Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Nach 

všechny recenze uživatele

V podstatě encyklopedické shrnutí voleb Brexitu hlavně z pohledu těch, co chtěli odejít. To vše s hereckým áčkovým, ale též očekávatelným obsazením. Například pro Benedicta Cumberbatche jde opět o roli chytrého magora, kterého nikdo nemá rád. Nicméně celý film je hodně dialogový. Klidně to mohla být i rozhlasová hra, nejen televizní snímek. Kecá se tu fakt hodně. Alespoň je ale toto kecání zajímavé. Překvapení a zvraty tu však nečekejte. Jde o přeříkání věcí, které znáte, tak jak byste si je nejpřirozeněji dokázali představit. Nic originálního jako Sázka na nejistotu to není. Ani tak dobře zpracováno. Prostě žánrový průměr. 70% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Největším nepřítelem jsou ti, co nejsou vidět. Ta netvárná masa, ten anonymní dav. Ta drtivá většina, co jako tupé stádo opakuje, co ji někdo druhý předžvýkal..." (Henrik Ibsen, Nepřítel lidu). Proč se mi v souvislosti s tímto filmem vybavil právě citát z této Ibsenovy divadelní hry, je vcelku nabíledni. Film ukazuje, jak lehce manipulovatelní mohou být lidé. Stačí vymyslet dobře zapamatovatelné heslo (v tomto případě "take the control back"), namíchat to se zavádějícím výpočtem kolik stojí členství Británii její členství v EU a doplnit k tomu naprosto lživý předpoklad, že se tyto peníze přesunou do zdravotnictví a o výsledek referenda o vystoupení Británie z EU je postaráno... Jak už totiž správně poznamenává postava dr. Stockmanna z uvedené Ibsenovy hry "hloupých je všude naprostá většina" a proto tedy "většina má moc, ale ne patent na rozum...." Pro mě tak z tohoto filmu vyplývá zcela jasné poselství. Už nikdy žádné referendum o zásadních věcech! ()

Reklama

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Keď je raz téma pre mňa nezaujímavá, tak sa môžu herci aj s režisérom pokakať a nedám tu hviezdičiek blížiacich sa ku premršteným 73%. Táto medializovaná téma, ktorá sa na Slovensku 95% ľudí vlastne ani netýka je typická. Zasierať ľudom myseľ nepodstatným, čo mal napr. americký prezident na večeru, alebo kde sa britská kráľovna vysrala, ale dôležité veci obchádzať, či bagatelizovať. Jediné čo ako tak podstatné je fakt, že tam mnoho Slovákov pracuje a vystúpenie z EU im z komplikuje trošku život, ale a čo? Ľudia chodia na dovolenky do Egypta, Tuniska, alebo na Kubu. Priberieme ich do EU, aby sa ľudom jednoduchšie chodilo na dovolenky? Keď nechcú byť v EU, tak nech idú do pi*i a nech sa im nikto z EU nepoklonkuje a nepchá do prdele. A propagácia vecí a názorov je úplne bežná v Európe od 2.svetovej. Kto nepropaguje neuspeje! ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Film je lepší, čím jste v něm dál. Na začátku je to trochu nesrozumitelný šum jmen a pojmů z britské politiky, a teprve v průběhu se z toho vyloupnou ty skutečně zajímavé otázky a emoční pravdy. Za mě škoda, že se do témat třídního vzteku, hořkosti a změn povahy politické diskuse nešlape víc od začátku, protože tohle mi přijde mnohem zajímavější než Faragovy fórečky s nějakým lobbistou na kapotě auta. Ale i tak okay pokoukání. Dal bych 3*, ale na Kumberpapuče je zábavné koukat i kdyby četl telefonní seznam, takže 4*. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Referendum se může vyhlásit, pokud se vybírá jméno náměstí nebo ulice. Tečka. Film o partičce dárečků, z pohledu proevropských zastánců. Určitě zajímavé, ale já z Bennyho zase nijak zvlášť neučůrávám, popravdě mi jeho herectví lautr nic neříká. Ani pohledný člověk to není, takže nezbylo než jen vstřebávat hojné informace a po filmu zhasnout. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama