Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (946)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Od filmu s 86 procenty jsem čekala více. Jízdu podobnou prvním Dannyho parťákům nebo tak něco. Zpočátku jsem se ztrácela v postavách i ději, snímek v mých očích neplynul, takže ač se mi líbily různé vypravěčské vychytávky či herecké výkony, z celku odvařená nejsem. ()

Radda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se neskutečně povedlo. Výborný scénář, excelentní herecký výkony v čele s McConaugheym, Farrellem, Hunnamem a taky pro mě s obrovským překvapením Hughem Grantem, kterýho normálně vůbec nemusím. Závěr filmu možná až moc překombinován zvraty, ale ani to neubírá na kvalitě snímku. Guy Ritchie se tak pro mě po dlouhé době opět vrací na výsluní. Za vypíchnutí určitě navíc stojí jak výborné dialogy, tak perfektní střih a v neposlední řadě i kamera a celkově stylizace filmu. Opravdu excelentní kousek, který ani minutu nenudil. Snímek hodnotím skvělýmy 95%. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ, čo som si čítala názory, myšlienky a postoje k filmu, na mňa zo všadiaľ vyskakovalo len Ritchie, Ritchie, ritchieovka... V duchu príslovia "nemala baba roboty, obšívala vechte", som si teda dala tú námahu a za pomoci výpočtovej techniky, v komentároch spočítala frekvenciu výskytu dotknutého termínu a jeho odvodenín (Guyov ani Gayov som nerátala). Pri 555 komentároch je súčasný stav takmer 500 kusov. Na základe zozbieraných dát si dovolím tvrdiť, že ani Ježiš počas priameho prenosu z druhého príchodu by ho na ČSFD v číslach netromfol... No a k filmu? Luxusná ritchieovka s luxusným obsadením od vzkrieseného Ritchieho. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že tento film vyšel v tak špatné době a víc lidí minul. Ritchie mě klasicky ROZSEKAL!!! Hudba, akční scény, zvraty, charismatické postavy - koktejl toho nejlepšího a když ho míchá tento chlapík, tak to na mě prostě vždy zabírá. Skoro plný počet. Trochu jsem se na začátku ztrácela v postavách, ale jiank prostě super jízda. P.S. Farrell a jeho čtyři prsty vzhůru a vážný výraz v tváři, jo, to vám vyloudí široký úsměv na tváři :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* nemůžu si pomoct, ale filmy Guye Ritchieho mi prostě nesednou. Já vím, že jsem to psal i posledně, ale přece jen jsem mu chtěl dát znovu šanci, když je tu jeho aktuální hit tak vychvalovanej.... a výsledek stále stejný. Kvalitní filmovou práci a herecké výkony bych třemi hvězdičkami ohodnotit měl, ale svět mafiánů a gangsterů mě nebavil nikdy a tahle akční komedie to rozhodně nezměnila. Už druhý den jsem si z filmu nic nepamatoval ... prostě mnou jen tak prošel. Nemá teda cenu se k němu vracet, natož doporučovat, když k tomuto žánru nemám vztah. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Gaj mně některými svými kousky pobaví jako málokdo, aj úsměv vyloudí , leč hubu mi to dokořán ještě nikdy neotevřelo. Ani teď ne, ale to je jediný co bych vytkl-už zase tu zasvištěl ten švuňk , který od tohodle baviče tak máme rádi.-- takže zatímco mi je naprosto u mé bílé prdky, jestli někdo nechá zpívat Mišíka, tak moc prosím-nechte Gaje psát scénáře (ale ať je proboha píše sám, ne jako u UNCLE!) a pak ať si to (sám!!) natočí. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Konečne spektákl, kterej mě vytrhl z letité letargie a pocitu, že druhej Podfuck, nebo aspoň z poloviny tak fajne gangsterku už nikdo nezmákne. A jak píše Verbitch, Guy už není gay. Dík vole! A taky dík za do hlavy se zažravší open song Davida Rawlingse. Pětikáča jak vyšitá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost s Guyem Ritchiem a na dlouho taky poslední - pokud se v nějaké dohledné době nedokopu k dokoukání Rozhněvaného může. Nemůžu si pomoct, ale mě ty gangsterky fakt nebaví, ať už je natočí kdokoli. Kromě závěrečných 25 minut to byly úmorné dvě hodiny víceméně o ničem, s dost nefunkčními pokusy o humor (jméno Phuc se čte stejně jako slovo fuck, hhh) a s postavami, které mi byly všechny do jednoho nesympatické a za jediné uspokojivé dovršení jejich osudů bych považoval to, kdyby buď všichni zhebli nebo by přežil jen jeden - a to se samozřejmě nestalo. Ale tak aspoň mi tu postavy nesplývaly, jak u Gaunerů od Tarantina - ačkoli na ty bych se znova podíval mnohem radši než na tohle, protože tady mě zaujalo jen pár hereckých výkonů a závěrečná část (která ale taky má své chybky), jinak nic. Navíc ani ten scénář není tak sofistikovaný jak se tváří. Z toho co jsem viděl mi to přišlo jako klasický příběh svého žánru, který je ale úplně mdlé natočený. Tedy takhle, Ritchie tu nějaký svůj styl má, ale mě prostě vůbec neoslovil. Nebavilo mě to, nic mi to nedalo, za dva týdny si nejspíš ani nevzpomenu, o čem to vlastně bylo a to je u každého filmu hodně špatně - a kór u toho, který zde má 86%! Na ty dvě hvězdy to je u mě jen tak tak, ale musím přiznat, že dlouhou dobu jsem chtěl dát jen hvězdičku, protože celou prostřední části jsem trpěl jak zvíře v množírně. Omlouvám se všem fandům Ritchieho, i fandům tohohle filmu, ale mě to prostě totálně minulo a klady v tom hledám jen stěží. Slabé 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ritchie se vrátil ke kořenům a servíruje divákům starosvětskou gangsterku se vším všudy.Ze začátku mi sice chvíli trvalo,než jsem přistoupil na jeho hru,protože se extrémně moc mluvilo a chyběl tomu určitý švih a charisma Podfu(c)ku,ale poté co se vše rozjelo a postupně začalo zapadat do sebe jsem se s každou minout bavil víc a víc a nakonec jsem si tuhle old school jízdu opravdu užil a dostal jsem přesně to co jsem čekal.McConaughey a Hunnam mají stále charismatu na rozdávání a tady je k nim nutné přidat ještě skvělého Granta v pro něj ne úplně typické roli a podobně skvělého Farrella...90% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne reziser Guy Ritchie natocil genialnu kriminalku, cim sa priblizil urovni filmov Sbal prachy a vypadni a Podfu/c/k. Trochu mi tu nesedi Hugh Grant - vzdy som spochybnoval ten jeho udajny "herecky talent" , no ale som tolerantny, takze dobre. Tolerantne som presiel i Matta MekKonagyho, ktory- a to tvrdim uz 21 rokov - stale nevie hrat, tudiz - a to si obhajim- Matt MekKonagy nie je James Stewart, ne, ne. Film nuti divaka byt permamentne v strehu, tempo vyborne, dialogy ..... s kludnym svedomim dam 100 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem Gentlemanům plácl bezhlavě čtyři hvězdy. Po následným popřemýšlení a myšlenkovým návratu zpět do děje Ritchieho flákoty jsem si uvědomil, že ohodnotit tyhle frajery čtyřkou je jako plivnout jim do ksichtu! Je to brilantně propracovanej biják, plnej zvratů, geniálních smyček a hlavně neuvěřitelných hereckých kvalit a es! Nebudu to pitvat. McConaughey excelentní, stejně tak i jeho pravá ruka Hunnam. Zabodoval u mě i Farrell, no a určitě nesmí být opomenut i v netradiční roli zářící Hugh Grant! Smekám a s úžasem pálím i tu zaslouženou pátou! 90% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

O Gentlemenoch som skoro nic nevedela, a predsa to bol pre mna najviac ocakavany film roka! Vedela som, ze ma vynikajuce hodnotenie a znamych hercov. Nepovedala by som, ze sa jedna zrovna o akcny krimi zaner, ja by som to nazvala skor ciernou komediou a niecim mi to pripomenulo gangsterku The Irishman. Pre mna bol hlavny dovod, preco som sa tak na Gentlemenov tesila, naopak dama :-) Michelle Dockery, ktoru povazujem za vybornu herecku a skoda len, ze nedostala viac priestoru. Nedavno zaziarila v Defending Jacob (ak ste to este nevideli, vrelo odporucam) a predtym bola tou dokonalou Lady Mary v Downton Abbey. Jasne mam rada aj Matthewa McConaugheyho a aj Hugha Granta, ale v tejto role mi az tak nesedel, Matthew ano a s Michelle tvorili krasny par. Zaner filmu zrovna nie je ten moj, preto davam slabsie, ale stale pekne 4*. Na moj vkus sa to strasne dlho zamotavalo, potom velmi rychlo rozmotalo, miestami som mala problem sa v tom orientovat a vadilo mi to mnozstvo nadavok. Kazdopadne rafinovany film, urceny skor muzom, myslim si. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Slabší 4. Je to Guy Ritchie na autopilota - hlášky, kvéry, podrazy, sprosťárny, ale až do úplného konce jsem měl pocit, že mě to vlastně moc nezajímá a koukám jenom na svoje oblíbené cool herce, jak hrají srandovní gangstery, říkají "cunt" a strkají si pistole do obličeje. Speciální cenu by ale zasloužil člověk, co dělal české titulky na Netflixu, za větu: "Bude vejmrda?" Rád bych vás obohatil o informaci, že vejmrda je staročeská variace nastrouhaného křenu s jablkem, podávaná jako příloha vepřového. Až scénu uvidíte, doceníte tento překladatelský freestyle zcela po duchu tohoto filmu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak som sa pozrel na jeden z TOP filmov roku 2019 (podľa hodnotenia na CSFD), hoci ma popis k filmu zrovna neoslovil. A napokon musím zhodnotiť, že oprávnene, lebo takéto gangstersko-mafiánske filmy skutočne nie sú môj šálok kávy, ani čaju. Aj keď uznávam, že film ako taký nebol vôbec márny a keď odhliadnem od tých žabomyších vojen medzi hlavnými protagonistami a zbytočnými doťahovačkami, tak sa to celkom dalo - hlavne ten formát a humor mi ako tak zapasovali. Sarkastické prevedenie dialógov s esenciou britského humoru a nápadité správanie postáv ma bavili zo všetkého najviac. Ale inak po dejovej stránke to u mňa až taký úspech nemalo, z dôvodu spomínaných "predsudkov". Ale OK, nebolo to vôbec na zahodenie, takže také akurátne 3*. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama