Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (164)

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Je to špatný, moc špatný. Vašut i Etzler jsou trapní, prkenní, hrají opravdu hrozně. Vtipy pak nefungují, i kdyby byly ve scénáři vtipné. Ale ony stejně nebyly. Přitom se tu dají točit dobré komedie z hor, třeba Padesátka. Jenže tady nic nefunguje. Scénář, režie, herci. Snad je product placement, ten je tu udělaný poctivě, prakticky v každé scéně. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Je to trapné a plné produktů všech sponzorů filmu, nicméně viděl jsem už mnohem horší české i americké filmy. Díval jsem se na to u vaření a jako zábava nevyžadující zapojení ani pěti procent kapacity mého mozku je tento film určitě stravitelný. Nelíbí se mi odkaz na úspěšný román i film Michala Viewegha, přestože chápu, že marketingově je to dobrý tah. A nějak mám pocit, že Vanda Hybnerová teď hraje v každém českém filmu. Viděl jsem v posledních třech dnech tři a ona byla v každém z nich. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Film unikl zodpadování jen proto, že jsem včera viděl snímek "Jak se moří revizoři", a tak děsivý přece jen nebyl. Kdyby nebylo téhle, pro Román šťastné konstelace, už by se to tu černalo. Zita Marinovová postupně provětrala staré vtipy (inspirace v Kameňáku?), trenýrky Miroslava Etzlera i reklamní poutače a slogany v rámci product placementu, kvalitní filmařinu ale nepředvedla, pointa byla jasná nejméně od poloviny filmu a mnoho míst k zasmání jsem nenašel. No, teď když to po sobě čtu, nevím, jak bych tu hvězdičku obhájil, jdeme do černých. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vašut a Čvančarka to teda byla zimní dvojice plných stabilních keců, a to ve směs všichni. Nezazivny a nudný a hlavně český příběh plný blbosti. Nevím kde na tyhle nesmysly chodí. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Já tě žeru !!" - "Tak se pak nediv, že jsi tak tlustá.." ;) Vašut na forbíně ojjíždí Hlavu Medúzy a není to k smíchu.. Příšerná pípí Seznamka 2 v podobě úchylně špatného pokusu o komedii, který parazituje na názvech jiných obludných vieweghovek.. Což už samo o sobě naznačuje autorské zoufalství.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Celkem se to dalo, člověk se párkrát pousmál. Ten PP je fakt zlo. Tady se s tím obzvlášť nemazali. Pocitově za 2, ale proto, že to nebyla taková pekárna, jakou jsem čekal, tak za 3. Čistý střed. 50% ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to celkem líbilo. Nutno říci, že celý film táhne Marek Vašut se svým šarmem. Na druhou stranu realita je někde jinde. Muž, který se ve svém pokročilém věku vodí do společnosti s maminkou za ruku nám bude něco říkat o gerontofilní generaci, absurdní, směšné..... Občas trefné a vtipné hlášky, někdy přehnané. Dost mi tam vadila celá Decastelovic rodinka. To nejsou žádné herečky. Pokud tedy nepočítáte porno u jedné z nich... Ale účel film celkem splnil. Občas jsem se bavila. A ten do očí bijící a dost častý PP mi tam taky vadil. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

No to jsem si dala. Proč se těchto filmových katastrof zúčastňují dobří herci, které mám ráda z divadla . To se opravdu složenky neptají? Nebo je to dobré a vše se zmrší při závěrečném stříhání ? Ani nevím proč jsem dala tu hvězdičku. Výsledek plytkost a přízemní ubohost. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Znáš to, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, sám do ní padá. Začátek byl hodně tragický, sebeironické voiceovery českým filmům moc nejdou, Etzler se upsal hrozné roli, ale Vašutova postava svého slizkého bratra dokázala čas od času setřít a jeho romanci s Čvančarovou jsem nakonec docela fandila. Dalo se to přežít. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

já vlastně ani nevím co si o tom myslet.Vyloženě mě to nes.alo,ale dobrý film to rozhodně není.Vašut má stále charismatu na rozdávání a Čvančarová je pořád hezká a navíc jí sedí podobné role,ale to je asi tak všechno.Příběh,pokud se tomu tak dá říkat je vyčpělý,vtipy nefunkční a upřímně mě překvapuje,že podobný druh filmu co se vyznění a toho co se v něm odehrává (tzn.ženy jsou buď extrémní semetriky a nebo slouží pouze jako sexuální objekty) týká,nejen že režírovala žena,ale dokonce si k tomu napsala i scénář.Jedinou normální a celkem sympatickou postavou je tak Berenika Kohoutová,ale ta je tady zase hodně málo,takže toho moc nezachrání...20% ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Sice to není takové utrpení, jako Drak s bolestí hlav a diváky mořící Revizoři, ale i tak je ten film strašný. Toporné a nepřesvědčivé herecké výkony (Vašut a Etzler by asi za něco stáli, ale to by museli mít co hrát), otřesná a totálně amatérská kamera, ještě horší a ještě amatérštější střihy, odfláknutá výprava, skoro neexistující děj, debilní dialogy, blbě napsané postavy, idiotsky umístěny product placement (který svojí tupou nápadností jak z Ulice dost irituje), hrozně vybraná hudba, celé je to trapné a až zoufale nevtipné... Jediné plus vidím v tom, že se tam objevily Poděbrady (což je jedno z mých nejoblíbenějších měst a mám k němu silný citový vztah), ale i z těch tam uvidíme jenom Tlapák, Libeňák a hodiny, což je všechno u sebe. Možná tam bylo ještě něco, ale já jsem ten film po čase začínal přeskakoval, protože jinak bych to neměl sílu dokoukat. Hlavně ale nechápu, jak mohla Marinovová dostat prachy na další film, protože Seznamka byla taky sračka. A už vůbec nechápu, co je to za trend v Česku točit totálně trapné a debilní romantické komedie bez vtipu a děje. Za povedenou bych neoznačil žádnou (ne, ani Ženy v běhu, ani ty se mi nelíbily) a vzniká jich víc a víc a víc... A nejmíň půlka z nich se odehrává na horách a Román pro pokročilé do této skupiny taky patří. Každopádně mě to sere, místo toho, aby se daly prachy na nějaké pořádné projekty, budou se podporovat nevtipné romantické komedie, které jsou si podobné jako vejce vejci. Ale tak co, možná tenhle film docením ve středím věku, i když o tom pochybuji. Dávám lepší odpad! (existuje vůbec něco takového?). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

