061 075 Kč!) a i když zrovna neprodukuje Vejdělkův film, tak si taky výrazně stěžovat nemůže. Hity a celkem dobré filmy byli totiž kromě Vejdělkových filmů třeba i Nevinnost nebo 3 roky stará Bezva ženská na krku. Tu jsem dodnes neviděl, většina kritiků se ale shodla na té lepší české komedii a především úspěšné komedii. Bezva ženská na krku byla zároveň tehdy pro Hoffmana debutem, u nové české komedie ale zůstává na pozici producenta.... Jako u většiny předchozích filmů od Tomáše Hoffmana mám problém v tom, že nejsem cílovka- tedy žena, ideálně navíc středního věku. Tady je to ale výrazně vyšší problém, jelikož na rozdíl od třeba Mužů v naději nebo Něžných vln byste těžko našli nějakou soběstačnou mužskou postavu. Mužské postavy jsou tady už opravdu jenom výrazné puntíky, které fungují jako motivace většiny hlavních ženských postav. Ve finále je nějaký maratón ve filmu jenom úplně navíc. Ženy v běhu jenom sází na na to, že divák ví jak film skončí a jak se bude vyvíjet a nikdo samosebou nemůže čekat velké žánrové experimenty. Postavy jsou v tom filmu úplně mimo: Hlavní mužské postavy fungují jen jakési bodíky, kterých ženy musí dosáhnout a hlavní ženské postavy ve finále řeší úplné banality. To, že vdova Zlata Adamovská chce doběhnout závod, který chtěl její manžel je milá věc. Problém je až s jejími dcerami: Nejstarší se chce vdát, prostřední chce dítě, nejmladší chce aby její šéf konečně opustil svojí ženu a začal žít s ní.... Všechno to jsou přitom jen drobné formality. Nejstarší dceři nestačí, že má funkční rodinu, která se má ráda aniž by byla s manželem sezdaná, prostřední dcera nemůže prostě počkat na toho pravého, zvláště když jí biologické hodiny ještě netikají a nejmladší dcera prostě nemůže pochopit, že je její šéf arogantní idiot a nikdy se přes sliby se svojí ženou nerozvede. Toto vše jsou jejich reálné problémy, přitom jsou dcery na tom finančně dobře a nemusí řešit žádné opravdu vážné problémy z normálního lidského života. Žádná chudoba, finanční tíseň, rozvody, domácí násilí.... všechno to jsou jen formality, které diváka nějak nedojmou. Cílovku pravděpodobně dojme, že se nejstarší dcera už vidí ve svatebních šatech a, že ta prostřední je hroznej chudák a to dítě by si zasloužila, nezaujatého diváka to ale jenom dožene k smíchu. Je to ale pořád komedie a vyčítat tak Ženám v běhů že nejsou sociálním dramatem je hloupost. Komediální dialogy a gagy totiž ve filmu fungují a několikrát jsem se upřímně zasmál. Většinu hlášek při tom zvládl klasicky prodat Ondřej Vetchý, který každým filmem střídá vážnou a komediální polohu a daří se mi to. Vladimír Polívka je sympaťák a jak jsem se kdysi bál, že jde o protekčního fracka, nyní v něm opravdu vidím herecký talent a potencionálního důstojného nástupce Bolka Polívky (jehož cameo je fajn). Ženské osazenstvo je jinak taky parádní, Zlata Adamovská se po letech ukázala mimo Ordinaci a stálo to za to, Kostková je sympaťačka, Kubařová je roztomilá a Boková skvělý komediální talent. Martin Hoffman jinak opět v jiné herecké póze a daří se mu, po MOSTU! navíc očekávám, že jeho kariéra nabere rychle obrátky. Režíruje debutant Martin Horský, který předtím pracoval jako scénárista velice zajímavé komedie/dramatu Láska je láska a o něco méně zajímavé komedie Život je život. Horský zde psal i scénář a jako u jeho předchozích filmů ten scénář jednoduše není dokonalý, jako režisér ale Horský překvapivě funguje o poznání lépe. Řemeslo zvládá slušně a divák nemá z filmu pocit velké nedokonalosti, vůbec bych se tak nedivil kdyby se stal Horský jakýmsi nástupcem Vejdělka, jelikož jsem měl párkrát při Ženách v běhu pocit jako by je dělal pravý Vejdělek. Kdyby byli Ženy v běhu ve finále televizním filmem byl bych možná ještě o trochu spokojenější, vzhledem k tomu, že se ale šlo do kin musím jít trochu níž, protože i když mají Ženy v běhu výrazně vyšší rozpočet, vůbec bych neměl problém splést si je třeba s epizodou libovolného