To jako někdo uvěřil, že byť Vašut (tak tady rozvedený oškubaný učitel) dostane každý den do postele jinou holku, někdy více? Film o dvou úchylácích, kteří se promenují po svém hotelu v trenkách a dělají machry na hosty. Největší zábava asi měla být to bourání cedule. Odporný PP a celkově bída. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Máte zájem o 95 minutovou směs product placementu okořeněnou o příšerné a otřesné herecké výkony? Film jménem "Román pro product placement" je pro Vás jak dělaný. 1/10. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Odpadu to uteklo těsně,a to zásluhou Vašuta,kterýmu prostě odpad dát nemůžu.Jinak je to předvídatelný, nevtipný, a hlavně kreténsky obsazený.Ne,že by při reorganizaci obsazení hlavních postav(kromě Vašuta)došlo v celku k nějakému zlepšení,ale dvojice Jitka Čvančarová a Miroslav"vodka"Etzler dělá filmu doslova zabijáckou službu,a žene ho do toho nejhlubšího kanálu,kterej existuje.Film,kterej je potřeba sledovat ve stavu,v kterým je celou tuhle podívanou Etzler.Takže našrot.10%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zajimave herecke obsazeni, nikdo mi nijak nevadil. Dvojice Etzler-Vasut obcas vykouzli usmev na tvari. Celkove se ale jedna o spatny film s blbym scenarem. Ty opravdu dobre vztahove komedie, jsou pro ceske tvurce holt zaklete. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hromada sexistických rádoby vtípků a narážek mě znechutila natolik, že jsem měla co dělat, abych tuhle stupidní parodii na film dokoukala do konce. Nehledě na to, že sponzoři nadiktovali Zitě Marinovové půlku děje. (15%) ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Proboha, proč to ordinérní, tlusté prase Čvančarová dostává role "svůdných krasotinek"? Taková šeredná, laciná cuchta by měla hrát snad jen uklízečky ... Je sice fakt, že na horách se v alkoholovém opojení dějí neuvěřitelné věci, ale tohle je vážně trochu moc. Etzler s Vašutem v tradiční póze dacanů, si natáčení jistě užívali a nakonec jen kvůli nim se to dalo přežít. Koho všeho zas musely Decastelo a Myslivcová přeblafnout (nebo snad v tomto případě přelíznout)? Paní Marinovová parkuje někde mezi Troškou a Magnuskem, tzn. fujtajbl pro "vypínače mozků". ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Marek Vašut je mužem jedné role. V tomto filmu je to zase a opět sympatický, sbevědomý muž středního věku, který k ženám přistupuje jako prostý uživatel. Paří, užívá si a ze života má srandu. Netrápí ho existenční problémy a má kolem sebe záchytnou síť přátel. On i Etzler si své role viditelně užívají a i ten prostinký scénář zvládnou zvednout na úroveň průměrné komedie. Chápu, že tento machistiský (a šovinistický) přístup k věci některé duchovně založené lidi dráždí. Ale jejich životní styl je tu odvyprávěn poctivě a zahrán výborně, sám mohu potvrdit, že někteří lidé takto fungují. Zápletka je zdá se trapná, ale jakou zápletku taky v té spotřebě žen vymyslet, že? Celý film je zčásti nadsázka a zčásti vlastně evangelium děvkaře. Já k němu přistoupil dobře naladěn a dobře se pobavil. Nevím proč a za co byl takto sestřelen v hodnoceních, posledních deset nových českých filmů co jsem viděl rozhodně nebylo lepších, v řadě případů naopak. Takže subjektivních 70% v pohodě za těch několik životních mouder, zvláště pokud scénář skutečně psala žena. Klobouk dolů. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je strašne hovno. Prevarená téma, nevtipné, obsadenie co dum dal, výprava čo najlacnejšia. Kvitujem iba tú zápletku ( ktorá prišla po hodine 60 minútach z 90, čo je dosť nezvyklé ) a um novinárky to spracovať tak, aby sa mu pomstila. Inak ako hovorím, k žehleniu a pre znudené paničky ideal. 1 z 5 ()

Reklama

Reklama