televizního seriálu. Pořád ale dávám palec nahoru a zdůrazňuji, že jsem se v tom kině pobavil, zasmál a řekl jsem si, že jsem delší dobu neviděl tak dobrou filmovou českou komedii. Do jisté míry to sice vypovídá o stavu české filmografie, pořád bych ale neměl problém Ženy v běhu doporučit každému pokud u nich zkusí vypnout mozek..... Pokud chcete vidět Ondru Vetchého nasazovat kondom na okurku, palte do kina! () (méně) (více)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu mám v oblibě už od dob Pobřežní hlídky, Martin Horský to jen povýšil na úroveň, že vlastně ani nemusí běhat v plavkách, aby se mi líbily. Sedl mi humor, výměny zdejších dialogů by se neztratily ani na Wimbledonu. Martin Horský je alespoň za mě fakt dobrej, co se humoru týče. Hlášky z tohohle filmu používáme všichni každý den, ale koukám, že když se seřadí za sebe do hodiny a půl, spoustě lidem se to najednou nelíbí; pohled do zrcadla je sviňa, že? Já jsem viděl sám sebe tak v polovičce postav a vůbec mi nedělá problém přiznat si, že jsem občas úplně stejnej vůl. Supr film na príma večer s holkou, a možná ještě lepší film jako doporučenka, pokud chcete vytočit hnidopicha. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem slyšel chválu na sto honů a tak když jej dneska dával náš letňáč jsem riskl i to posunující se mračno v meteoradarové appce směřující přímo nad louku s plátnem. Myslím si, že tvůrci udělali takový easy film pro všechny. Hlavně ne moc přemýšlení, trocha romantiky, trocha manželského hašteření on versus ona a humor. Ten humor pochopitelně také jednoduchý. Prvoplánovitý. Typu mami brácha mi říkal.. ty máš vydru..vlastně bobra ? Ano, ano, takový humor ve filmu je. Trochu s údivem jsem sledoval jak se celá louka smála nahlas a pak mi to došlo. Oni tu jsou správně, já ne. Spíše než dvojsmyslné vtípky mně celkem zaujal příběh malé Rozárky a nebylo to jen Kubařicí pro kterou mám slabost. Holčička hrála docela slušně a bavilo mně to. Jasně bylo to přitažené za vlasy, ale to celý film je také...Garantem humoru je jak jinak okresní přeborník Vetchý. Některé vtipy uhodnete ještě něž na ně dojde, třeba ten se středou, nicméně musím přiznat, že mně můj jmenovec párkrát rozesmál. Závěr je jako celý film, naprosto jednoduchý, všechno dobře skončí, dokonce kriminálka zaúřaduje jak má a pan Horský už asi píše ,,dvojku'' protože na ní na konci tvůrci slušně zadělali. Co říci závěrem? Mezi slepými jednooký králem. Když vezmu tenhle film ke srovnání s tím co se teď točí za komedie (viz včerejší průser Lovení), je tohle pětihvězdičková záležitost zralá na lva. Jenže to by měřítkem být asi nemělo... Pro mně je prostě hovno neslušné slovo a je jedno zda se jedná o exkrement, nebo nápis z písmenek písmenkové polévky na okraji talíře... Třeba to někomu přijde vtipné, já nevím... A tak dávám jen za 3 borůvkové knedlíky... * * * ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Přeju tomu filmu úspěch a je super, že na český film přijde přes 1,5 milionů diváků. Ale zároveň mám s tím filmem morální problém, a vlastně mi po doukání bylo dost smutno. Asi to ve mně zase probudilo nějaký feministický tendence, ale doháje, tohle fakt mohl napsat jen chlap? Ale abych nekřivdila, stejně jednorozměrně jsou napsaný jak ženský, tak mužský postavy a není to tak šovinistický, jako zbytek tuzemský tvorby (mrk mrk, Kolečko). Ale sakra, to nemůže alespoň jedna z těch ženských hrdinek (vždyť tam jsou 4!) aktivně udělat něco pro to, aby se měla líp? Nejlíp z toho vlastně vychází postava té matky, ale to bude asi tím, že už je vdova, a že její jediný životní cíl už není jenom se vdát nebo otěhotnět. Ale to už bych asi chtěla moc. P.S.: Polívka s tim psem asi příběhl přímo z Dánska, ne? ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Sám tomu nevěřím, tomu co napíšu :) ale mě se to fakt líbilo. Je to sice tak předvídatelné a průhledné, každopádně to pobavilo. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama